WAT JE NIET WIST OVER CONTRASTTHERAPIE!

SIS Spa in Spain, Contrast therapy, balneatermalium.piscina.flotaciónWater is goed voor ons lichaam. Niet alleen om het te drinken, maar ook om in te baden, vooral als het water gezonde mineralen bevat; thermaal water. Een behandeling die vaak wordt gebruikt in thermische spa’s is contrasttherapie, ook bekend als “warme / koude onderdompelingstherapie¨, een vorm van behandeling waarbij een ledemaat of het hele lichaam wordt ondergedompeld in warm water gevolgd door de onmiddellijke onderdompeling van de ledemaat of het lichaam in ijs water Deze procedure wordt verschillende keren herhaald, afwisselend warm en koud.

Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten, is dat de oefening om het lichaam te verwarmen, na het een goede schok te geven met koud water, een eeuwenoude therapie is die door verschillende culturen wordt gebruikt om een ​​goede gezondheid te behouden.

De Turken, Finnen, Romeinen en Chinezen hebben allemaal het idee van Contrasttherapie gebruikt, waarbij het lichaam wordt overgebracht van zeer warme naar zeer koude temperaturen, als onderdeel van een regelmatige gezondheids- en wellnessroutine. De theorie achter contrasttherapie is eenvoudig: de hitte van een warm zwembad of hete sauna brengt bloed (en zijn voedingsstoffen) naar de oppervlakte, die pijn kan verzachten en pijnlijke spieren kan verlichten, en vervolgens het lichaam kan choqueren in een koude duik, die in de meeste moderne badhuizen blijven op ongeveer 10 ° C, verhoogt de bloedsomloop en duwt dat voedingsrijke bloed terug in de kern van het lichaam.

SIS Spa in Spain, Contrast therapy, balneatermalium.saunaHet traditionele ritueel is om een ​​paar keer door de warm-tot-koud cyclus te gaan voordat je gaat rusten om wat water te drinken, een hapje te eten en je lichaam weer op een normale temperatuur te laten bijstellen. Het zweet werken zal ook helpen bij het vrijmaken van toxines, overtollig water, melkzuur en zout dat door het lichaam wordt vastgehouden, alles terwijl je een passieve cardiovasculaire training krijgt.

Terwijl je thuis enkele van de voordelen van contrasttherapie kunt ervaren door een zeer warme douche een paar seconden te verschuiven naar een zeer koude, kan contrasttherapie in een spa-omgeving een uitstekende ontspannende activiteit zijn. Veel spa’s brengen deze behandeling naar klanten als een manier om een ​​effectieve gezondheidsroutine te behouden! Ze doen dit door dompelbaden aan te bieden in het thermische circuit, ijsgrotten of als een behandeling Schotse douches aanbieden.

Balneario de Archena is een van die thermale spa’s waar contrasttherapie wordt toegepast. Het is een van de grootste thermale spa’s in Spanje met een groot aantal contrasttherapiefaciliteiten:

  • Sauna’s bij verschillende temperaturen en vochtigheid
  • De Archena-kachel met een vochtigheid van meer dan 90% en een temperatuur dichtbij 50 ° C, die de micro-diffusie van geneeskrachtig mineraalwater uit de lente van Balneario de Archena toepast.
  • Tegenstroompool van geneeskrachtig mineraalwater met een temperatuur van 30-31ºC.
  • Natuurlijke essence-pool van citroenen met luchtbellen en een thermische watercascade bij een temperatuur van 34ºC.
  • Flotatiebad met water van hoge mineralisatie, 80 gr / l zout, wat ons een gevoel van isolatie en sensitieve stimulatie geeft bij een temperatuur van 34ºC.
  • Koud waterbad met geneeskrachtig mineraalwater bij een temperatuur van ongeveer 20ºC, dat ons helpt om een ​​effectieve afbraak van de warmte verzameld in de sauna’s en de kachels te bereiken.
  • Een Iglo of ijsgrot op een temperatuur van ongeveer 2 ° C, waardoor langzaam en progressief warmteverlies een gevoel van ingetogen sereniteit krijgt.
  • Twee voet ¨paden¨ van medisch mineraalwater, een van heet water van ongeveer 32ºC en een ander van koud water van ongeveer 20ºC, die ervoor zorgen dat onze benen passieve vasculaire oefeningen uitvoeren (de hitte veroorzaakt verwijding van de aderen en de kou veroorzaakt samentrekking van de hetzelfde) helpt ons de bloedcirculatie te verbeteren.
  • En een rustruimte met warme en infrarode hangmatten

Meer informatie over Balneario de Archena: http://www.spa-in-spain.com/hotels-and-spas/hotel/balneario-de-archena/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *