• +34 628 149 640
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • 500+ reizen per jaar
 • Spanje en Portugal specialist
Menu
0

"Afslanken is nog nooit zo relaxed geweest"

Bekijk alle foto's

10 nachten Thermaal Afslanken!

Afslanken is een moeilijke proces voor iedereen. Honger-veroorzakende diëten en hard-core fitness programma´s zijn vaak de factoren waardoor de meeste afslankprogramma´s moeilijk zijn vol te houden. Hydrotherapie is een vorm van therapie waarbij men gebruik maakt van water om het lichaam te behandelen. De bewering is dat hydrotherapie, door zijn helende eigenschappen, het lichaam van ziektes kan ontdoen en het lichaam van binnenuit reinigt. Met behulp van hydrotherapie kan je op een snelle manier wat pondjes kwijt raken.

De behandelingen inclusief dit afslankprogramma worden vastgesteld door de arts aan het begin van het programma. Normaalgesproken zijn dit 2-3 behandelingen waaronder: Archena massage, Thermal Balneacenter, thermale modder, presotherapie of afskankbehandelingen.

Het water van Balneario de Archena heeft minerale-medicinale kwaliteiten, waarvan de eigenschappen bijdragen aan een gezonde manier van gewicht te verliezen. Een typisch Spaanse ¨afslankervaring¨ in een historische ambiance! Wij kunnen je ook langere programma´s aanbieden, voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.
Gezondheid - Fit - Focus

Effectief afslankprogramma met lekker veel behandelingen en een laag-calorisch Mediterraans dieet

Dit programma is inclusief

 • 10 nachten accommodatie in Hotel Termas****
 • Volpension. Gepersonaliseerd dieet (5 maaltijden per dag)
 • Medisch consult aan het begin en aan het einde van het programma
 • Medische check-up
 • Consult met voedingsdeskundige
 • Bepaling en beoordeling van lichaamscompositie aan het begin en einde van het programma
 • Bionutricional studie
 • 2-3 Behandelingen per dag focused op afslanken (bv. modderpakking, Termarchena (natuurlijk stoombad en thermaal water bad), Archena massage, Pressotherapie of afslankbehandeling (armen, benen, buik)
 • Ongelimiteerd gebruik van de binnen en buiten thermale baden
 • Toegang tot ¨Termal Balnea¨ (saunagedeelte), volgens dokter´s voorschrift.
 • Deelname aan dagelijkse begeleide activiteiten zoals aquagym, lichte wandelingen, etc
 • Gratis gebruik van Hotel fietsen
 • Gebruik van badjas
 • Gratis WIFI in het hele hotel en op de kamers

Lees hier wat de expert van Balneario de Archena vertelt over Medische Hydrologie in het afslankproces.

SIS Goodie Bag

GRATIS upgrade naar een Superior kamer! (ovb van beschikbaarheid bij aankomst)

Een GRATIS set met cosmetische thermale producten op de kamer!

Exclusief

 • Vlucht naar en van Murcia of Alicante
 • Transfers van en naar het vliegveld
 • Gebruik van badmuts (te koop bij de entree van de thermale baden)
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Persoonlijke verzekeringen

Prijzen

vanafTotRoomPersonenPrijs
01 januari 2024 30 juni 2024 Tweepersoonskamer
€ 2.173,00 p.p. Vraag nu aan
01 januari 2024
30 juni 2024
Single gebruik Tweepersoonskamer
€ 2.344,00 p.p.
Vraag nu aan
01 juli 2024 31 augustus 2024 Tweepersoonskamer
€ 2.414,00 p.p. Vraag nu aan
01 juli 2024
31 augustus 2024
Single gebruik Tweepersoonskamer
€ 2.604,00 p.p.
Vraag nu aan
01 september 2024
31 december 2024
Single gebruik Tweepersoonskamer
€ 2.344,00 p.p.
Vraag nu aan
01 september 2024 31 december 2024 Tweepersoonskamer
€ 2.173,00 p.p. Vraag nu aan

* De prijzen zijn ¨vanaf prijzen¨ en per persoon. De prijzen kunnen variëren, voor een exacte prijsopgave horen we graag je reisdata van je en dan sturen we je een voorstel! Eventuele aanbiedingen zijn nog niet in de prijs verwerkt.

 • Indien je het verblijf wilt verlengen met extra nachten of als je in een ander kamertype wilt verblijven, laat het ons weten en wij sturen je een aangepaste prijsopgaaf
 • Dit pakket kan uitgebreid worden met extra behandelingen, wij sturen je graag het Spa menu toe
 • In de thermale baden is het dragen van een badmuts verplicht. Breng deze zelf mee of koop er een bij de ingang van de thermale baden.
 • Gelieve je badslippers mee te brengen!
 • Transfertarieven per enkele reis, vanaf Murcia International Airport € 55 of Alicante Airport € 95 (1-3 personen)
 • In de spa is naaktheid NIET toegestaan

Hotel

Het Resort

Spa Hotel & Resort Balneario de Archena is een thermaal kuuroord van meer dan 200.000 m2 gelegen in de provincie Murcia, Spanje. Het is gelegen in de Valle del Ricote, een prachtig natuurgebied naast de Río Segura (rivier Segura). Balneario de Archena is een luxe spa resort op slechts 24 km van Murcia en 80 km van de luchthaven van Alicante. Het resort bestaat uit drie hotels en een zeer groot en compleet spa complex waar hydrotherapie behandelingen worden uitgevoerd, met water als belangrijkste element.

Balneario de Archena beschikt over water afkomstig uit een thermale bron met minerale-medicinale kwaliteiten. De kenmerken van dit bijzondere  water maken van dit uitstekende mediterrane resort een toonaangevende instelling voor medisch toerisme in Spanje, up-to-date met de laatste trends in wellness-en hydrotherapie. Het is de ideale plek voor een korte spa break, een volledige kuur of een luxe spa vakantie.

Balneario de Archena behoort tot de erkende organisatie ´Royal Spa´s van Europa´ en is van groot nationaal en internationaal belang voor het toerisme gericht op gezondheid. Deze status heeft het kuuroord verkregen door de uitstekende kwaliteit van zowel de faciliteiten als van de medische, esthetische en hotel diensten.

De Hotels

Hotel Termas **** 
Gebouwd aan het einde van de XIXe eeuw handhaaft Hotel Termas gedeeltelijk haar oorspronkelijke Mozarabische stijl, die tevens haar kenmerkenste karaktertrek is. Het is het belangrijkste hotel van het resort, vanwege haar historie, elegantie en traditie. Het hotel beschikt over 67 kamers die allemaal zijn uitgerust met complete badkamers. 

Het gebouw is onlangs gerestaureerd, met  behoudt van een deel van de decoraties uit de 19e eeuw eeuw in Mozarabische stijl. Het heeft een prachtige koepel in arabische stijl en bij de ingang naar de authentieke thermale baden die zich onder het hotel bevinden en waar eveneens het thermale water ontspringt staat een indrukwekkende fontein, welke een replica is van defontein uit de Patio de los Leones in het Alhambra  van Granada. 

Hotel Levante **** 
Volledig gerenoveerd biedt Hotel Levante een modern hotel met ruime en comfortabele kamers. Het hotel beschikt over 70 kamers, allemaal met volledig uitgeruste badkamers. Het comfort van de kamers en de kwaliteit van de dienstverlening staan garant voor een onvergetelijk verblijf.

Het Water

Het thermale water van Balneario de Archena werd in 1869 erkend als zijnde van openbaar belang. Het is geclassificeerd als een sulfurate-sulfaat-chloor-natrium-kalk houdend water. Het ontspringt uit een ondergrondse bron bij een temperatuur van 52,5 º C, na gedurende 15.000 jaar in de aarde te hebben gezeten. De eigenschappen van het water hebben een natuurlijk helende werking voor veel fysieke kwalen, maar hebben ook een heilzame werking op het algemene welzijn van het lichaam.

Het thermale water van Archena heeft de capaciteit het immunologisch systeem van het lichaam te verbeteren, het is uitermate geschikt voor het behoud en de verbetering van de gewrichten, als ook om de veroudering van de huid tegen te gaan. De gunstige effecten op het lichaam worden ondersteund door de artsen en fysiotherapeuten, die de thermale kuur voorschrijven.

  De Thermale Spa

  Balneario de Archena stelt een aantal uitstekende faciliteiten en een professioneel team van deskundigen tot je beschikking, die staan te popelen om je een integrale medische dienst aan te bieden, erkend met het kwaliteitslabel van het Quality Institute van het Spaans Verkeersbureau. Het medische team is samengesteld uit een medisch directeur en 4 artsen die gespecialiseerd zijn in hydrologie (Medische wetenschap van behandeling met thermaal water). Ze schrijven de thermale behandelingen voor na uitvoerige monitoring van elke klant bij aanvang van hun verblijf. De geïndividualiseerde behandelingen worden uitgevoerd met de meest avant-gardistische technieken en technologie in de best mogelijke faciliteiten. De thermale spa van Balneario de Archena kan worden onderverdeeld in drie secties: de Thermale Galerij, de 'Termalium' Spa en de Beauty Farm.

  De Thermale Galerij is het oude thermale gedeelte van het kuuroord waar de thermale bron ontspringt. Het is een prachtige authentieke ruimte met veel karakter en geschiedenis. Hier bevinden zich de behandelkamers waar de traditionele Archena massage met modder uitgevoerd wordt en waar de oude thermale baden zijn. De Thermale Galerij biedt ook een thermaal circuit met een natuurlijk stoombad. De Thermale Galerij heeft een directe toegang vanuit  alledrie de hotels.

  De Termalium Spa, een zeer groot en modern wellness- en spa centrum, biedt de nieuwste wellness faciliteiten van het resort, waar rust, gezondheid en schoonheid samen komen. Het water dat gebruikt wordt in de Termalium Spa is thermaal water uit de minerale-medicinale bron, met een gemiddelde constante temperatuur van 34-36 º C.

  De Termalium Spa beslaat 11.000 m2 bestaande uit grote binnen en buiten thermale zwembaden met verschillende soorten cervicale en lumbale waterjets, waterstromen, watervallen, jacuzzis, waterbedden, een kinderbad, een ´strand´ , sauna's van verschillende temperaturen, massage kamers, verwarmde ligstoelem, drijfbad met zout water, outdoor massageruimte, aroma bad, iglo, voetenbaden, contrast baden en andere faciliteiten, die samen in staat zijn om meerdere sensaties te produceren door het afwisselen van hoge en lage temperaturen.

  Het team van de Beauty Farm is samengesteld uit gespecialiseerde professionals die de nieuwste technieken voor persoonlijke verzorging beheersen. De Beauty Farm biedt zeer innovatieve schoonheids- en gezondheidsbehandelingen zoals een grote verscheidenheid aan gezichts-en lichaamsmassages, manicure, ontharing, zonnebank, make-up en vele oosterse therapieën zoals de Ayurvedische massages en behandelingen.

  Spa-faciliteiten:

  De Thermale Galerij: 

  • 11 Archena massage cabines 
  • 21 modder cabines met thermale baden 
  • 2 circulaire douche cabines 
  • 2 bithermical douche cabines 
  • 2 hoge druk douche cabines 
  • 1 thermaal circuit met natuurlijk stoombad 
  • "neus wasruimte" (4 apparaten) 
  • "vernevelingskamer" 
  • "aerosol kamer" (8 apparaten) 
  • "verdampingskamer" (4 apparaten). 
  • rustruimte
  • kleedkamer 
  • kliniek voor fysiotherapie

  De Termalium Spa, 11.000 m2: 

  • Grote en  moderne thermale zwembaden zowel binnen als buiten met jets, waterstromen, watervallen, jacuzzis, waterbedden, enz. 
  • een kinderzwembad 
  • een breed ´strand´ 
  • sauna's met verschillende temperaturen en vochtigheid 
  • massageruimtes  
  • verwarmde ligbedden 
  • drijfzwembad met hoge concentratie zout water 
  • buiten massageruimte 
  • aroma bad 
  • contrast bad 
  • iglo 
  • voetenbad 
  • thermisch-contrast-circuit 
  • kleedkamers 
  • restaurant en bar 

  De Beauty Farm: 

  • thalatherm cabine (zeewier behandeling) 
  • thalaform cabine (bad met hydromassage) 
  • solarium 
  • zeven cabines voor gezichts en lichaamsbehandelingen 
  • kapper

  Duurzaamheid

  Balneario de Archena werkt hard voor duurzaamheid. Bijvoorbeeld, ze:

  • Gebruiken gerecyclede producten
  • Scheiden afval
  • Besparen energie (aanwezigheidsmelders voor verlichting en apparaten zijn uitgeschakeld als ze niet worden gebruikt)
  • Besparen water (limiet op toiletcapaciteit of waterbeheersysteem)
  • Geven hun gasten de keuze om hun handdoeken te laten vervangen

  Faciliteiten

  • 4* Resort stijl
  • 254 kamers
  • Uitgebreide Thermale Spa
  • Alicante & Murcia (San javier)
  • Gratis wifi
  • Het hele jaar open
  • Gelegen in de natuur
  • Verwarmde binnen- en buitenbaden
  • Geen fitness ruimte
  • Kindvriendelijk
  • Check-in: 14:00, Check-out: 12:00

  Locatie

  Balneario de Archena is gelegen op 55 km en 50 minuten rijden van Murcia San Javier vliegveld of op 90 km en 68 minuten rijden van Alicante vliegveld. 

  Dit zeggen onze gasten erover ...

  Het was zoooooo veel anders dan andere Detox reizen die ik gemaakt heb. Wat een FANTASTISCHE plek! Ik was helemaal onder de indruk van de oprijlaan, het schattige kerkje, de mooie hotels, het mooie terras waar je heerlijk kon zitten, echt prachtig! De kuur was prima te doen, voor mijn idee was het niet echt Detoxen (sappen) ik heb toch best veel gegeten, maar wel een goed resultaat behaalt. Het is echt Spaans, ik vond dat heel erg leuk, moet zeggen dat iedereen erg zijn best deed om zich verstaanbaar te maken. En er waren er genoeg die goed Engels spraken. Zeer maar dan ook zeer vriendelijk personeel en zeer behulpzaam met alles. De ondergronds Balnea vond ik heel apart met al die veelal oude krakkemikkige mensen in hun witte badjassen op weg naar de behandelingen :-)) Minpunt: zeer slechte wifi op de kamer waar helaas niets aan gedaan kon worden! In deze tijd heb je gewoon internet nodig. En ik vond de kamer erg klein, dat is bij een detox waar je veel uitrust en op je kamer verblijft niet fijn. Er zijn ruimere kamers kosten 10 euro meer per nacht, maar helaas zat alles vol om te upgraden. Wat ik ook minder vond was dat je overal een badmuts moet dragen! En weinig sporten ook jammer. Maar al met al een hele aparte belevenis. Dank jullie wel voor de organisatie het was prima!
  Elizabeth, Netherlands - 10 mei 2024
  De Balneario is erg mooi en heeft zeer complete faciliteiten. Er zijn diverse aantrekkelijke wandelroutes, voor wandel- en natuurplezier. Veel meer is er niet te zien dan de spa zelf en de natuur, want het stadje Archena (slechts een half uurtje lopen) biedt niet veel. Het personeel (receptie, restaurant, masseurs) is uiterst vriendelijk. Ik hield ook van de faciliteiten en de verscheidenheid aan behandelingen. Zozeer zelfs dat ik naast de prijs die via het pakket werd betaald, een extra gezichtsmassage en lymfedrainage boekte. Het detoxdieet is zeer goed uitgewerkt.
  Abigail, Spain - 05 mei 2024
  Lees alle beoordelingen

  Dit vinden we geweldig!

  • Een echte Spaanse Wellness Experience!
  • Het meest moderne Thermal water Spa in Spanje
  • Prachtige oude en authentieke gebouwen
  • Mooi gelegen in tropische tuinen, naast een river

  Dit iets minder...

  • Niet alle personeelsleden spreken Engels
  • Ouder publiek, vooral in de winter
  • Veel gezinnen in het weekend, voornamelijk gedurende de zomer

  Onze tips

  • Plaatsen om te bezoeken: Salto del Usero (waterval), Cartagena met zijn Romeinse overblijfselen, Murcia-stad en Valle de Ricote
  • Op vrijdagmiddag is er een tapasroute in de stad Murcia
  • Belangrijke data in de kalender zijn de "burial of the sardine" en het wijnfestival van Jumilla in augustus
  • De paasvieringen in Lorca en Cartagena zijn altijd een lust voor het oog

  Mogen wij je helpen?

  Bij Sis...

  • Krijg je advies van échte wellness-liefhebbers
  • Betaal je geen boekingskosten
  • Krijg je altijd een Sis Goodie Bag boordevol fijne extra’s

  Elke maand een "better me" email met tips van je SISters ontvangen?

  Ja graag!