Word je er moe van dat je maar geen gewicht verliest? Geef niet op!

Tired of trying and failing to lose weight; weight loss advise by SIS Spa in Spain

Er zijn zoveel mensen die besluiten dat ze, als ze in de spiegel kijken, moeten afvallen en beter in vorm moeten zijn… maar hier helaas in falen. En zich niet goed voelen over zichzelf. Het weer opnieuw proberen en dan wederom zich vreselijk voelen. Ben je een van hen?

Wil jij ook aan die vicieuze cirkel ontsnappen? De eerste stap is om naar de binnenkant te kijken, niet naar de buitenkant.

Wat zie je als je in je “interne spiegel” kijkt? Zie je een positief of een negatief zelfbeeld? Zeer waarschijnlijk is wat je ziet, negatief.

Is het mogelijk dat jij jezelf op een andere manier gaat bekijken? Als een fitte en gezonde versie van jezelf? Dat is waar het allemaal mee begint!

 Stap 1: Visualiseer je ‘ideale ik’

Visualiseer hoe de ideale versie van jezelf eruit ziet en stel jezelf de vraag hoe je huidige levensstijl afwijkt, dan die van de ideale persoon in je gedachten.

Na wat zelfreflectie, zul je zien dat je je eigen antwoorden gaat vinden om veel van de uitdagingen die je tegenhouden van succes, te identificeren en te overwinnen.

Een van de beste dingen die je kunt doen, is goed kijken naar wat in het verleden wel en niet heeft gewerkt. Kies ervoor om je ervaringen in het verleden niet als mislukkingen te zien, maar als experimenten – die je allemaal in de richting van een zeer waardevolle ontdekking leiden.

Misschien heb je je eetpatroon aangepast zonder al te veel voedingskennis. Of je hebt weinig gesport. Of je bent begonnen met een afslankplan zonder rekening te houden met je schema en levensstijl. Wellicht heb je al dat soort dingen goed gedaan, maar werd je nog steeds gedemotiveerd door sociale en ecologische triggers, een stofwisseling-verstorende gezondheidstoestand, stress of een vorm van zelf-sabotage. Zolang je deze informatie objectief kunt bekijken, is deze mogelijk nuttig.

Tegelijkertijd moet je misschien ook loslaten van wat je denkt te weten over gewichtsverlies – een onderwerp dat „rijk“ is aan mythen, verkeerde informatie en volkomen onderschat wordt.

Hier is de waarheid: het verliezen van ongewenst gewicht en het feitelijk uitstellen is niet zo eenvoudig als minder eten en meer bewegen. In plaats daarvan vereist het een aantal doordachte aanpassingen van het leven op vier belangrijke gebieden: psychologie, levensstijl, voeding en fitness.

Tired of trying and failing to lose weight; weight loss advise by SIS Spa in Spain

Stap 2: Analyseer en verander je levensstijl

Als je je voorneemt om blijvende veranderingen aan te brengen in verschillende aspecten van je leven – niet alleen veranderingen in dieet en lichaamsbeweging – zul je meer succesvol zijn in het verliezen van gewicht en het ook beter „volhouden“. Verander je leven en je lichaam zal volgen.

Begin met het eerlijk beoordelen van eventuele onevenwichtigheden of knelpunten in je leven, en let op de verbintenissen tussen verschillende factoren zoals werk, thuis, relaties en geld. Als een bepaalde factor van je leven duidelijk ongelukkig of uit balans is, zal het problemen veroorzaken in andere factoren van je leven die op hun beurt gewichtsverlies kunnen remmen.

Als je bijvoorbeeld lange uren aan het werk bent, zal je stressniveau waarschijnlijk stijgen, waardoor je kwetsbaarder bent voor onbedwingbare trek in ongezond voedsel. Bovendien heb je te weinig tijd om te winkelen en te koken, goed te eten en te bewegen. Als je niet genoeg slaapt, zal dit een negatief effect hebben op je stofwisselingssysteem, bovendien zal de hormoon ghreline gaan toenemen in je lichaam, dit is de hormoon die honger veroorzaakt.

Om gezond en duurzaam gewichtsverlies te bereiken, moet je de onderliggende patronen en levensstijlgedrag aanpakken die je mogelijk hebben geprikkeld om in de eerste plaats aan te komen. De volgende vragen kunnen  helpen de storingspunten in je leven te identificeren:

Leid je het leven van een gezonde, actieve persoon? Heb jij de interesses, prioriteiten en passies van een gezond persoon? Welke positieve veranderingen of leergebieden denk je dat het grootste verschil kunnen maken?

Heb je genoeg invloed van gezond plezier, zin, creativiteit en vreugde in je leven?

Ben je op de hoogte van levensstijlgewoontes of verslavingen (eten, drinken, slaap overslaan, te veel uitgeven, overwerken, tv kijken) die je energie absorberen of je tegenhouden? Welke dingen nemen teveel aan tijd en focus in beslag?

Heb je een verscheidenheid aan leuke, ontspannende mogelijkheden om je lichaam te bewegen en te gebruiken gedurende de dag en de hele week?

Omring je jezelf met andere gezonde en gemotiveerde mensen?

 Stap 3: Begin met je leven te leven alsof je je al de ‘ideale ik’ bent

Zodra je de uitdagingen hebt geïdentificeerd die je ervan weerhouden succes te behalen, moet je je leven beginnen te leven, in het hier en nu, met in gedachten, de ideale versie van jezelf te zijn.

Stel je voor wat je ‘ideale ik’ zou doen en begin ernaar te leven. Dit klinkt waarschijnlijk makkelijker dan het in werkelijkheid is, maar je zult versteld staan ​​van hoe krachtig het is om jezelf te zien als de “ideale ik” en niet de “huidige ik” als je in de spiegel kijkt.

 Als het er op aan komt, is het niet het lichaam dat daadwerkelijk overgewicht creëert – het zijn de hersenen. We weten allemaal intuïtief dat slechte beslissingen ervoor zorgen dat je aankomt en dat je beter wordt door betere beslissingen. Het probleem is dat na verloop van tijd de slechte beslissingen leiden tot aanzienlijke veranderingen in de manier waarop de hersenen de honger- en verzadigingsprocessen regisseren en, verbazingwekkend genoeg, daarop reageren. Jarenlange gedragspatronen leggen sporen vast en te veel eten is geen uitzondering.

 Het goede nieuws is dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat de hersenen zich grotendeels kunnen “herstellen” zodra er nieuwe gedragspatronen ontstaan ​​(bijv. Calorierestrictie, gezonde voedingskeuzes en lichaamsbeweging). Maar dat proces neemt veel tijd in belsag, en is net als elke andere gedragsverandering uiteindelijk een test. Het duurt lang om nieuwe gewoonten, rituelen en routines te ontwikkelen. Dit kan maanden of zelfs jaren duren. Maar het gebeurd!

 

Stap 4: Omarm enkele fundamentele principes die niets met fitness te maken hebbenTired of trying and failing to lose weight, love yourself

Er zijn enkele principes die je zou moeten omarmen om een ​​sterk mentaal en emotioneel fundament op te bouwen. De eerste is liefde voor jezelf en anderen. Liefde voor jezelf betekent dat je eigenwaarde hebt; niet vanuit een egoperspectief, maar vanuit de overtuiging dat we allemaal een doel hebben in het leven. Liefde voor anderen betekent dat we veel geven om de mensen die dicht bij ons staan, en wanneer we goed voor onze geest en lichaam zorgen, we een beter persoon zijn voor hen.

Toon jezelf wat genade. De meeste mensen zijn erg hard voor zichzelf, wat meestal betekent dat ze te snel opgeven. Laat 1 slechte maaltijd er niet voor zorgen dat je direct in een neerwaartse spriaal terechtkomt en opgeeft. Geef jezelf een kans om door te zetten. Als je het gevoel hebt dat je een fout hebt gemaakt, denk dan: ik leer hiervan en een volgende keer handel ik anders. Niemand is perfect. Het gaat erom dat je blijft proberen!

 Hou het simpel. Een paar makkelijke dingen consequent goed doen, leidt vaak tot geweldige resultaten. Je kunt twee weken lang een dagboek bijhouden van je oefeningen en voedingsgewoonten. Daarna bekijk je het dagboek en kies je enkele onderwerpen die je kunt verbeteren. Maar hou het simpel. Blindstaren op dergelijke analyses, zijn de ondergang van menig dieet- en bewegingsprogramma.

 Stap 5: verander je eetpatroon

Een van de grootste fouten die je kunt maken, is om je eetgewoonten te zien als een dieet, en te vertrouwen op minder calorieën dieet of zeer beperkende eetplannen om af te slanken. Deze strategie werkt meestal averechts, omdat het de stofwisseling vermindert en de algehele gezondheid schaadt, waardoor de systemen die nodig zijn om een ​​gezond gewicht te bereiken en te handhaven, „uitgeschakeld“ zijn.

Het is veel nuttiger om eten te zien als een voedende en plezierige activiteit, waarbij het gaat om het bieden van de best mogelijke gezondheid, energie en vitaliteit. Goede voeding uit een groot aantal hele onverwerkte voedingsmiddelen is essentieel voor het opbouwen van een gezond metabolisme om de eetlust te reguleren. Het helpt natuurlijk de onevenwichtige biochemie te genezen die aan de basis ligt van de meeste gewichtsproblemen.

Voor meer tips over het ontwikkelen van gezonde eetpatronen verwijzen we naar onze blog: https://www.spa-in-spain.com/blog1/2017/03/09/nutrition-month-march-2017/

 Stap 6: Maak een sportplan

Geen enkel gewichtsverliesprogramma is compleet zonder een geschikt fitness- of activiteitenplan. Sporten – in een healthclub, een yogastudio, thuis of buitenshuis – helpt je om je metabolisme op te bouwen en de magere spiermassa te ontwikkelen die essentieel is voor „het managen“ van je gewicht op de lange termijn. Het geeft je ook energie, balanceert de bloedsuikerspiegel, vermindert stress en helpt je om je zelfrespect te vergroten. En een van de beste aspecten van het verbeteren van je conditie is dat het afvallen makkelijker en leuker maakt.

Om jezelf gemotiveerd te houden om te sporten, is het belangrijk om een ​​sport of fysieke activiteit te vinden waar je plezier in hebt en die je comfortabel vindt om te doen. Dit zal ons vermogen beïnvloeden om ons aan een routine te houden en voor onszelf te zorgen.

Lees onze blog voor meer informatie over het ontwikkelen van een trainingsroutine: https://www.spa-in-spain.com/blog1/2015/12/30/get-healthy/

Tired of trying and failing to lose weight; weight loss advise by SIS Spa in Spain

 Stap 7: Onthoud dat gezond zijn een levensstijl is en geen programa

Voeding en beweging zijn niet one size fits all. Noch doe je het een week of maand. Daarom is beginnen met de basis zo belangrijk – als het voedings- en fitnessplan dat je aanneemt niet eenvoudig en gemakkelijk te volgen is, ben je veel sneller gefrustreerd en stop je ermee.

En dat is ook waarom het proces begint met naar je inner zelf te kijken. Wat zijn je doelen? Hoe zie jij de “ideale ik”? Beantwoord die vragen en bouw een goede basis voor een levensstijl die je gezonder, fitter en veel gelukkiger houdt

Last but not least, enkele tips om je op weg te helpen:

Stel een realistisch doel op: denk na over wat je wilt bereiken en waarom. Stel een positief, gezondheids- en fitnessgericht doel in – bepaald door gedrag welke je bereid bent om te veranderen – waarvan je weet dat je het kunt bereiken. Wees specifiek en realistisch.

 Zoek steun: omring jezelf met mensen die je kunnen helpen je streefgewicht te bereiken, of het nu gaat om een ​​„ondersteuningsgroep“, een klas, persoonlijke counseling, of je vrienden en familie.

Denk positief: zet destructief denken neer en zet energie in proactieve stappen die u naar uw doel zullen brengen. Stop met jezelf als vet te beschouwen en ga je focussen op hoe fit je kunt worden.

Zie gezonde voeding als bondgenoot: leg de nadruk op goede voeding en leer jezelf hoe het je lichaam in staat stelt de hunkering te beheersen en het gewicht te reguleren door gezond metabolisme, hormonen en genetische expressie.

Vergeet niet dat je ook goede voeding nodig hebt om je stemming, immuniteit en fitnessactiviteiten te ondersteunen.

Focus op fitness: zie sport minder als het verbranden van calorieën dan het opbouwen van je metabolisme en kracht, het vergroten van je zelfvertrouwen en het creëren van een gezonde levensstijl die actief plezier, spel, en avontuur omvat.

Let op positieve verandering: maar staar je niet blind op de weegschaal. Besteed meer aandacht aan hoe je eruit ziet en voelt – en hoe je kleding past.

Heb geduld: duurzaam en gezond gewichtsverlies heeft geen snelle oplossing. Het is een levensverandering, een die enorme beloningen biedt naast gewichtsverlies. Naarmate je lichaam gezonder wordt, zal je gewicht gaan verliezen en zullen gezonde gewoonten automatisch plaats gaan maken.

 Vraag om hulp wanneer jij dat nodig hebt: als je geen vooruitgang boekt, vraag dan om hulp van een expert. Mogelijk hebt je een onderliggende gezondheidstoestand of is er sprake van een ander „obstakel“ die dit proces verstoord.

 Succes! JE KUNT HET!!

 

Posted by

We are Spa In Spain, a booking agency for inspirational Spa & Wellness breaks in Spain. We love Spa, we love Wellness and everything which has to do with the theme and we love to write about it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *