Gewikkeld in een warme deken van liefde!

indian ayurvedic oil foot massageEen van de grote voordelen van ons bedrijf is dat we af en toe de mogelijkheid krijgen om de programma’s die we aanbieden op onze website daadwerkelijk te testen. Dat is natuurlijk ook heel belangrijk, want door zelf de behandelingen te ervaren, kunnen we onze klanten beter adviseren welke programma’s het beste aansluiten bij hun wensen.

Onlangs hebben we het nieuwe Ayurveda-programma getest dat wordt aangeboden in de Son Caliu Hotel & Spa Oasis. Dit 4-sterrenhotel ligt direct aan het strand in het zuiden van Mallorca. De spa-oase die deel uitmaakt van het hotel is een plek om te pauzeren en verwend te worden, een plek om innerlijke rust te vinden en energie te herwinnen.

Vorig jaar is Spa Oasis begonnen met het aanbieden van een Ayurveda-programma dat wordt begeleid door een Ayurveda-specialist die is opgeleid in India. Ze bieden geen complete Ayurveda, inclusief een Ayurveda-dieet, maar als je op zoek bent naar een heerlijke wellnessvakantie met enkele ontspannende Ayurveda-behandelingen, dan is de Son Caliu Hotel & Spa Oasis de perfecte plek hiervoor!

Ayurveda is een oude Indiase wetenschap, geneeskunde en filosofie die helpen de gezondheid te handhaven door het lichaam, geest en ziel van het individu in evenwicht te houden met de natuur, wat leidt tot een lang en gezond leven.

Ayurveda program BällchenmassageEen van de meest voorkomende en belangrijkste behandelingen in Ayurveda is de behandeling met Abhyangam. Dit is een Intense verjongende massage met warme gekruide oliën die het metabolisme stimuleert, de bloedcirculatie verbetert, alle weefsels voedt en helpt bij het verwijderen van gifstoffen. Het heeft een intens sedatie-effect op de zenuwuiteinden van de huid, waardoor een aangenaam gevoel van gewichtloosheid ontstaat. Mijn behandeling met Abhyangam in Spa Oasis begon met een hoofdmassage van 15 minuten waarbij de therapeut vrij ruw, maar mooi mijn hoofd en haar masseerde met een overvloed aan warme oliën. Daarna werd ik gevraagd om op het massagebed te gaan liggen, waar de therapeut Rosa de massage voortzette. De warme olie en nog meer de hoeveelheid olie was gewoon geweldig, het voelde zo rijk, zo warm en zo ontspannend!

Ik koos voor de Pinda-versie van de Abhyangam-massage, wat betekent dat het wordt aangevuld met pinda’s, dit zijn kruidentassen die ze gebruiken als massagereedschap, zo werken de spieren en gewrichten op een diepere manier. De massage was geweldig, van top tot teen, elk onderdeel was gemasseerd. De 75 minuten zijn zo snel voorbijgegaan..

shutterstock in Ayurveda ProgramIk probeerde ook de koningin van alle Ayurveda-behandelingen de Shirodhara. Ik werd op een speciaal ontworpen tafel gezet. Een “kan” met een brede opening en een klein gaatje aan de onderkant hing boven mijn hoofd, zodat de lont die aan de “kan” hing ongeveer vijf centimeter boven mijn voorhoofd was. De speciale warme olie die in het vat werd gegoten, moest in een continue stroom door de pit naar het bovenste deel van mijn voorhoofd stromen. Het is niets meer dan de warme stroom olie op het voorhoofd, maar het was gewoon zoooo ontspannend.

Ik vond Ayurveda-ervaring in de Spa-oase geweldig en aan het eind van de dag voelde ik me volkomen ontspannen, kalm, veilig en alsof ik de rest van de dag en de dag erna in een warme deken van liefde gewikkeld was ….

Als je de geweldige Ayurveda-behandelingen in Hotel Son Caliu & Spa Oasis zelf wilt ervaren, kijk dan op deze link..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *