Een gezonde soep voor regenachtige dagen!

Spa in Spain receipe for healthy soup



Ons favoriete moment om te koken is op koude en regenachtige dagen. Het idee dat er de hele dag iets aan het sudderen is op het fornuis, terwijl het buiten grimmig weer is, geeft een heerlijk gevoel…!

Ons favoriete “comfortvoeding” is een gember kurkuma wortelsoep, niet alleen heel licht eten, maar ook erg gezond! De voedingsdeskundige Melanie Waxman van SHA Wellness Clinic heeft dit recept als een ontstekingsremmende gezonde soep gedeeld, welke de darmgezondheid ondersteunt, het immuunsysteem versterkt en je een warm gevoel geeft van binnen, hoe hard het ook buiten stormt. Mmmmmm …….

VOORBEREIDINGSTIJD: 30 minuten

DIENT: 3-4 personen

INGREDIËNTEN

  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ prei fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 klein stukje (vingertopje) geraspte gember
  • 6-8 wortels, ongeveer 2,5 cm dik gesneden
  • Zeezout
  • ¼ theelepel gemalen kaneel
  • ½ theelepel kurkuma
  • 4 kopjes water
  • 1 x kombu zeegroente
  • 2 eetlepels witte miso verdund in een beetje water
  • 2 eetlepels fijngehakte platte peterselie of koriander

VOORBEREIDING

  • Plaats de olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de prei, knoflook, fijngehakte gember toe en bak dit gedurende 1 à 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de wortels, zout, kaneel en kurkuma toe en laat dit nog eens 1-2 minuten staan, af en toe roeren.
  • Voeg het water en kombu toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat het sudderen tot de wortels heel zacht zijn, voor ongeveer 20 minuten.
  • Puree de hele soep met een blender
  • Zet de soep terug op het fornuis en warm hem op tot hij suddert.
  • Zet het vuur uit en voeg de verdunde miso toe. Meng het met elkaar.
  • Garneer het gericht met peterselie, koriander of bijvoorbeeld pijnboompitjes. Voeg een beetje geraspte gember toe voor een sterkere smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *