Interne voedingsdeskundige bespreekt gewichtsverlies

Maria Jose about Weight lossMaria José, jij bent de plaatselijke voedingsdeskundige in Los Monteros, kun je ons vertellen over je achtergrond, ervaring en wat je naar Los Monteros bracht?

Ik ben Maria Jose Moreno Navarro, ik ben een apotheker, technoloog in voeding en voedingsspecialist.

Ik begon mijn professionele carrière vele jaren geleden in Nutrition toen ik betrokken was bij projecten met betrekking tot onderzoek naar voedsel en voeding. Ik kwam in 1997 in Marbella terecht bij het prestigieuze en emblematische Hotel and Medical Spa Incosol, waar ik begon als diëtist en later als manager van de afdeling dieet en voeding. In de loop der jaren raakte ik meer en meer betrokken bij de principes van gewichtsverlies, overgewicht en zijn vele complicaties, ik werd een voedingscoach, werkte als een consultant en als openbare spreker, zowel op de radio als op de televisie.

In 2012, nadat de Incosol zijn deuren had gesloten, werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan een zeer vergelijkbaar project hier in Los Monteros. Vier jaar later geniet ik nog steeds intens van deze fascinerende rol van gezond leven, het adviseren, onderwijzen en coachen van cliënten over voeding en gezonde eetgewoonten. De informatie die ik geef over gewichtsverlies is altijd in overeenstemming met de wereldwijd erkende gezondheidsorganisaties.

Het is algemeen bekend en aanvaard dat de eerste stap naar een gezond leven, het handhaven van een gezond dieet is.

Wat is een gewichtsverliesprogramma?
De afslankprogramma’s hier in Los Monteros volgen een model van een gezond dieet. Alle programma’s zijn gepersonaliseerd met het doel om op verantwoorde wijze gewicht te verliezen, zonder het gevoel van honger, mogelijk gemaakt dankzij onze uitstekende mediterrane gastronomie. Gerechten worden gemaakt door een geweldig team dat we hier hebben, welke is gespecialiseerd in voeding en in gewichtsverlies. We besteden ook speciale aandacht aan voedingseducatie, zodat gasten na hun terugkeer naar huis duurzame resultaten zullen zien. Bij Los Monteros bieden we de perfecte omgeving om de kickstart te geven voor deze verandering.

Smaken proeven en gezond eten is onze filosofie. We bieden het menu en een persoonlijk dieet, begeleid door voedingsdeskundigen en experts in gezond koken.

Professionele ondersteuning en de juiste positieve omgeving zijn twee van de belangrijkste factoren die gewichtsverlies vergemakkelijken en ervoor zorgen dat klanten hun doelen blijven bereiken.

Intensive_Weight_loss_program

Wat is een Detox-programma?
Het Detox-programma hier in Los Monteros is samengesteld om je systeem te reinigen en toxines en afvalstoffen te verwijderen. Het dieet is licht, gezond en evenwichtig en biedt gasten alles wat ze nodig hebben.

Het doel is om te reinigen en gezonder te zijn. Gewichtsverlies is niet het hoofddoel, hoewel het voor velen een positief neveneffect is. Het detox-programma voor velen is een kickstart naar een gezonde voeding en levensstijl.

Voordelen van ons Detox-programma zijn:

 • Elke dag worden verse groenten en fruit gebruikt om de eigenschappen en het gehalte aan vitaminen en mineralen te maximaliseren
 • De intestinale stroom wordt gereguleerd door het hoge vezelgehalte dat de spijsvertering verbetert
 • Er is een enorme bron van antioxidanten aanwezig, die geweldige anti-aging eigenschappen heeft
 • Het immuunsysteem is sterk verbeterd
 • Hoog gehalte aan fyto-voedingsstoffen
 • Vanwege het gebruik van superfoods (zoals chiazaad, lijnzaad, haver enz.) is het dieet rijk aan gezonde elementen.
 • De eigenschappen zijn zuiverend en ontgiftend
 • Je gaat genieten van de rijke en natuurlijke smaken

Wanneer raad je een detox-programma aan en wanneer een afslankprogramma? Wat is het verschil?

Los_Monteros_Weight_loss & DetoxDetox-programma’s worden aanbevolen voor diegenen die hun lichaam en metabolisme willen laten rusten. Je kunt je traag en moe voelen na een periode van drukte (bv de feestdagen, enz.). Een detox-programma kan ook een goede optie zijn om het lichaam te reinigen voor een belangrijke gebeurtenis om je vervolgens in topvorm te voelen. Je huid en haar glanzen, je verliest wat gewicht en je hebt veel energie!

De gewichtsverliesprogramma’s worden aanbevolen voor diegenen die willen afvallen en diegenen die de complicaties willen vermijden die kunnen ontstaan ​​door overgewicht, zoals diabetes en coronaire gerelateerde problemen, maar in het bijzonder voor degenen die op zoek zijn naar een heropvoeding. in gezonde eetgewoonten.

Welke voordelen bieden dit soort programma’s?

“Afvallen en verbetering van de gezondheid”

Obesitas is door de Wereldgezondheidsorganisatie erkend als een epidemie in de 21ste eeuw. Het lijdt geen twijfel dat obesitas een van de grootste gezondheidsproblemen op mondiaal niveau is, vooral vanwege de complicaties die daarmee gepaard gaan, hartproblemen, hoge bloeddruk, diabetes en verschillende soorten kanker, enz.

Om gewichtsproblemen te bestrijden, moeten we veel hulpmiddelen gebruiken die beschikbaar zijn voor ons, maar de sleutel is gebaseerd op voeding en lichaamsbeweging.

Als het gaat om de wereld van diëten, wordt er veel “onzin” verkocht. Bij Los Monteros zijn we meer bezig met het bereiken van een gezonde lichaamsvorm dan met een focus op gewicht. Lichaamsvorm moet het hoofddoel zijn.

Doel: Afvallen en heropvoeding van gezond eetgedrag.

Kun je ons vertellen over het gewichtsverliesprogramma van Los Monteros, wat staat er bij een normale dag op het programma?

Weight loss program at Los Monteros

En hoe ziet een dag eruit bij het detox-programma?

Detox program at Los Monteros

Wat zorgt voor goede resultaten van een Weightloss- of Detox-programma? Hoe kunnen de gasten het gewichtsverlies en de gezonde levensstijl eenmaal thuis voortzetten?

De rol van de voedingsdeskundige is fundamenteel tijdens en na het programma en is voornamelijk gericht op het bieden van directe ondersteuning aan de klant. Je zou kunnen zeggen dat we de rol van een persoonlijke coach hebben, om de cliënt te onderwijzen, op te leiden en te motiveren.

Om de cliënt te laten afvallen en niet terug te laten keren in hun oude patroon als ze eenmaal thuis zijn, zijn er 3 hoofdstappen: kennis, overtuiging en motivatie. Kennis met betrekking tot voedsel en voeding moet op een voor elke cliënt praktische manier worden overgedragen, zodat zij deze informatie kunnen gebruiken en in hun persoonlijke levensstijl kunnen implementeren om hun eetgewoonten aanzienlijk te verbeteren.

Elke cliënt moet leren om goed te eten om lichaamsvet te verliezen; ze moeten hun eigen persoonlijke dieet ontwikkelen, opzoek gaan naar de calorieën en voedingsstoffen van het voedsel dat ze lekker vinden, verstandig eten en hun eigen dagelijkse maaltijdplannen opstellen, zowel binnen als buiten het huis.

De overtuiging dat het programma en de nieuwe routine positieve resultaten zullen hebben, is fundamenteel voor het (aanhoudende) succes van elke klant. Om dit te bereiken, moet de specialist een solide basis leggen van waaruit realistische doelen en mijlpalen bereikt kunnen worden. Als de doelen niet haalbaar zijn, kunnen cliënten gemakkelijk hun motivatie verliezen en begint de neerwaartse spiraal.

Wanneer klanten het programma hebben voltooid, verlaten ze Los Monteros gewapend met kennis, een gepersonaliseerd activiteitenplan en haalbare doelen om thuis door te gaan met het gewichtsplan.

Heb je belangrijke tips die mensen moeten weten?

 1. Sla het ontbijt niet over om vervolgens “toe te slaan” tijdens het avondeten. Ontbijten als een koning, lunchen als een prins en dineren als een bedelaar.
 2. Eet 5-6 maaltijden per dag, kleine porties en regelmatig.
 3. Vroeg eten helpt om af te vallen
 4. Wees niet bang om te eten, “omdat het je dikmaakt”, het beste is om een ​​beetje van alles te eten
 5. Vermijd een bord met groenten als hoofdmaaltijd, groenten moeten altijd gecombineerd worden
 6. Vergeet nooit om veel fruit en water te eten
 7. Laat je niet misleiden door snelle diëten, ze kunnen je gezondheid schaden en hebben slechte resultaten op de lange termijn
 8. Eet langzaam en bewust
 9. Het is heel belangrijk om verstandig te leren eten als je buitenshuis bent of bv in een restaurant bent
 10. Sport regelmatig
 11. Snack niet tussen de maaltijden door
 12. Weeg jezelf niet elke dag, van de ene dag op de andere is het veel moeilijker om de verandering op te merken.

Voor meer informatie over de detox- en gewichtsverliesprogramma’s in Los Monteros en prijzen, klik op de volgende link: http://www.spa-in-spain.com/hotels-and-spas/hotel/los-monteros-hotel-spa/#packages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *