Femke testte het Shanti Som-programma voor gewichtsverlies en vond het geweldig!

Shanti Som weight loss program - personal trainingGeloof het of niet, het is mogelijk om op vakantie te gaan, een geweldige tijd te hebben en naar huis te gaan met minder kilo’s op de weegschaal. Jouw SISter in Wellness Femke heeft het bij Shanti Som Wellbeing Retreat getest en was echt onder de indruk!

We zijn al meerdere keren eerder in Shanti Som geweest (al zes keer ;-), en het gevoel van vrede en rust als je de onverharde weg van de hoofdweg naar Shanti neemt Som is overweldigend ontspannend ….

Maar deze keer is ONTSPANNEN niet het hoofddoel van mijn verblijf! Met de zomer die om de hoek komt kijken, realiseer ik me dat ik binnen een mum van tijd weer mijn bikini aan moet doen, een heel ontmoedigend vooruitzicht om eerlijk te zijn! Het is niet dat ik te zwaar ben, maar mijn winterhuid kan wat aandacht en zon gebruiken ;-). En het is niet alleen het lichaam dat behoefte heeft aan wat TLC, ook de geest heeft extra aandacht nodig vanwege een hectisch leven met drie kleine kinderen. Dus ik heb mezelf drie doelen opgelegd: in vorm komen, nieuwe energie opdoen en wat kleur krijgen! En ik denk dat Shanti Som daarvoor de perfecte plek is.

Het Shanti Som-programma voor gewichtsverlies biedt een combinatie van een heerlijk gezond dieet, lichaamsbeweging en een beetje verwennerij. De perfecte combinatie om mijn drie doelen te bereiken 😉 Het doel van het programma is niet om binnen een week zoveel mogelijk gewicht te verliezen. Zoals Vicky, de voedingsdeskundige, uitlegt, gaat het meer om bewustwording van wat we eten en dat we ons lichaam moeten voeden met wat we echt nodig hebben (in plaats van waar we naar hunkeren …). Dus hoewel ik hunkerde naar een glas wijn tijdens het avondeten, is de tannine-vrije thee eigenlijk een aardig alternatief. Een dag na het elimineren van de suiker leek ook het verlangen naar chocolade verdwenen. Super goed! Dit ziet er veelbelovend uit … Het dieet van het gewichtsverlies bij Shanti Som is een glutenvrij, suikervrij, koolhydraatarm dieet. Niet per se super laag in calorieën (afhankelijk van je doelen), dus je hebt nauwelijks honger, maar zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Vicky concentreert zich ook op wat er gebeurt na je verblijf in Shanti Som. Wat kan je doen om na thuiskomst dit gezonde dieet en levensstijl vast te houden. Dit wordt besproken aan het einde van het verblijf in de laatste voedingsconsultatie.

Waar Vicky het voedingsgedeelte van het programma begeleidt, wordt het fysieke deel verzorgd door Javier, de zeer energieke persoonlijke trainer. Hij is een echte motivator en haalt het beste uit zijn gasten, (auw, ik voel spieren in mijn lichaam waarvan ik niet eens wist dat ik ze had)! De trainingen zijn een combinatie van spiertraining / spieropbouw en cardio / aerobe training om vet te verbranden. Je hebt 1 uur persoonlijke training per dag, maar Javier moedigt je echt aan elke dag zelf minstens 1 uur extra te doen om het maximale uit je verblijf te halen. Hij leert je ook hoe je je bewegingsregime kunt voortzetten als je eenmaal thuis bent.

De balans tussen lichaam en geest is ook een zeer belangrijk aspect van de Shanti Som-filosofie en twee geweldige en super lieve yogaleraren hebben de leiding hierover, Nathalie en Yuka. Beide uiterst Shanti Som weight loss program - yoga class with Nathalieprofessioneel en vriendelijk, maar met elk hun eigen stijl – Nathalie een beetje zachtaardig en rustig, Yuka wat energieker – waardoor het de perfecte combinatie is om lessen bij beiden te volgen. Nathalie: ¨Als de lessen gevuld zijn met mensen van verschillende niveaus, proberen we op individueel niveau de beste manier te vinden voor de groep om verbinding te maken. Soms door uitdagende stretch oefeningen, soms door stille reflectie, en soms door technische oefeningen/houdingen. Altijd met de bedoeling om binnen elk van hen een innerlijke verbinding te vinden, waar ze zich aan kunnen vasthouden wanneer ze de klas verlaten. ¨

Shanti Som weight loss program - relaaxing by the pool, SIS Spa in SpainEn wat zou een wellnessvakantie zijn, zonder een moment van verwennerij en ontspanning. Het programma voor gewichtsverlies bevat één bodyscrub (de beste die ik ooit heb gehad, dankzij de krachtige handen van Yolanda!), Maar je kan ook allerlei verschillende spa-behandelingen boeken. Na een dag trainen kan je je spieren ontspannen in de sauna of in het stoombad of een duik nemen in het buitenzwembad. Dit is ook de perfecte plek om te werken aan die gewenste tan!

Last but not least, Shanti Som ligt in een prachtige natuurlijke omgeving perfect om een ​​aantal fantastische wandelingen te maken. Het gewichtsverliesprogramma van Shanti Som bevat een begeleide wandeling, maar het is heel gemakkelijk om het gebied zelf te verkennen. Energiek voor het lichaam, maar toch zeer rustgevend voor de geest!

Begeleide groepswandeling, een goede manier om andere SIS-gasten te ontmoeten!
Wat een geweldige ervaring, wat een geweldig programma. De combinatie van lichaamsbeweging, heerlijk gezond eten, verwennerij, liefde en zorg van al het personeel, serene natuurlijke omgeving en een mooi uitnodigend hotel vinkte al mijn vakjes af op mijn wishlist. En….ik bereikte mijn doelen! Ik voel me iets slanker, heb veel meer energie en heb een heerlijk kleurtje gekregen!

Ben je enthousiast geworden na het lezen van mijn blog? Jij kan hetzelfde ervaren! Meer info: https://www.spa-in-spain.com/hotels-and-spas/hotel/shanti-som-wellbeing-retreat/6-night-weight-loss-retreat/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *