ANDALUSIË: regio van contrasten….

Seville,easterFlamenco muziek, zigeuners, tapas – Andalusië, het zonovergoten en de meest zuidelijke regio van Spanje, bezit veel van hoe “de wereld” Spanje ziet. Andalusië is het minst en meest verrassende deel van het land: het komt overeen met het stereotype dat Spanje lang verward met de Andalusische versie, maar tegelijkertijd is het zoveel meer…

Andalusië is het ontmoetingspunt van twee continenten, Afrika en Europa, evenals de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Het was onder Moorse overheersing uit de 8e-15e eeuw, een erfenis die te zien is in zijn architectuur, waaronder bezienswaardigheden als het Alcázar-kasteel in de hoofdstand Sevilla, evenals de Mezquita-moskee-kathedraal in Córdoba en het Alhambra-paleis in Granada.

Het is een regio van contrasten: oude steden en woestijnen, geweldige stranden langs de Costa del Sol en de Costa de la Luz, Sierra Nevada, de bergketen waar de hoogste berg van Spanje te vinden is. Er zijn ook geweldige mogelijkheden voor de meeste verschillende sporten, van skiën in de Sierra Nevada tot surfen in Tarifa. En ook wellnessliefhebbers zullen vinden waar ze naar op zoek zijn!

STRANDEN

Wooden Path The Beach In Tarifa, Andalusia, Spain

Andalusië heeft meer dan 600 mijl aan kustlijn en er is een strand voor iedereen, of je nu wilt snorkelen in kleine baaien in de Middellandse Zee of surfen in de golven van de Atlantische Oceaan.

En met typisch milde weersomstandigheden van de herfst tot de lente, kan je bijna het hele jaar genieten van zonneschijn!

Elk strand is anders en heeft zijn unieke charme. Van de gouden stranden van Huelva tot het witte zand van Cadiz. Van de baaien van Malaga en de tropische wateren voor de kust van Granada tot de maagdelijke en hemelse stranden van Cabo de Gata.

Ga naar Andalusië om je eigen favoriete strand te vinden, maar gun jezelf voldoende tijd, want er is veel om uit te kiezen!

PUEBLOS BLANCOS IN ANDALUSIË

pueblos blancos de la provincia de Mlaga, Frigiliana

Een betoverende wereld van Moorse charme wacht op je wanneer je buiten de gebaande paden naar de pittoreske Pueblos Blancos (witte dorpen) reist. Dit bedelarmband van schattige dorpjes met eenvoudige witgekalkte huizen geeft je een prachtig ongerepte stukje van de Spaanse cultuur.

Ronda is de grootste en meest beroemde van deze pueblo’s blancos, met zijn historische arena, prachtige uitzichten over de diepe kloof die door de stad raast. En er zijn nog tientallen mooiere dorpen, elk met zijn eigen hoogtepunten.

Vergeet ook niet om Arcos de la Frontera, de romantische koningin van de witte steden, te bezoeken. Steden met “de la Frontera” in hun naam werden gevestigd op de frontlinie van het eeuwenlange gevecht van de christenen om Spanje te heroveren van de Moren, die langzaam terug werden gedreven naar Afrika.

NATUUR
Bijna een vijfde van Andalusië is beschermd, het grootste deel van een autonome regio in Spanje, als gevolg van de ongerepte natuur van het platteland en het hoge ecologische belang van zijn grondgebied.

Andalusië heeft een verbazingwekkend grote verscheidenheid aan landschappen – van Europa’s op een na hoogste gebergte, tot de enige woestijn van het continent, getijde moerassen erkend als een biosfeer door UNESCO, eeuwenoude eikenbossen en natuurlijk honderden kilometers in prachtige kustlijnen.

Of je er nu voorbij wilt rijden, er doorheen wilt lopen of fietsen, je vindt een groot aantal spectaculaire wegen, fietsroutes en wandelpaden, maar ook overnachtingsmogelijkheden, van afgelegen, eenvoudige berghotels tot stijlvolle boutique hotels in pittoreske dorpjes.

WELLNESS

Andalusia Spa Holiday, Health House Las Dunas

Ook als je van wellness houdt, is Andalusië een geweldige bestemming met een grote verscheidenheid aan spa-hotels en wellness-programma’s. Van de traditionele Balnearios (thermale badplaatsen) en Arabische baden tot luxueuze wellnessbadplaatsen- en klinieken.

Spanje is extreem rijk aan thermale bronnen. Minerale bronnen bevinden zich op plaatsen waar er een overvloed aan deze natuurlijke bronnen is, uit diepe ondergrondse bronnen. Dit thermale water staat bekend om zijn helende krachten. In de Balnearios gebruiken ze het thermale water om gezondheidsproblemen te behandelen. Ook Andalusië biedt verschillende van deze thermale water resorts, voornamelijk in de Sierra Nevada.

De Arabische baden zijn een erfenis van de Moren. Hydrotherapie was een prestigieuze zaak voor de islam. Mohammed hechtte veel waarde aan hygiëne en lichaamsverzorging door het gebruik van water. Met de opkomst van de Arabische cultuur in het zuiden van Spanje ontstonden in deze periode vele Arabische baden. “Hammams” of Moorse baden waren openbare gebouwen die waren onderverdeeld in verschillende kamers: entreelhal, koude ruimte en de warme kamer. Tegenwoordig zijn veel van de originele Arabische baden nog steeds te vinden en worden hersteld om weer te genieten van de genezende eigenschappen van water.

In de afgelopen jaren hebben veel van de 4 en 5 sterren hotels een spa in hun faciliteiten opgenomen. Sommige van deze hotels hebben speciale wellness-programma’s ontworpen die zijn gericht op gewichtsverlies, detox, yoga, fitness of tabaksgebruik.

Een wellnessvakantie naar Andalusië biedt de perfecte combinatie van Spa & Wellness met de schoonheid en diversiteit van Andalusië. De prachtige natuur, de grote verscheidenheid aan stranden en het mooie weer, de vriendelijkheid van de mensen, de interessante steden, cultuur en geschiedenis en de geweldige spa-hotels en wellness-retraites; dat alles en nog veel meer maken Andalusië een speciale bestemming waar je tot het uiterste kan genieten van jou wellnessvakantie!

Waar ga jij heen voor je Andalusische wellnessvakantie? Wij raden aan:

Stijlvol boetiekhotel voor yoga, detox, gewichtsverlies of fitness: http://www.spa-in-spain.com/hotels-and-spas/hotel/shanti-som-wellbeing-retreat/

Wellness-kliniek aan het strand: http://www.spa-in-spain.com/hotels-and-spas/hotel/healthouse-las-dunas/

Emblematic 5 * Spa Hotel in Marbella voor gewichtsverlies en anti-stressprogramma’s: http://www.spa-in-spain.com/hotels-and-spas/hotel/los-monteros-hotel-spa/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *