1 sap per dag doet wonderen!

Detox juicing retreat in SpainAls je de opgebouwde gifstoffen in je lichaam wilt kwijtraken en daarbij een paar kilo wilt afvallen, is een detox met sap een goede optie. Een detox met verse groenten en fruit kan een geweldige manier zijn om het​​immuunsysteem een ​​voedingsstimulans te geven en het spijsverteringskanaal een waarschijnlijk broodnodige pauze te geven. Met sap neem je een hoeveelheid vers voedsel op, die je niet binnenkrijgt als het niet in een vloeibare vorm is.

Maar je hoeft niet iets “extreems” te doen om te profiteren van het vasten met sap. In feite is een nuchter plan dat minder extreem is, realistischer en gemakkelijker vol te houden. Je kan op 1 dag een detox kuur doen, om het te ervaren en een start te maken om je lichaam te reinigen.

Vasten is een onderwerp waarover algemene geneeskunde en gezondheidswerkers het grotendeels met elkaar eens zijn. Korte detox kuren is een manier om het lichaam een ​​boost en een pauze te geven zonder te beginnen aan een vastend dieet dat misschien te hard of restrictief is voor je lichaam en / of voedingsbehoeften. Een ontsmetting met 24 uur sap kan bijvoorbeeld een goede manier zijn om een ​​dieet te starten, je spijsverteringsstelsel te laten rusten en een optimale gezondheid te ondersteunen, maar het is belangrijk om een ​​gezond eetplan klaar te hebben, om mee te starten na de 1-daagse detox kuur. Het is een eenvoudige en toegankelijke manier om de revitaliserende kracht van rauwe, “levende voedingsmiddelen” -sappen te ervaren! Vervang je drie maaltijden per dag met 4 sappen en doe zo een 24-uurs mini-reiniging die een stimulerend, verhelderend en oplichtend effect heeft.

Je vastendag bestaat uit 4 sappen: ontbijt, lunch, dinersap en één voor een snack in de middag. Hieronder een recept voor elke maaltijd. Klaar voor Detox? Daar gaan we!

Ontbijt

Apple Ginger Parsley Wortelsap

Zoet met een warme, gemberachtige kick en de schil van verse kruidpeterselie, deze sap is de definitie van vitaliteit!

 • 8 grote worteltjes
 • 3 middelgrote Fuji-appels, met klokhuis en in plakjes gesneden
 • 1 in stuk geschilde verse gember
 • 5 grote takjes gekrulde peterselie

Lunch

Rode druif aardbeien sap

Deze mildzoete en fruitige sap doet denken aan een aardbei-ijspegel. De smaak is zacht en je komt in de verleiding  om het snel te drinken. Maar doe het rustig aan en geniet van elke druppel.

 • 2 middelgrote tot grote trossen rode druiven (ongeveer 5 kopjes)
 • 15 middelgrote aardbeien, inclusief de groene blaadjes

Tussendoortje

Beet Cool, Dude: Body Detox Juice

Bieten regenereren rode bloedcellen en zijn fantastisch voor het spoelen van gifstoffen, maar moeten spaarzaam worden gebruikt en altijd in het gezelschap zijn van andere groenten of fruit die het grootste deel van het drankje vormen. Komkommersap heeft een zeer lichte en verfrissende smaak.

 • ½ grote rode biet, gehakt
 • 5 wortelen
 • 1/2 komkommer

Diner

Green Garlic Monster

 • ½ komkommer
 • 2 volle handen spinazie
 • ½ kool
 • 3 wortelen
 • 1 teentje knoflook

Als je de voorkeur geeft aan een langere detox kuur, is het raadzaam om dit onder toezicht van een professional te doen. Voor een gezonde ontgifting adviseren wij de detox-programma’s bij  Shanti Som Wellbeing retreat of Aleid Warmelink op Mallorca.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *