• +34 628 149 640
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • 500+ reizen per jaar
  • Spanje en Portugal specialist
Menu
0

De verhalen van onze gasten zeggen alles!

Wij kunnen zoveel zeggen, maar uiteindelijk zijn het de gasten en hún verhalen die het meeste betekenen. Twijfel jij of een wellnessreis wel bij je past? Hoe weet je welke wellness reis bij je past? Wat doet zo´n reis precies voor je? Al deze vragen zouden wij voor je kunnen beantwoorden, maar een athentieke ervaring zegt zoveel meer! Lees maar:

Sara en het Longevity Health & Wellness Hotel in Zuid Portugal

Mijn naam is Sara, ik ben 51 jaar oud en woon in Italië. Aan het einde van vorig jaar voelde ik me niet zo gezond en sterk en had ik moeite met slapen, dus besloot ik een paar dagen voor mezelf te nemen om te herstellen. Wellnessbehandelingen hebben me in het verleden altijd goed geholpen.

Elk jaar neem ik één of twee weken vrij om voor mezelf te zorgen. Ik begon meer dan 10 jaar geleden in India met deze gewoonte en heb sindsdien prachtige plekken in Europa ontdekt. Een paar jaar geleden raakte ik dankzij een vriendin bekend met SIS Wellness Holidays.

Ik ben yogalerares en begon 12 jaar geleden met yoga. Elk jaar probeer ik een yoga retraite te doen, zowel in Europa als over de hele wereld. Het biedt een goede balans tussen ontspanning, meditatie, plezier en de kans om op te laden en te reflecteren.

Ik experimenteer graag met nieuwe bestemmingen, en deze keer wilde ik specifiek mijn slaapproblemen aanpakken. Dus deed ik wat onderzoek om te kijken of er locaties waren waar ik zo'n programma kon volgen. SIS heeft me geholpen bij het vinden van een plek en programma dat aan al mijn wensen voldeed: dicht bij de zee en gespecialiseerd in slaapverbetering. Ze raadden me aan om naar het Longevity Health & Wellness Hotel in de Algarve, Zuid-Portugal, te gaan.

De plek is werkelijk geweldig! Het biedt een holistische ervaring en functioneert als een kliniek die zorg biedt vanuit verschillende perspectieven, gericht op ziel, lichaam en geestelijke gezondheid, met een basis in wetenschappelijke gegevens en onderzoek om je gezondheidstoestand te controleren. Wat ook fantastisch was, was de mogelijkheid om in het laagseizoen te verblijven in een 5-sterrenaccommodatie, waar je eersteklas voordelen kunt ervaren, omdat er weinig gasten zijn en ze me als een prinses behandelden.

Enkele hoogtepunten waren:

  • De spa en kliniek, die uitblonken in massages en een groot aantal deskundige artsen had.
  • De professionaliteit en flexibiliteit om het programma aan te passen aan mijn behoeften en wensen.
  • Het eten, gezond en veganistisch (optioneel) met weinig koolhydraten, maar ongelooflijk smakelijk. Het ontbijt was vooral geweldig.

Belangrijker nog, ik heb niet alleen van mijn verblijf genoten, maar heb ook uitstekende resultaten behaald! Allereerst, en dat was mijn belangrijkste doel, heb ik mijn slaap verbeterd. Ze hebben me uitgelegd waarom ik problemen had met slapen, zowel fysiek als mentaal, en boden me suggesties en technieken om mijn slaap te verbeteren. Na diverse onderzoeken kreeg ik een scala aan activiteiten aangeboden, van fitness tot yoga, meditatie en massages, die me hielpen me beter te voelen. Ik had ook de gelegenheid om te mediteren, te ontspannen, boeken te lezen en prachtige wandelingen te maken in het charmante dorpje Alvor. Het weer was over het algemeen geweldig en behoorlijk warm, op een paar uitzonderingen na.

Mijn verblijf bij Longevity heeft me bewuster gemaakt van mijn gewoontes en ik heb enkele belangrijke veranderingen in mijn levensstijl doorgevoerd. Ik blijf mijn best doen om deze gezonde gewoontes voort te zetten, om mijn slaap te verbeteren, zoals mediteren, ontspannen en het versterken van mijn lichaam via fitness, yoga en Pilates.

Ik kan een verblijf in het Longevity Health and Wellness Hotel van harte aanbevelen, vooral aan degenen die op zoek zijn naar een gezondheidsprogramma met een wetenschappelijke en medische basis, en niet alleen naar een spa- of yogaretreat. Bovendien zijn de Portugese mensen en het personeel er geweldig! Als Zuid-Europeaan kan ik zeggen dat deze mensen echt speciaal zijn :-)

Dit was voor mij de eerste keer dat ik alleen op vakantie ging, wat ik best eng vond. Ook voelt het alsof je (zeker als werkende moeder) egoistisch bent, als je besluit om zo iets alleen te doen. Maar ik kan alleen maar zeggen dat het "lekker egoistisch" was...

Sofie & het Océano Hotel Health Spa in Tenerife

Ik ben Sofie uit België (49 jaar). Ik ben al wel eens op wellness vakanties geweest, maar dit was detox en wellness samen, een geweldige combinatie! Ik had nog nooit eerder een detox kuur gedaan en had nog helemaal geen ervaring hiermee. Ik vind mijn gezondheid heel belangrijk, en heb een drukke levensstijl. Verder heb ik een traag stoelgangspatroon, en het is geweten dat stoelgang die langdurig in je lichaam blijft je lichaam eigenlijk "vergiftigd" - "toxisch" is. Ik wilde deze Mayr detox kuur bij het Océano Hotel in Tenerife dus wel eens proberen, enerzijds om mijn darmen proper te krijgen anderzijds om tot rust te komen.

Ook was dit voor mij de eerste keer dat ik alleen op vakantie ging, wat ik best eng vond. Een vriendin van mij wilde meegaan, maar had afgehaakt. Verder vond ik het best prijzig, dus had ik hoge verwachtingen. Het voelt aan alsof je (zeker als werkende moeder) egoistisch bent, als je besluit om zo iets alleen te doen. Maar ik kan alleen maar zeggen dat het "lekker egoistisch was"...

Ik vond het fijn in het beslissingproces geholpen te worden door de dames van SIS. Ik heb per mail veel informatie bijgekregen en deze heeft me zeker verder over de streep getrokken.

Het Océano Hotel was geweldig! Vriendelijk personeel, heel betrokken ook. De artsen zijn er echt voor je, maar evengoed de personal coach, de osteopaat enz... Het is echt een totaal pakket dat je krijgt, en iedereen "zorgt" voor je op alle gebied. Het hotel is prachtig gelegen, zicht op (een wilde - bruisende) zee vanuit de kamer, en het restaurant. Het dieet wordt aangepast rekening houdend met je wensen (toch in mijn geval, het was voor mij echt niet de bedoeling om te vermageren, heb al wat ondergewicht, maar echt om te detoxen en daar is echt rekening mee gehouden). Heb lange wandelingen gemaakt, meegedaan aan de yoga, meerdere malen osteopaat-afspraken om mijn nek los te krijgen, heerlijke gelaatsverzorging en pedicure, genoten van zwembad en sauna, genoten van de rust...

Ook de regelmaat en structuur die in je dag worden gebracht is een mooie leidraad. Ook kan je vrij makkelijk afspraken aanpassen en verzetten naar eventuele andere wensen. Je kan er heerlijke wandelingen maken, en joggen.

Ik ben heel uitgerust terug thuis gekomen, met goed werkende darmen. Mijn nekspieren waren los! 

Sindsdien doe ik dagelijks yoga thuis, en heb ik mij ingeschreven in een yoga-club in de buurt. Mijn darmen zijn nog steeds oke.

Maar ook heb ik een soort van wake-up call gehad, ik heb mijn drukke leven van op een afstand bekeken, en toen ik thuis kwam was het best een grote aanpassing om terug in dit tempo mee te draaien op het werk. Daar ben ik ondertussen terug aan gewoon. Het heeft alles even op de helling geplaatst, maar na veel nadenken heb ik beslist deze werkdrukte nog (even) aan te houden. Ik sta wel een kwartiertje vroeger op voor mijn ochtendyoga, en sta er op dat ik een middagpauze heb (in tegenstelling tot ervoren). Ik let ook meer op mijn slaap...

Ook voor wat betreft ons gezin heb ik van op afstand gemerkt, en zeker toen ik terugkwam dat er best veel spanningen zijn thuis, spanningen die veel energie vragen, mij moe maken, en waarschijnlijk zich ook op mijn nek vastzetten. Daar zijn we nu met ons gezin ook aan aan het werken. Dus, niet zonder impact.

Ik kan iedereen die rust zoekt en zijn gezondheid voorop stelt, de Mayr detox kuur aanbevelen. Zeker voor mensen met een trage darmtransit.

Ikzelf ben helaas maar 1 week kunnen gaan, en dat is te kort.  Twee weken is zeker en vast beter. Ik ben daar mensen tegengekomen die 4 tot 6 weken blijven, dat vind ik dan voor mezelf weer best lang (is trouwens niet mogelijk met het werk), maar hoe dan ook is 1 weekje beter dan niets, en heb ik er alles uitgehaald!

Juliette en het Océano Hotel Health Spa in Tenerife

Hallo, ik ben Juliette uit Nederland. De reden dat ik er even tussen uit wilde was omdat ik ‘in between jobs’ zat en graag een ontspannen vakantie wilde waarbij ik weinig rekening hoefde te houden met anderen en zonder kinderen! Het was voor mij de eerste keer dat ik een dergelijke wellness reis maakte.

Aanvankelijk twijfelde ik of ik het wel leuk zou vinden om alleen op vakantie te gaan en was toch een beetje bang om eenzaam te zijn. Maar door de goede begeleiding van de SISters durfde ik het aan. Ze hebben me geadviseerd in de keuze van het hotel. Hotel Océano was volgens hen zeer geschikt om alleen naar toe te gaan en ik kan ze daarin alleen maar helemaal gelijk geven. En ze hebben een programma op maat voor me gemaakt zodat ik niet elke dag yoga deed maar er variatie was. Het was allemaal heel goed geregeld, goede transfer, ik hoefde me nergens druk om te maken.

Het was echt een fantastisch hotel in een prachtige omgeving en echt helemaal niet erg om alleen te zijn. Er waren veel meer mensen alleen en het personeel was super vriendelijk. Het mooie hotel is zeer ruim opgezet. Ook de kamers zijn super. Ik had een eenpersoonskamer maar zou niet weten waarom je er niet met zijn tweeën zou kunnen verblijven. Aparte badkamer, aparte wc, hoekje om te zitten, koelkast, groot bed, kortom compleet! Verder vond ik de sfeer in het hotel erg fijn. Het was ook helemaal niet erg om alleen te eten. Iedereen was super vriendelijk en de wellness was echt heerlijk. Ontbijt en diner ook heel goed.

Het was heerlijk om er even uit te zijn en uiteindelijk was het ook wel een kick om alles alleen te doen, heb 3 mooie hikes gemaakt waarvan twee georganiseerd en ook naar de El Teide vulkaan. Ik ging niet zo zeer voor de yoga maar vond het wel leuk dat ik een paar lesjes kon meedoen. Aanvankelijk wilde ik ook nog gaan fietsen op Tenerife maar dit heb ik maar 1 dag gedaan. Vond het toch iets te steil...

Deze vakantie heeft me ervan overtuigd dat alleen op pad gaan me prima bevalt en dat ik dat nu zeker vaker zal gaan doen.

Ik raad het iedereen aan die op zoek is naar ontspanning. Natuurlijk hielp het weer ook mee. En ik heb er denk ik een iets actievere vakantie van gemaakt. Er zaten wellness elementen en actieve elementen in. Precies zoals ik het graag wil, maar dat kan voor iedereen anders ingevuld worden.

Anderen die zo’n soort vakantie overwegen zou ik aanraden om vooral goed je wensen door te geven aan SIS en dan wordt er goed geluisterd en een programma op maat gemaakt.

Mijn allerfijnste herinnering aan deze reis is dat ik op de laatste dag een prachtige hike heb gemaakt in de achtertuin van het hotel gemaakt, Dat was echt super!

Inés en het Son Caliu Hotel & Spa Oasis in Mallorca

Hallo, ik ben Inés en kom uit Spanje. Dit jaar heeft mijn persoonlijke situatie een ongewone wending genomen, waardoor ik genoodzaakt was om mijn allereerste soloreis te maken. Ik heb nagedacht over activiteiten die ik leuk vind en die passen bij een plezierige vakantie-ervaring. Met dit in gedachten ging ik op zoek naar een goed strandhotel met fysieke activiteiten en een hoogwaardige spa. SON CALIU voldeed, samen met het arrangement dat SIS mij aanbood, aan al mijn eisen.

Dit was mijn eerste wellnessvakantie. Ik had erover gehoord en was er altijd al nieuwsgierig naar geweest, maar had nog geen besluit genomen omdat ik vertrouwde op de mening van mijn toenmalige partner, die de voorkeur gaf aan een ander soort reis.

De enige aarzeling die ik had, betrof het alleen reizen, wat voor mij volledig nieuw was. De rest werd me uitgelegd door SIS en leek veelbelovend. Marta van SIS speelde een cruciale rol in mijn beslissing. Ze verzekerde me dat het een paar onvergetelijke dagen zouden worden, en dat werd het ook. Marta organiseerde niet alleen mijn verblijf tot in de puntjes, maar gaf me ook waardevol advies zodat ik vond wat ik zocht.

Het Son Caliu Hotel & Spa Oasis en de omgeving zijn werkelijk prachtig. De faciliteiten, de netheid, het eten, het personeel, de aandacht en de toewijding aan mijn welzijn waren uitstekend, een dikke 10. Ik heb genoten van veel ontspanning, rust en stilte. Van lezen, strand, heerlijk eten en de glimlach van al het personeel. Met name de personal training was perfect, een 10, en de spa was ronduit fenomenaal, een 12!!!!!

Het resultaat van deze vakantie is dat ik volledig UITGERUST en lekker bruin terug ben gekomen! Hahahahahaha. Terugkomen met hernieuwde energie en een gevoel van ontspanning, ontkoppeling en zelfwaardering - zowel fysiek als mentaal - maakt een wellnessvakantie ongelooflijk bevredigend. Ik weet zeker dat ik nog eens terug zal komen.

Ik wil SIS hartelijk bedanken voor deze ongelooflijke ervaring. Ik zal hen zeker raadplegen voor mijn volgende vakantie. Echt, vanuit het diepst van mijn hart, BEDANKT!

Anouk en Sophie & het Shanti Som Wellbeing Retreat in Andalucia

Wij zijn twee zussen uit Amsterdam, Anouk (29 en zwanger) en Sophie (31). Dit is onze eerste wellnessvakantie en het lijkt ons heerlijk nog even met z´n tweeën te relaxen en de SISter band aan te halen voordat Anouk´s eerste kindje wordt geboren. We willen ons eens lekker laten verwennen in een rustige en mooie omgeving ver weg van de drukke stad en onze keus is op Shanti Som Wellbeing Retreat in zuid Spanje gevallen.

Temidden al het groen, palmen en heuvels, onder de rook van Malaga & Marbella, ligt het prachtige Shanti-Som. Bij aankomst worden we direct welkom geheten met een vriendelijk persoonlijk praatje, een rondleiding door het chique geheel en de massages & mogelijkheden worden toegelicht onder het genot van een welkomstdrankje. Het begin is goed!

Met maar 14 kamers, elke genoemd naar een hartverwarmend element, heeft Shanti-Som een hele exclusieve sfeer, smaakvol ingericht met zachte tinten en met gebruik van natuurlijke materialen. Onze kamer heeft een eigen terras met ligstoelen waar we ons even terug kunnen trekken, onder het genot van een kopje thee dat we zelf in de kamer kunnen klaarmaken. De amenities van Rituals zijn een echte treat, waarmee je de spa ervaring ook in je eigen kamer kan nabootsen onder de enorme regendouche.

Ons verblijf is maar kort en omdat we er het meeste uit willen halen mix-en-matchten we zelf een healthy yoga break bij elkaar. We genieten van de Yoga les onder professionele begeleiding die voor de zwangere Anouk enigzins wordt aangepast zodat ook zij heerlijk kan ontspannen tijdens de les....

Maar ons hoogtepunt zijn toch wel de heerlijke behandelingen! Sophie geniet van een scrub en komt terug met een babyzachte, egale huid en door de stevige en losmakende deep tissue massage voelt ze zich helemaal rejuvenated! Voor Anouk is er een heerlijke ontspannende massage met een heus ‘mommy to be’ pakket. Wat een verwennerij!

Ook het eten vinden we heerlijk! De keuken is Aziatisch / Midden-Oosten Fusion en de gerechten worden bereid met zoveel mogelijk lokale, organic seizoensproducten. Er is veel keuze, met ook voldoende vegetarische en vegan opties. Enige tegenvaller is dat de keuken alleen op bepaalde tijden open was, dus goed om daar rekening mee te houden.

De spa faciliteiten zijn niet erg uitgebreid; er is een sauna en een Turks stoombad. Deze moeten op verzoek aangezet worden dus spontaan naar binnen lopen is er helaas niet bij. Omdat we al best een aantal massages & yoga hebben ingepland komt dat er ook eigenlijk niet van. Dankzij het aangename Spaanse klimaat vertoeven we liever aan het zwembad met ligbedjes!

We hebben ontzettend genoten en wat was het een feest om ons zo te laten pamperen! We kunnen het iedereen aanraden; levensgenieters, rust-seekers, health liefhebbers en ook actievelingen (hadden we al verteld dat je ook heerlijk kunt hiken door de omliggende natuur?) - alleen of met elkaar.

Wij hebben het heerlijk gehad dankzij het super gastvrije & vriendelijke personeel, de serene omgeving en bovenal het op en top in de watten gelegd worden om weer helemaal opgeladen richting huis te keren. Voor ons een eerste keer, maar zeer zeker voor herhaling vatbaar! Het is niet goedkoop, maar wel helemaal compleet en zen-gevoel gegarandeerd!

Door: SISters Anouk (29, zwanger) en Sophie (31) uit Amsterdam

 

Susan & het Sharanam Retreat

Hallo, ik ben Susan 57 jaar oud en ik kom uit Schotland. Ik heb de afgelopen jaren een paar juice behandelingen gedaan en sinds augustus 2017 heb ik veel gewicht verloren. In de afgelopen vier maanden heb ik echter weer te hard gewerkt, veel lange dagen gemaakt en begon ik weer aan te komen. Ik koos er daarom voor om naar de retreat van Aleid Warmelink te gaan, welke gelegen is op Mallorca. Ik werkte daar destijds en dacht er tevens over na om daar weer te gaan wonen, dus een win win situatie. Wat voor mij tevens een groot pluspunt was bij deze retreat, is dat zij ook een vegetarisch dieet aanbieden, in plaats van alleen maar een juice dieet. Daarnaast is de detox is voor zowel lichaam en geest, en dat is precies wat ik nodig had.

Ik was al bekend met het het begrip „juicing“, had er al meerdere gedaan in het verleden. Mijn yoga-ervaring was echter zeer beperkt, ik had alleen yoga gedaan tijdens mijn „juicing“ weken, in plaats van op regelmatige basis.

Omdat deze detox anders zou zijn, niet uitsluitend juice maar een mix van juice en vegetarisch vast voedsel, betwijfelde ik of ik de lichaamsverandering zou zien die gepaard gaat met een week alleen maar juice. Maar SIS heeft me vooraf voorzien van goede informatie over de retraite en het juice programma, dus ik besloot om het te proberen ....

EN ik vond het geweldig!! Aleid en Doby zijn een mooi stel en tevens heel gastvrij. Hun huis is zeer comfortabel en het is gelegen op een schitterende locatie. Ik had een huurauto en heb genoten van de vrije tijd om de omgeving te verkennen. Het programma was flexibel en het eten was heerlijk. Het enige nadeel waren de muggenbeten, die waren er in grote getalen door het stormachtige weer.

Aleid is een fantastische yogalerares - ze neemt echt de tijd om elke beweging uit te leggen en de werking ervan te bespreken. Ik had misschien meer yoga willen doen in plaats van counseling, maar ik genoot van elke minuut. Daarnaast is Doby een goede masseur!

De resultaten waren geweldig! Ik heb daar een eetplan voor mezelf opgesteld, met hulp van de professionals, waarvan ik zeker weet dat het op de lange termijn voor mij voordelig gaat uitpakken. Ik was blij verrast dat ik al 5 pond was kwijtgeraakt, ondanks ik veel gegeten had. Daarnaast verrastte me het ook hoe makkelijk het was om te „vasten“. Tijdens dit „vast programma“, zijn we zelfs naar de stad gegaan en hebben we wat gedronken in een cocktailbar! En hoewel we alleen mineraalwater konden drinken, hebben we echt genoten!

Ik heb zoveel geleerd van deze retraite. Sinds ik weer thuis ben, kies ik onbewust voor gezonde opties en ben vastbesloten om een hoofdzakelijk plantaardig dieet met een beetje vis te blijven volgen. Ik zie een verandering in mijn lichaamsvorm, mijn kleding zit weer comfortabel en de laatste paar dagen ben ik ook nog eens 2 pond kwijtgeraakt. Ik ga zeker ook door met yoga - op dit moment vanuit huis - maar ik ben op zoek naar een Yoga studio in de buurt.  

Ik beveel deze retraite en manier van vakantie houden aan iedereen aan! Ik kan me niet voorstellen dat je hier niet beter „uitkomt“. Ik heb zelfs al een paar vrienden die geinteresseerd zijn om een volgende keer mee te gaan.

Last but not least wil ik nog graag vermelden, dat deze week mijn verwachtingen volledig heeft overtroffen, het is voor mij „life changing“. Het verblijven in een prachtige retraite als deze en het maken van uitstapjes en genieten van het lokale leven, is de ultieme combinatie! Want bij de andere retraites waar ik in het verleden verbleven heb, voelde ik me meer “opgesloten”, en was ik voor mijn gevoel niet in de „echte wereld“. Dat maakte het moeilijk om de leefsttijl thuis voort te zeten. Dat was bij Aleid en Doby absoluut niet het geval, ik kijk er nu al naar uit om ze weer te bezoeken!

Mark en zijn retraite bij Sharanam Retreat

Bij mijn zoektocht op internet naar een coaching vakantie kreeg ik vele opties voorgeschoteld. Dan is het best lastig om te kiezen. Maar de snelle reactie en vriendelijke communicatie met SIS gaf direct een goed gevoel. Wij hebben telefonisch contact gehad en dit was een uitermate prettig gesprek en jullie kwamen heel vertrouwd en persoonlijk betrokken over. Ik heb jullie advies voor een yoga retreat bij Aleid en Doby opgevolgd en heb daar geen moment spijt van gehad, integendeel. Dit zou ik iedereen aanraden.

Het was mijn allereerste Yoga en coaching retraite en wist dus niet wat mij te wachten stond. Al direct bij aankomst werd ik hartelijk ontvangen door Doby en voelde mij gelijk erg welkom en op mijn gemak. Aleid en Doby zijn hele lieve mensen, erg hartelijk en gastvrij. Alles mag, niets hoeft. Doby maakt hele mooie, speciale, smaakvolle gerechten en ik heb dan ook ontzettend lekker (vegetarisch) gegeten. De Yoga in de ochtend was heel ontspannend (zelfs 1 keer op het strand) en mijn sessies met Aleid hebben hun vruchten afgeworpen. De week is voorbij gevlogen en in ben blij dat ik in mijn situatie de beslissing heb genomen een week bij Aleid en Doby door te brengen. Het heeft mij veel gebracht!

Hartelijk dank voor de hamandoek en jullie persoonlijke briefje bij aankomst. Dat was een mooie verrassing. 
Ga hiermee door, want die persoonlijke benadering maakt SIS zo bijzonder!!

Elke maand een "better me" email met tips van je SISters ontvangen?

Ja graag!