Reconnect en voel je als herboren!

Yoga at Shanti SomNathalie is de senior yogaleraar bij Shanti Som. Ze legt uit wat yoga voor je kan doen en waarom je er vandaag mee moet beginnen!

Als je wilt begrijpen hoe je de baas kunt worden over je leven door middel van yoga, chakra-bewustzijn en de manier waarop je naar je leven kijkt, kan een yoga-retraite bij Shanti Som een ​​goede start zijn. Hier zijn de aanbevelingen van Nathalie:

¨Ik moest echt een rustig moment vinden om goed na te denken over wat ik over yoga wilde schrijven. Schrijven over yoga is als schrijven over het leven. Maar dan het leven in onze puurste staat. Een staat van harmonie, gelukzaligheid, een zijn met ons diepste zelf. Vrij van spanningen. Yoga geeft ons een handleiding om terug te keren naar deze staat, of liever gezegd, hoe kunnen we ons bewust worden van deze innerlijke staat, hoe kunnen we het zelf realiseren.

Herinner je je een moment in je leven waarin je je helemaal vrij voelde van spanningen, je volledig in harmonie was met je zelf? Dat is yoga, en elke oefening in yoga heeft tot doel je weer in deze staat te brengen. Yoga kan in vakbond worden vertaald. Het is een unie tussen ons lagere zelf en ons hogere zelf. Onze individuele geest en de universele geest. De verschillende lagen van ons wezen. Wanneer dit met elkaar verbonden is, kunnen we geluk ervaren en zijn we vrij van spanningen. Yoga is een holistisch pad naar gezondheid dat je zal helpen hier te komen. Zelfs na je eerste les in hatha yoga zul je er de vruchten van plukken en een dieper gevoel van vrede ervaren. Waarom is dat?

Er zijn verschillende stappen in yoga, wanneer we ons concentreren op de fysieke oefening in Hatha yoga, is dit het doen van Asanas (houdingen met Pranayama) ademcontrole en ontspanning.

Yoga teacher Shanti SomWanneer we spanningen hebben, zal dit in het lichaam weerspiegelen. Wanneer het lichaam gespannen is, wordt de vrije stroom van prana (levensenergie) belemmerd. Langdurige spanningen kunnen tot ziekte leiden. Verschillende houdingen zijn ontworpen om prana te laten stromen of om naar verschillende delen van het lichaam te worden geleid om ziekte in het lichaam te helpen voorkomen of te elimineren en zo onze lichamelijke gezondheid te verbeteren en te behouden. Het beoefenen van Asanas beïnvloedt direct de gezondheid van al onze systemen. Spier-, ademhalings-, zenuw-, sensorisch-, voortplantings-, urinair, spijsverterings-, vasculair-. En ook onze botstructuur. Ik zou kunnen schrijven hoe dit werkt, maar voorlopig is het genoeg om te weten dat het werkt. Een normale yogales concentreert zich op alle niveaus die ten goede komen aan alle verschillende “systemen”. In geval van ziekte kunnen klassen therapeutisch worden aangepast om het lichaam te helpen de toestand van de ziekte te elimineren.

In elke yogales leer je goed ademen. Kalm, stabiel en diep ademen van de neusgaten heeft een direct kalmerend effect op ons zenuwstelsel en bestrijdt de effecten van stress op lichaam en geest. Door onze adem onder onze controle te brengen, komt onze reactie op het leven onder controle! We leren kalm te blijven of ons terug te brengen in een staat van innerlijke rust door het gebruik van onze ademhaling. Bovendien brengt het doorstromen van zuurstof in ons lichaam een gevoel van geluk met zich mee.

Yoga class Shanti SomDan is er de geest. Met de geest creëren we de meeste  spanningen. Tijdens onze oefening proberen we ons diep te concentreren op ons lichaam; onze adem en zelfs onze ervaring met prana. Wanneer onze geest volledig gefocust is, wordt hij vrij van spanning, rustig en is zelfs vredig. Dagelijkse spanningen verdwijnen naar de achtergrond naarmate we meer in beslag worden genomen door wat we doen. Dit zal ons verbinden met onze innerlijke “zelf”. Dat deel van ons dat zonder oordeel en zonder lijden kijkt. We kunnen onze levens- en levensomstandigheden in een ander licht zien en zijn beter in staat om beslissingen te nemen die ons helpen onze innerlijke vrede te verbeteren.

Het verfrissende effect op lichaam en geest en onze verbeterde staat van vrede is als een druppel olie in het water. Het verspreidt zich in ons leven, het beïnvloedt de mensen en omstandigheden in onze omgeving. Zo kunnen we een bijdrage leveren aan vrede in de wereld, en we beginnen om vrede te hebben met onszelf.

Allemaal redenen om nu met yoga te beginnen!

In mijn yogalessen bij Shanti Som maak ik dagelijks kennis met verschillende mensen die zijn gaan beseffen dat echt geluk niet van buitenaf naar ons toe komt maar in ons te vinden is. Een meer spiritueel leven leiden, geeft een dieper gevoel van betekenis.

Om ons leven terug in onze handen te krijgen, is het zeer nuttig om onszelf terug te trekken uit ons dagelijkse leven en onze intenties opnieuw in te stellen.

Shanti Som Wellness Retreat, genesteld midden in de natuur, is een prachtige plek om deze start te maken. De oostelijk georiënteerde architectuur is een zegen voor onze zintuigen. De schoonheid en sereniteit van de plek en het kalmerende effect van het omringende dennenbos versterken allemaal ons vermogen om echt te ontspannen en opnieuw contact te maken met ons innerlijke zelf zodat we ons weer compleet kunnen voelen.

In mijn lessen hoop ik dat mensen deze connectie, dit innerlijke gevoel van vrede en misschien een beetje van de yogafilosofie zullen ervaren. Om hen te laten beseffen dat alles wat we nodig hebben om deze innerlijke rust te krijgen, in onszelf kan worden gevonden. Op deze manier zijn we niet langer slachtoffers van ons leven, maar worden we gemachtigd om het leven te creëren dat we willen leven met schoonheid en zingeving als kern.

Omdat mijn lessen gevuld zijn met mensen van alle verschillende niveaus, geef ik niet les in een vaste stijl, maar probeer intuïtief de beste manier te vinden voor de groep om verbinding te maken. Soms door uitdagende oefeningen of soms door stille reflectie. Altijd met de bedoeling om binnen elk van hen een innerlijke verbinding te vinden, waar ze zich aan kunnen vasthouden wanneer ze de klas verlaten. ¨

Als je meer wilt weten over hoe je de baas kunt worden over je leven door middel van yoga, chakra bewustzijn en de manier waarop je naar je leven kijkt, klik dan op onderstaande link en kom alles te weten over Shanti Som Yoga Retraet:

http://www.spa-in-spain.com/hotels-and-spas/hotel/shanti-som-wellbeing-retreat/6-night-yoga-retreat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *