Blijf fit en gezond tijdens de herfst!

SIS Spa in Spain, Stay Fit & Healthy this autumn

 

 

In plaats van te balen dat de zomer voorbij is, is het tijd om van de prachtige herfst te gaan genieten! Hierbij onze tien redenen, waarom wij van de Herfst houden!

1. Wij houden van pompoenen!

Waarschijnlijk de meest vrolijke, leuke en levendige groente die ooit je plaatselijke supermarkt sierde. Uitstekend geschikt voor soepen en natuurlijk pompoensnijwerk, pompoenbrood, pompoenravioli, pompoentaart, pompoenrisotto en pompoenbier. Het is eindelijk pompoenseizoen en de redenen om dat te vieren zijn talrijk. Pompoenen zijn niet alleen heerlijk maar ook supergezond! Om maar een paar gezondheidsvoordelen te noemen:

  1. Houd het gezichtsvermogen scherp; een kopje gekookte gepureerde pompoen bevat meer dan 200 procent van je aanbevolen dagelijkse inname van vitamine A, wat helpt bij het zien, vooral bij weinig licht.
  2. Ze helpen gewicht te verliezen; Pompoen is een vaak over het hoofd geziene bron van vezels, maar met drie gram per portie met één kopje en slechts 49 calorieën, kan het je langer vol houden met minder calorieën.
  3. Pompoenen kunnen het risico op kanker verminderen; net zoals hun oranje kameraden de zoete aardappel en de wortel, bezitten pompoenen de antioxidant-bètacaroteen, die volgens het National Cancer Institute een rol kan spelen bij de preventie van kanker.
  4. Pompoenpitten kunnen je hart helpen; Noten en zaden, inclusief die van pompoenen, zijn van nature rijk aan bepaalde plantaardige chemicaliën, fytosterolen genaamd, die in onderzoeken zijn aangetoond om LDL of “slecht” cholesterol te verminderen.

We hebben een aantal geweldige pompoenrecepten voor je:

Wintry pumpkin smoothie: click here

Creamy pumpkin soup: click here 

2. We houden van warme chocolademelk!

Koudere dagen, betekent warmere dranken! De kans om te genieten van een kop warme chocolademelkis aangebroken! De concentratie van antioxidanten in warme chocolademelk is bijna twee keer zo sterk als rode wijn. Cacoa’s bevat gezondheidsbevorderende antioxidanten die twee tot drie keer sterker zijn dan die van groene thee en vier tot vijf keer sterker dan die van zwarte thee.

 3. Wij houden van springen in bladeren!

Er is iets heel moois aan het zien van de bladeren die oranje worden, langzaam vallen en dan worden samengevoegd tot een grote stapel rood, oranje en bruin. Je kunt heel veel plezier hebben met stapels bladeren. Springen, spelen, bewegen, genieten!!

SIS Spa in Spain, Stay Fit & Healthy this autumn4. We houden van fitness broeken!

Het is tijd om die lange compressiekousen weer aan te trekken! Fitnessbroeken maken het herstel van het sporten veel gemakkelijker: verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het dragen van compressie kledingstukken tijdens en na het sporten, vermoeidheid en spierpijn vermindert .

5. We houden van spa’s!

Wij bij Spa in Spain houden natuurlijk van kuuroorden!! Naast extreme ontspannen, is weken in een spa een geweldige manier om je spieren herstellen en tevens verbetert het je immuunsysteem. Het warme weer in de zomer maakt het idee om in een hete spa te zitten wellicht wat onaantrekkelijk. Maar als het weer is afgekoeld, neem dan de tijd om te genieten van een warm bubbelbad, zweet in de sauna of ontspan in de hamam. En als je geen toegang tot een spa hebt, is een bubbelbad een geweldige vervanging!

6. We houden van de frisse lucht!

Er is iets zo verfrissends aan buitenlucht in de herfst, adem de lucht diep in en uit en laat het je longen binnenkomen. Het is voorbij met de vochtige zomerse lucht, vol met zweet en drank.

7. We houden van Misty Mornings!

Een ander voordeel van de koelere temperaturen, zijn de langere nachten. Er is meer vocht in de lucht, dus een wandeling tijdens een mistige herfstochtend zal je meer dan goed doen. Er is ongetwijfeld een prachtig veldje in de buurt waar jij deze vroeg ochtend excursie kunt doen. Dus er is geen excuus om niet te gaan wandelen voordat de zon haar intrede heeft genomen en alle mooie mist weg is.  Het vroege opstaan zal de moeite waard zijn!

 

Misty morning run, healthy and fit autumn, SIS Spa in Spain8. We houden van de eerste hap van een sappige appel die we letterlijk net zelf hebben geplukt!

De woordoogst komt van het Angelsaksische woord haerfest wat betekent dat herfst echt een tijd van wild fruit is. Bramen, pruimen, appels, zoete kastanjes en wilde aardbeien … Allemaal heerlijk en supergezond!! Fruitplukken is een van onze favoriete bezigheden en deze late zomer / vroege herfstfruit is nu rijp en klaar om te plukken!

9. We houden er niet van om ons te scheren!

Na maandenlang scheren en waxen van onze benen, is het fijn om een ​​kleine pauze te hebben van het regelmatig verwijderen van het haar – het is slechts één van die dingen die we in de koelere maanden als vanzelfsprekend beschouwen. Ontharing kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, dus geniet van de kans om je lichaam te laten herstellen van de ingegroeide haartjes, rode huid en irritatie.

 10. We houden van lege sportscholen!

Wat geeft het een heerlijk gevoel als je aankomt in de sportschool en ontdekt dat je de hele ruimte voor jezelf hebt! Het is een slecht idee om te wachten tot 1 januari en dan een abbonnement te nemen op de sportschool. Door nu lid te worden, geeft je jezelf tijd en ruimte om te beginnen met de oefeningen en deze te implementeren je dagelijkse routine in een stressvrije omgeving.

Wij wensen jullie allemaal een prachtige en gezonde herfst !!

De herfst is ook een geweldige tijd van het jaar voor een fitnessvakantie in de zon! Laat ons je helpen om je fitnessroutine bij te houden (of een goede start te maken), vergezeld met vitamine D, de perfecte voorbereiding voor de winter!!

Voor een overzicht van onze fitness vakanties, click here

Posted by

We are Spa In Spain, a booking agency for inspirational Spa & Wellness breaks in Spain. We love Spa, we love Wellness and everything which has to do with the theme and we love to write about it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *