1 daagse ¨ Detox Taster¨; is detox wat voor jou?

detox, detox dieet, sapvasten door SIS Wellness Holidays

Voel je je vaak moe en futloos, zelfs na een goede nachtrust en helpt alleen een grote hoeveelheid cafeïne je de dag door? Misschien ben je chronisch moe, wat je ook doet? Ik herken dat, dus wat is er aan de hand?

Na een speurtocht op intermet was het daar, het “F.L.C.-syndroom” – dat wil zeggen – het ¨Feeling Like Crap¨syndroom. Deze overduidelijk niet-medische term verwijst niet naar je ziek voelen in de traditionele zin, maar eerder naar het ervaren van vermoeidheid, niet kunnen focussen, drang naar zoetigheid, een opgeblazen gevoel, moeite met afvallen, slapeloosheid, spierpijn…

En wat is de remedie voor deze aandoening? Juist, Voedsel.

“Het verkeerde voedsel maakt je ziek (FLC-syndroom) en het juiste voedsel kan je lichaam in slechts een paar dagen transformeren. Voedsel is een medicijn en dat wat je aan het einde van je vork prikt, is veel krachtiger dan alles wat je bij de apotheek kunt kopen.” (Dr. Sara Gottfried).

En volgens mij klopt dat helemaal! Door je lichaam een break te geven van rotzooi, kunnen het verlangen naar zoet en vet, chronische symptomen en een onevenwichtige bloedsuikerspiegel voor een groot deel verholpen worden.

Dus wat kan je doen om je lichaam te reinigen en met een schone lei te beginnen om voor altijd van FLC af te komen?

Als je de opgebouwde gifstoffen in je lichaam wilt kwijtraken is een detox met sap een goede optie. Een detox met verse groenten en fruit kan een geweldige manier zijn om het ​​immuunsysteem een ​​boost te geven en het spijsverteringskanaal een waarschijnlijk broodnodige pauze. Met sap neem je een hoeveelheid vers voedsel op, die je niet binnenkrijgt als het niet in een vloeibare vorm is.

En je hoeft niets “extreems” te doen om te profiteren van het vasten met sap. In feite is een benadering dat minder extreem is, realistischer en gemakkelijker vol te houden. Je kan beginnnen met een sapkuur van één dag, om het te ervaren en te kijken of het iets voor je is. Als dit bevalt kan je deze sapdag bijvoorbeel 1x per week herhalen, of je doet hierna een keer een 3-daagse kuur >>

Vasten is een onderwerp waarover algemene geneeskunde en voedingsdeskundigen het grotendeels met elkaar eens zijn. Een korte detox kuur is een manier om het lichaam een ​​boost en een pauze te geven zonder te beginnen aan een vasten dieet dat misschien te restrictief is voor je lichaam en / of voedingsbehoeften. Een 24-uur sapreinigingskuur kan bijvoorbeeld een goede manier zijn om een ​​dieet te starten en je spijsverteringsstelsel even een break te geven, maar het is belangrijk om een ​​gezond voedingsplan klaar te hebben, om mee te starten na deze 1-daagse detox kuur. Het is een eenvoudige en toegankelijke manier om de revitaliserende kracht van rauwe, “levende voedingsmiddelen” – sappen te ervaren! Vervang je drie maaltijden per dag met 4 sappen en doe zo een 24-uurs mini-reiniging die een stimulerend en verhelderend effect heeft.

 

Je vastendag bestaat uit 4 sappen: ontbijt, lunch, dinersap en één voor een snack in de middag. Hieronder een recept voor elke maaltijd. Klaar voor je Detox? Daar gaan we!

Ontbijt

Apple Ginger Parsley Wortelsap

Zoet met een warme, gemberachtige kick en de schil van verse kruidpeterselie, deze sap is de definitie van vitaliteit!

 • 8 grote worteltjes
 • 3 middelgrote Fuji-appels, met klokhuis en in plakjes gesneden
 • 1 in stuk geschilde verse gember
 • 5 grote takjes gekrulde peterselie

Lunch

Rode druif aardbeien sap

Deze mildzoete en fruitige sap doet denken aan een aardbei-ijspegel. De smaak is zacht en je komt in de verleiding  om het snel te drinken. Maar doe het rustig aan en geniet van elke druppel.

 • 2 middelgrote tot grote trossen rode druiven (ongeveer 5 kopjes)
 • 15 middelgrote aardbeien, inclusief de groene blaadjes

Tussendoortje

Beet Cool, Dude: Body Detox Juice

Bieten regenereren rode bloedcellen en zijn fantastisch voor het spoelen van gifstoffen, maar moeten spaarzaam worden gebruikt en altijd in het gezelschap zijn van andere groenten of fruit die het grootste deel van het drankje vormen. Komkommersap heeft een zeer lichte en verfrissende smaak.

 • ½ grote rode biet, gehakt
 • 5 wortelen
 • 1/2 komkommer

Diner

Green Garlic Monster

 • ½ komkommer
 • 2 volle handen spinazie
 • ½ kool
 • 3 wortelen
 • 1 teentje knoflook

Als je de voorkeur geeft aan een langere detox kuur, is het raadzaam om dit onder toezicht van een professional te doen. Voor een gezonde ontslakkingskuur adviseren wij de detox-programma’s bij  Shanti Som Wellbeing retreat in Andalucië of bij Costa Brava Detox Center in Catalonië. 

Posted by

We are Spa In Spain, a booking agency for inspirational Spa & Wellness breaks in Spain. We love Spa, we love Wellness and everything which has to do with the theme and we love to write about it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *