Wellness-ervaring, Hotel Blancafort Spa Termal

Wellness Hotel Blancafort Spa Thermal in SpainVaak wordt ons gevraagd waar we moeten zijn om het echte authentieke Spanje te ervaren. Dichtbij de kust in Catalonië, in de provincie Barcelona in het noorden van Spanje, vind je tal van juweeltjes zoals middeleeuwse dorpjes als Pals en Peratallada, de keramiekproducerende stad La Bisbal en het beroemde Teatro-Museo van Dali in Figueras (het meest bezochte museum in Spanje na Madrid’s Prado). Maar je vindt hier ook enkele historische dorpjes die bekend staan ​​om oude bronnen van thermaal water, zoals Sant Hilari Sacalm van het beroemde Font Vella-water of Caldes de Malavella (Vichy Catalaans water). De thermale waterbaden die vele, vele jaren geleden in deze dorpen zijn aangelegd, worden ook balnearios genoemd. Als je op zoek bent naar een authentieke spa-ervaring, dan is een verblijf in een van deze oude balnearios een echte aanrader.

Balneario Blancafort wellness hotel in Spain with thermal bathsVeel van de balnearios zijn oud en sommige zien er nog steeds zo uit, omdat ze nooit een upgrade hebben gehad naar de moderne normen. Maar er zijn enkele prachtige balnearios die zijn gerenoveerd, hier kan je nog steeds genieten van de geschiedenis, en ben je tegelijkertijd omringd door moderne faciliteiten. Balneario Hotel Blancafort Spa Thermal is zo’n voorbeeld. Een prachtig modern wellness-hotel in het historische dorp La Garriga. La Garriga ligt in het binnenland van Catalonië, ongeveer 40 minuten met de trein of de auto vanaf het centrum van Barcelona.

Blancafort Wellness Hotel Spain with thermal water SpaDe geschiedenis van Wellness Hotel Blancafort Spa Thermal dateert uit 1840, toen Joan Blancafort Llavina de oprichting van de Baden stichtte, ook wel bekend onder de dorpelingen als “L’Establiment”. Het etablissement had 4 bubbelbaden die zijn gevuld met water uit de bron van thermaal water en er waren enkele hutten voor hydro-therapiebehandelingen. In de jaren na zijn opening ontwikkelde het zich tot een grote Balneario waar mensen werden behandeld voor gezondheidskwesties of mensen gewoon kwamen om te ontspannen.

Balneario Blancafort thermals water wellness hotel SpainHet was een ontmoetingsplaats voor kunstenaars, schrijvers, politici en belangrijke persoonlijkheden uit Barcelona, ​​met name de high society. Om die reden vind je nog steeds een hoop moderne villa’s in La Garriga, omgebouwd door de rijken en beroemdheden uit Barcelona als vakantiehuisjes. Het thermale water werd zelfs gedistribueerd naar Barcelona en naar de naburige steden, zodat de belangrijke gasten van de balneario konden genieten van de thermale baden in hun eigen huis.

Blancafort Thermal water wellness hotel in SpainEen lange geschiedenis en veel up-grade en verbouwingen maakten het hotel zoals het nu is; een modern Wellness hotel in Spanje met spa-installaties van hoge kwaliteit, een 4-sterrenaccommodatie, een goed restaurant en een hoog serviceniveau. Er worden verschillende wellnessvakanties aangeboden, variërend van een korte spa-vakantie, een behandelingsprogramma voor gewichtsverlies of een thermische gezondheidsvakantie. Voor meer informatie, klik op deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *