Vechten tegen een burnout met de helende kracht van de zee!

Thalasso Therapy Spain for burnoutEen collega-schrijver van ¨Just Breath Mag¨ heeft de hoofdarts van de Océano Hotel Health Spa op Tenerife geïnterviewd over het burnoutsyndroom en de holistische benadering als het gaat om burnout-preventie. Een interessant stuk, dat we graag met je delen!

Er wordt vaak gesproken over een burn-out, maar het is moeilijk te bevatten. De symptomen zijn complex en het onderwerp is lastig, hoewel vaak gekleineerd. Onzekerheid heeft zich verspreid en gezondheidsbewuste mensen vragen opnieuw: “Wat kan ik doen om het te voorkomen?” of “Zou ik al beïnvloed kunnen zijn?” Matthias Rolle, arts en medisch directeur van het gezondheidscentrum in het OCÉANO Hotel Health Spa kent een belangrijke rol toe aan de darmen. Te vaak wordt dit orgaan, dat van vitaal belang is voor onze gezondheid, onvoldoende in overweging genomen en zelfs “met schaamte” bekeken.

Mr Rolle, Burnout-syndroom wordt al jarenlang beschouwd als een ziekte van managers, voornamelijk als gevolg van stress. Bent u het hiermee eens? Mr. Rolle: Volgens het laatste onderzoek lijden niet alleen drukke managers aan stress. Integendeel, managers kunnen veel beter omgaan met stress dan vele anderen. Dit werpt de vraag op: hoe redden ze het en waarom kunnen mensen die last hebben van burn-out na een bepaald punt niet meer omgaan met stress? Het is belangrijk om uit te zoeken waarom stress in het begin als iets positiefs wordt ervaren en daarom een ​​stimulans om goed te presteren en waarom het op een bepaald moment te veel wordt, wat leidt tot uitputting en prestatieverlies.

Als het over burn-out gaat, is medische ondersteuning van essentieel belang. Hoe kan ik zien dat er iets mis is? Zijn er waarschuwingssignalen die mijn lichaam of geest afgeeft? Mr. Rolle: Het hoort bij een burnout om niet te kunnen remmen. Waarschuwingssignalen zoals slapeloosheid, concentratieverlies en libido worden vaak niet serieus genomen. Dit betekent dat het belangrijk is om een ​​grotere gevoeligheid voor het probleem te ontwikkelen en om preventief te handelen.

Als ik me bewust ben van deze waarschuwingssignalen, wat kan ik dan doen voor preventie van een burn-out? Mr. Rolle: de manier van leven van vandaag, heeft een negatief effect op ons bioritme. Het is onomstreden onder experts dat dit ideale omstandigheden creëert om een ​​burn-out te ontwikkelen. Het is daarom belangrijk om het bioritme nogmaals goed onder de loep te nemen, door routines te volgen, bewust de tijd te nemen om te eten, voldoende te rusten en regelmatig op een redelijk niveau te bewegen. Het stimuleren van sociale interacties helpt ook.

Uw gezondheidscentrum is gespecialiseerd in de F.X. Mayr curatieve procedure evenals Thalasso-therapie. Kunnen deze twee pijlers van uw benadering van gezondheid helpen nieuwe energie op te doen? Zo ja, hoe? Mr. Rolle: In F.X. Mayr-geneeskunde ligt de focus van de behandeling op de darmen. Het primaire doel is om de darmen te zuiveren en te rehabiliteren om het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen te activeren. Dit speelt een rol bij burn-outpreventie, omdat recent onderzoek heeft aangetoond hoe vitaal de darmen zijn voor ons emotionele evenwicht. Gezonde darmen zijn daarom de beste basis voor een ommekeer en succesvolle preventie van burn-out.

Als onderdeel vanThalasso therapies  gebruiken we de kracht van de zee om de gezondheid en het welzijn te verbeteren. Tijdens behandelingen wordt het lichaam intern en extern gevoed met zeeproducten zoals algen en zeewater, die helpen stress en slapeloosheid te verminderen. Thalasso is al eeuwenlang een beproefde vorm van therapie en we gebruiken het in combinatie met de nieuwste bevindingen. Met deze methode brengen we “de natuur” naar de behandelkamer.

Heeft u ook een speciaal programma ontwikkeld voor burn-outpreventie? Mr Rolle: Als gezondheidshotel ligt onze focus op preventie en we willen de ziekenhuisbehandeling niet vervangen. Gezondheidsbewuste mensen die energieker willen zijn of die een burn-out willen behandelen, zijn bij ons in goede handen. Het programma “F.X. Mayr Intensive” omvat een speciaal dieet, massages, thalasso en verdere behandelingen. Het biedt de perfecte setting voor individuele burnout-preventie, die wordt aangevuld door voorafgaande diagnostiek, zoals laboratoriumtests met betrekking tot de darmen of een HRV-meting om het vegetatieve zenuwstelsel te beoordelen.

Heeft u als expert aanbevelingen over hoe je het gevaar van burn-out kan voorkomen? Mr. Rolle: Over het algemeen moeten we de hele persoon in zijn hele persoonlijkheid bekijken. De oorzaken van de problemen die we moeten vinden, zijn even individueel als hun oplossingen. Zoals eerder vermeld, is het echter altijd nuttig om aandacht te schenken aan het bioritme. Routinematig en voldoende rust hebben is absoluut cruciaal.

Raadpleeg deze link voor meer informatie over het Burnout-preventieprogramma van Océano Hotel Health Spa: http://www.spa-in-spain.com/hotels-and-spas/hotel/oceano-hotel-health-spa/7 -night-thalasso-therapie /

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *