Thalassotherapie in Murcia; Precies zoals het zou moeten zijn!

Thalasso Therapy in SpainSinds de Romeinen gebruiken mensen over de hele wereld de therapeutische kwaliteiten van water om het lichaam te reinigen, te helen en te ontspannen. De oude traditie van baden is geleidelijk geëvolueerd tot verschillende moderne behandelingen, ook wel hydrotherapie genoemd, een algemene term voor watertherapie. Thalassotherapie is zo’n vorm van hydrotherapie. Thalasso-therapie definieert het therapeutische gebruik van zeewater en zijn componenten. Thalassotherapie is het gebruik van deze ingrediënten zoals zeewater, zeewier, modder, zout en algen ten gunste van ons menselijk welzijn.

Het Mercure Thalasia Hotel & Thalasso centre met zijn directe nabijheid tot de Mar Menor en de Middellandse Zee, bezit de ideale mogelijkheden voor de effectieve toepassing van de ontgiftende en stimulerende maatregelen met zeewater, algen en zout.

Onlangs hebben we het Mercure Thalasia Hotel & Thalasso-centrum bezocht om zelf het voordeel van Thalasso-therapie te ontdekken. Het is een zeer vriendelijk hotel & Thalasso-centrum. We waren onder de indruk van de grootte van het Thalasso-centrum.

Het centrum ligt zeer dicht bij de Mar Menor, de grootste binnenzee van Europa. De specifieke klimatologische eigenschappen van de Mar Menor, die het hele jaar door een hoog percentage zon heeft en een hoog zoutgehalte, hebben ertoe geleid dat een gebied dat het “kleine punt” wordt genoemd, is gecreëerd voor de productie van zijn beroemde modderstromen die een grote hoeveelheden kationen, calcium, magnesium, kalium, fluoride, chloride en sulfaat, de ware architecten van genezende eigenschappen.

Bij Thalasia gebruiken ze de modder tijdens sommige behandelingen, bijvoorbeeld hun kenmerkende behandeling ¨Thalasia-massage¨, een combinatie van modderbehandeling en warme zeewatermassage onder de Vichy-douche; Hemels! Maar het is ook leuk om zelf naar de kust van de Mar Menor te gaan om jezelf met modder in te smeren, het een tijdje te laten intrekken en daarna een duik te nemen om het eraf te wassen. Wij deden dit op een mooie warme lentedag, als je er in de winter naartoe gaat, raden we je aan de modderbehandelingen binnendeurs te nemen.

De Thalasso-zwembaden in het Thalassia Thalassocentrum zijn prachtig. Het water dat wordt gebruikt in Thalasia wordt “gehaald” van meer dan 1000 meter vanaf de kust en ongeveer 6 meter diep, dankzij het geavanceerde extractieproces door een complex filtersysteem. Het bewaart de uitzonderlijke eigenschappen, terwijl het onder strikte hygiënische controle staat en het constant wordt vernieuwd. Vervolgens wordt het rechtstreeks naar de zwembaden en cabine-behandelingsruimten gestuurd.

Als je nog niet bekend bent met de Thalasso-therapie, dan is het Mercure Thalasia Hotel zeker een aanrader, want zij bieden Thalasso-programma’s vanaf 1 dag tot zo lang als je wilt. Je kunt een programma kiezen, waar je wordt geïntroduceerd in het concept van Thalasso-therapie met een toegang tot de zeewaterzwembaden en een moddertoepassing of algenpakking of je zou kunnen kiezen voor een langer programma zoals de Thalasso Health

Niet alleen is zeewater het perfecte tegengif voor een hectische en stressvolle levensstijl, het is ook gekend om een ​​aantal ziekten en kwalen te genezen; het verminderd stress, slapeloosheid, fibromyalgie en artritispijn.  Het bestrijd de fysieke tekenen van veroudering en het stimuleert zelfs gewichtsverlies. Een gezondheidsprogramma is gericht op een of meer van deze aandoeningen na een consult met een arts die gespecialiseerd is in medische hydrologie.

Klik op deze link en vind hier een overzicht van de programma’s die wij aanbieden in het Mercure Thalasia Hotel and Thalasso Centre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *