• +34 628 149 640
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • 500+ reizen per jaar
  • Spanje en Portugal specialist
Menu
0

Wellness ABC

Acupunten
Punten langs de energiebanen, meridianen genaamd, waar de energiestromen van de Chi of Qi samenkomen.

Acupressuur
Acupressuur is een traditionele Chinese geneeskunde techniek gebaseerd op dezelfde ideeën als acupunctuur. Het gaat om het plaatsen van fysieke druk op verschillende punten aan het oppervlak van het lichaam, met de hand, elleboog of met behulp van verschillende apparaten. Het levert verlichting op doordat er meer evenwicht gebracht wordt in de circulatie van vloeistoffen en metabolische energieën in het lichaam. Het is bedoeld voor behandeling van chronische en acute verwondingen of ziektes.

Acupunctuur
Acupunctuur is een oude Chinese discipline waarbij gebruik gemaakt wordt van fijne naalden die op specifieke punten van het lichaam geplaatst worden om geblokkeerde energiebanen te openen. Dit verhelpt veel pijn en bevordert het evenwicht dat nodig is voor een goede gezondheid.

Affusiedouche
Hydrotherapie behandeling waarbij u vanuit verschillende kleine douchekoppen boven uw hoofd besproeid wordt met warm water. Kan ook gecombineerd worden met een massage.

Algenpakking
Behandeling waarbij u wordt ingesmeerd met een mengsel van zeealgen en warm wordt ingepakt. Door de warmte neemt uw lichaam de heilzame stoffen uit zee op en tegelijkertijd wordt het afvoeren van afvalstoffen gestimuleerd. Na ongeveer 20 minuten kunt u de algenpap afdouchen onder de warme douche.

Aroma Grotto
Het vochtige, warme klimaat in de Aroma Grot reinigt de huid en de luchtwegen. De circulatie wordt gestimuleerd, spieren ontspannen, stress en gewrichtspijn worden vermindert. Stoom van natuurlijke kruidenextracten kan ter ondersteuning van het reinigingseffect worden toegevoegd. Temperatuur is ongeveer 45 ° C.

Aromatherapy
Therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van etherische olien van bepaalde bloemen en planten.

Aromatherapy Massage
Massage waarbij gebruik gemaakt wordt van etherische olien. Vaak toegepast in combinatie met Zweeedse massage technieken.

Ayurveda
"De kennis van het leven". Ayurveda is een 4000 jaar oude Indiase traditionele wetenschap die zich bezighoudt met de kwaliteit van het leven en het verhogen van de levensenergie, waardoor we langer in goede gezondheid leven. Het is een levensleer die terecht wordt beschouwd als de moeder van alle geneeswijzen. De Ayurveda is veel eerder een manier van leven, een diepwerkende verjonging. Het is een kennismaking met de vijf elementen waaruit het gehele universum en ook wij zijn opgebouwd (lucht, water, aarde, vuur en ether). Ayurveda baseert zich op de drie dosha's, dynamische krachten die de vijf belangrijkste elementen combineren. Ayurvedische behandelingen kunnen bestaan uit massages, voedingsconsulten, Yoga, Sanskrit en Jyotish, etc.

Ayurvedic Massage
Een ayurvedische massage is een traditionele massage uit India. Deze complete lichaamsmassage met olie (van je hoofd tot aan je voeten) geeft het lichaam de kans om alle afvalstoffen af te voeren en het zich op te laden met nieuwe positieve energie. De masseur voert lichte druk uit op kruispunten van de aders en de lymfecirculatie om de balans te hervinden. Met als resultaat dat het lichaam compleet ontspant en zich overgeeft aan de masseur.

Balneotherapie
Algemene term voor behandelingen op basis van water waarbij gebruik gemaakt wordt van hot springs, mineraal water of zeewater, met als doel het lichaam te revitaliseren en te herstellen van stress en pijn.

Bio-Sauna
De Bio-Sauna is iets zachter voor haar patiënten. Met een temperatuur van ongeveer 60ºC en een relatief hoge luchtvochtigheid van ongeveer 40%, wordt zonder al te veel druk uit te oefenen op de bloedsomloop systemen, het zweten en de daarmee samenhangede reiniging van het lichaam gestimuleerd.

Caldarium
Caldarium is een ruimte waar de temperatuur ongeveer 45ºC is. De wisselwerking van warmte en vocht in deze ruimte stimuleert de bloedsomloop en reinigt de huid en de luchtwegen op een grondige maar zachte manier. Spieren ontspannen, stress wordt verminderd en ledematen en gewrichten worden versoepeld. Het Caldarium is een milde, maar effectieve manier van verlichting van stress en vermoeidheid.

Chocoladetherapie
Beauty of gezondheids Therapien waarbij gebruik gemaakt wordt van chocolade.

Cleopatra bad
Bad waarbij de huid in aanraking komt met een mengsel van melk en olie. De huid wordt hierdoor babyzacht.

Dode Zee Modder
Applicatie van mineraal-rijke modder uit de Dode Zee op het lichaam, welke het lichaam helpt te ontgiften en reuma en artrose pijn te verlichten.

Doshas
Ayurveda baseert zich op de drie dosha's, dynamische krachten die de vijf belangrijkste elementen (lucht, water, aarde, vuur en ether) combineren. Deze doscha's zijn niet stabiel, ze bewegen en schommelen naar gelang je gemoedstoestand of de dingen die in je leven gebeuren. Elk persoon heeft een dominante dosha, op basis waarvan een bepaalde ayurvedabehandeling kan worden voorgeschreven.

Drukpunten Massage
Massage vorm waarbij geselecteerde acupunctuurpunten gemanipuleerd worden door de therapeut met behulp van de vingertoppen in plaats van naalden.

Dry Flotation
Een behandeling waarbij je zweeft op een 'waterbed' zodat uw lichaam wordt bevrijd van spanning en stress. Je wordt niet nat, omdat je gescheiden bent van het water door een rubber matras. Kan worden gecombineerd met een lichaamsmasker of behandeling met warme olie.

Etherische olie
Oliën, gewonnen uit planten en bloemen die specifieke kenmerken hebben en die bepalend zijn voor hun gebruik - ze kunnen stimulerend, ontspannend of zelfs anti-bacterieel of genezend zijn. Worden meestal gebruikt voor inhalerend gebruik of worden gebruikt in behandelingen, zoals massages, waar ze worden opgenomen in de huid. Ze werken ook op een emotioneel niveau, ze harmoniseren negatieve gevoelens die zich voordoen in de onderbewuste geest.

Finse Sauna
Een Finse sauna is traditiegetrouw een klein gebouwtje of huisje specifiek gecreëerd voor verhittingssessies van ongeveer 90ºC. Deze verhittingservaring wordt gevoed door verhitte stenen, die ofwel een droge ofwel een natte hitte veroorzaken, afhankelijk van het feit of er water over de verwarmde stenen wordt gegooid. Het vele zweten zorgt voor een ontspannende ervaring. frequente gebruik resulteert in een gladde stralende huid, en een betere bescherming tegen bacteriën.

Float Therapie
Therapie waarbij je gewichtloos drijft op het oppervlak van warm, zout water, dat wordt verwarmd tot lichaamstemperatuur. Het effect is vergelijkbaar met drijven in de Dode Zee. Het is een ontspanningsmethode die het drijfvermogen van je lichaam verhoogt en het geeft je een gevoel van gewichtloosheid en ontspanning.

Float Cabine
Een afsluitbare cabine die gebruikt wordt bij de Float Therapie. Het is een speciaal ontworpen cabine die prikkels van buitenaf zoals geluid, temperatuurverschil, visuele stimulatie en zwaartekracht uitsluit en het zintuigelijk bewustzijn bevordert.

Gezichtsbehandeling
Een behandeling om de huid te reinigen en te hydrateren met behulp van producten die het beste aansluiten bij een specifieke huidtype. Kan scrubben, een toepassing van maskers, en massage van gezicht, decollete, handen en armen omvatten.

Gezichtsmasker
Een pasta die op het gezicht wordt aangebracht en enige minuten de tijd krijgt om de poriën te reinigen, de huid te hydrateren en de dode huidcellen verwijdert. Een gezichtsmasker zal altijd aan het huidtype aangpast worden.

Gezichts Scrub
Behandeling waarbij zacht, schurende crèmes worden gebruikt voor het verwijderen droge, dode huidcellen en het stimuleren van de bloedsomloop. Dit resulteert in een schone, stralende huid de fijne lijnen in het gezicht minimaliseert.

Hammam
Turkse sauna of Turks stoombad. In de hammam kunnen ook speciale massages gegeven worden met een speciaal ritueel. U wordt eerst ingezeept waarna uw hele huid wordt gescrubd. Uw huid wordt zijdezacht.

Hot Stone Therapie
Hot Stone therapie is een vorm van massage waarbij speciaal tot 60ºC verwarmde vulkanische lava stenen op belangrijke drukpunten van het lichaam worden gelegd. Vaak in combinatie met de Zweedse massage stijl. De stenen hebben helende eigenschappen voor zowel de huid als de spieren.

Hydro-Jet massage
Bij Hydro-Jet massage vindt plaats in een badkuip met daarin verschillende hoge drukstralen onder water, die het lichaam op alle belangrijke drukpunten van het lichaam masseert. Hydro-Jet massage biedt een volledig ontspannende ervaring en geeft verlichting bij rugklachten, stress en gespannen spieren. De massage stimuleert de bloedcirculatie en draagt bij aan het verminderen van cellulitis en overtollige vetten. Het gunstige effect wordt toegeschreven aan de unieke combinatie van water, warmte en energie.

Hydrotherapie
Hydrotherapie is het gebruik van water voor de bevordering van een goede gezondheid, door het reinigen en de revitalisering van uw systeem. Water kan worden gebruikt om af te komen van lichaamsafvalstoffen, die vaak de oorzaak zijn van ziekte.

Hydrotherapie Bad
Een bad gevuld met water met daarin verschillende hoge drukstralen onder water, die het lichaam op alle belangrijke drukpunten van het lichaam masseert. Zeewater kan worden gebruikt, of het water kan worden verrijkt met essentiële oliën, minerale zouten, algen, modder, enz. Kleurtherapie kan ook worden gebruikt, via onderwater verlichting. Stimuleert en ontspant de spieren.

Indiase Hoofdmassage
Indiase Hoofdmassage is een oude Hindoestaanse massage aan het hoofd, nek en schouders. Het werkt niet alleen therapeutisch en ontspannend, maar door het gebruik van bepaalde oliën, kan het ook bijdragen aan de bevordering van haargroei.

Jacuzzi
Bad of zwembad gevuld met warm water, met massage stralen gecreerd door lucht die door kleine gaatjes aan de onderkant en de zijkanten van het zwembad gespoten wordt. Ook bekend als Whirlpool.

Kapha
In Ayurveda, een van de drie doshas. Kapha types zijn meestal groot en stabiel. Geloofd wordt dat deze gemaakt is van de elementen water en aarde.

Kneipp
Al sinds 1891 maakt Kneipp tijdloze producten die bedoeld zijn voor mensen die hun lichamelijke en geestelijke gezondheid vooropstellen. De beproefde kwaliteit van deze producten wordt al vele generaties lang gegarandeerd door de deskundigheid en ervaring op het gebied van geneeskrachtige kruiden, door de modernste productieprocessen en door zorgvuldige wetenschappelijke controles. Het merk Kneipp staat voor beproefde, authentieke en tijdloze producten, die kenmerkend zijn voor de combinatie van traditie, deskundigheid en kwaliteit.

Kneipp bad
Een Kneipp-bad is geschikt voor het harden en vitaliseren van het lichaam. Het metabolisme en de verwijdering van afvalstoffen worden gestimuleerd en het immuunsysteem wordt versterkt. Het regelmatig nemen van een Kneipp bad helpt tegen verstoringen van het autonome zenuwstelsel en andere aandoeningen van alle soorten. Vooral in de winter is dit een uitstekende methode ter voorkoming van verkoudheid en griep.

Kneipp Kuur
In een Kneipp kuur kunnen de volgende behandelingen gecombineerd worden: hydrotherapie, kruidentherapie en natuurlijke voeding voor het fysieke en emotionele welzijn. Het is in Duitsland ontwikkeld door Sebastian Kneipp in het midden van 1800. Populair in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland.

Kruidenkamer
Sensuele aroma´s van kruidenextracten worden in de ruimte geïnjecteerd terwijl je ontspannen ligt op de betegelde verwarmde zitplaatsen. De temperatuur van de ruimte is ongeveer 35-40 ° C. Je wordt omringd met zachte warmte en raakt volkomen ontspannen door de geur van natuurlijke kruidenextracten in de ruimte.

Kruiden Stoombad
Stoombad waarbij kruiden de porien openen en ontspanning stimuleren.

Kuur
Preventieve gezondheidszorg op basis van het gebruik van natuurlijke en spa-behandelingen.

Lichaamsmassage
Massage van het hele lichaam waarbij gebruik gemaakt wordt van geurige oliën die zorgen voor een diepe ontspanning en lichamelijke en geestelijke stress wegnemen. Hoewel in wezen een zachte techniek, de therapeut kan ook harder te werk gaan afhankelijk van de staat (of voorkeur) van de patiënt. Deze techniek verbetert de bloedcirculatie en stimuleert de spijsverterings-en lymfestelsel functies.

Lichaamspakking
Behandeling waarbij substanties zoals zeewier, modder of zelfs chocolade over het lichaam worden gesmeerd in de vorm van een pasta. Het lichaam wordt vervolgens gewikkeld in handdoeken of folie en soms nog afgedekt met een verwarmde deken om het lichaam te ontgiften en de huid te hydrateren. Lichaamspakkingen maken de huid strakker en elimineren gifstoffen.

Lichaams Scrub
Een lichaamsbehandeling waarbij uw huid gemasseerd wordt met een korrelige crème zodat dode huidcellen worden verwijderd en een nieuwe zachte huid het resultaat is. De crème kan bestaan uit zeezout, vruchtenpitten of fijn zand.

Lomi Lomi Massage
Lomilomi is een massagetechniek, voortgekomen uit de prachtige traditie en cultuur van de Hawaiiaanse eilanden. Lomi Lomi Tempelmassage is de traditionele Hawaiiaanse massage, die in Hawai sinds vele generaties gebruikt wordt ter stimulering van de lichamelijke en geestelijke genezing. ˜Lomi" is het Hawaiiaans woord voor massage en heeft meerdere betekenissen, nl. ˜kneden, drukken en wrijven" en ook ˜aanraken met de fluwelen pootjes van een tevreden kat". Het dubbele gebruik van een Hawaiiaans woord, zoals bij Lomi Lomi, versterkt de betekenis van de term in grote mate.

Lymfedrainage
Lymfedrainage is een bijzondere vorm van massage. De masseur stimuleert de lymfen met langzame en regelmatige bewegingen over het hele lichaam. Circulerende bewegingen worden hierbij afgewisseld met het lichte drukpunten. Met behulp van deze vorm van massage wordt het lymfe-systeem gestimuleerd en worden afvalstoffen afgevoerd. Lymfe drainage wordt aanbevolen om vele redenen, waaronder: Cellulitis, vochtvasthouding (gezwollen enkels, zakken onder de ogen, enz.), constipatie, migraine en nog veel meer.

Manicure
Behandeling waarbij de handen verzorgd worden. Dode huidcellen worden verwijderd, nagelriemen worden verzorgd en de nagels geknipt en gemodelleerd. Zij worden vervolgens gelakt. Een hand en arm massage en een warme paraffine behandeling om te de huid te verzachten kunnen ook onderdeel zijn van een manicure behandeling.

Marma Punten
In Ayurveda, zijn dit de vitale energie punten in het lichaam. Men is van mening dat de disfunctie van een van deze punten leidt tot ziekte.

Meditatie
Methode van diepe ademhaling en concentratie. Tijdens meditatie nemen de ademhaling, hersenenactiviteit en hartslag af. Het stimuleert het lichaam te ontspannen en tot een groter gevoel van innerlijke balans en rust te komen. Het verlicht stress en pijn en verlaagt de bloeddruk.

Meridianen
Banen waardoor vitale energie wordt verspreid door het lichaam. Men is van mening dat alle ziekten het gevolg zijn van een stoornis in de energiebalans.

Mineraalbad
Het water in een mineraalbad heeft een temperatuur van 28-34 ºC en heeft een hoog gehalte aan CO2, minerale zouten en humuszuren. De kooldioxide wordt geabsorbeerd door de huid, het verhoogt de snelheid van de bloedcirculatie welke een positief effect heeft op de hart en nieractiviteit.

Modderpakking
Modder pakkingen zijn bedoeld om het hele lichaam een opkikker te geven en is een ware traktatie voor uw lichaam. Afvalstoffen worden afgedreven en mineralen worden aan uw huid toegevoegd. Het gebruik van modderpakkingen worden tevens zeer nuttig en doeltreffend gevonden in de behandeling van chronische ontstekingen die veroorzaakt worden door interne ziekten, kneuzingen, verstuikingen en wonden. 
Het koude vocht in de mudpacks ontspant de poriën van de huid, trekt het bloed naar de oppervlakte, verlicht innerlijke pijn, en bevordert de warmtestraling.

Onderwater Massage
Onderwater massage, de cliënt ligt ontspannen in een groot bad van warm water. Een stroom van water onder druk, (variërend van 0,5 tot een maximum van 7,0 bar absolute druk eenheden), wordt toegepast door middel van een slang die uitwisselbaar spuitopeningen. 
Het water nodig voor de massage wordt getrokken uit de kuip en keerde terug onder druk door de slang. De hoge-druk-stroom van het water wordt gemaakt door een interne pomp.

Parafango
Een mengsel van paraffine en modder van Noord-Italiaanse vulkanische meren, welke gebruikt wordt voor de cosmetische behandeling van cellulitis.

Pedicure
Verzorgingsbehandeling van de voeten en teennagels. Dode huidcellen worden verwijderd, nagelriemen worden verzorgd en de nagels geknipt en gemodelleerd. Zij worden vervolgens gelakt. Een voet en kuitmassage en een warme paraffine behandeling om te de huid te verzachten kunnen ook onderdeel zijn van een pedicure behandeling.

Pitta
In Ayurveda, een van de drie doshas. Pitta typen zijn meestal gedreven en gemiddeld gebouwd. Geloofd wordt dat deze gemaakt is van de elementen water en vuur.

Pilates
Oefeningen reeks die bestaat uit langzame, precieze bewegingen met gecoördineerde ademhalingstechnieken en speciale oefeningenapparatuur. Het is bedoeld om lichaam en geest te verenigen en lichaams flexibiliteit en kracht te vergroten.

Power Yoga
Power Yoga (of Astanga) wordt beschouwd als de meest fysiek veeleisende vorm van yoga. Het vereist en is gebaseerd op uithoudingsvermogen, fysieke kracht, flexibiliteit en gecontroleerde ademhaling. Niet aanbevolen voor beginners.

Qi
Vitale energie of levenskracht van het universum en het lichaam. Ook bekend als Chi (Chinees), Ki (Japans) en Prana (India).

Qi Gong
Chinees lichaamsbeweging gebaseerd op het werken met, of het beheersen van Qi. Er wordt gebruik gemaakt van ademhaling en lichamelijke beweging waarbij het doel is om een krachtige Qi te ontwikkelen.

Reflexologie
Toepassing van druk met de vingertoppen op de voeten, maar ook op de handen en oren om de energiestroom door het lichaam te herstellen. De achterliggende theorie is dat bepaalde punten op de voeten, handen en oren corresponderen met bepaalde lichaamsdelen, organen en klieren. Door de toepassing van druk op deze specifieke punten is het mogelijk om de werking van alle organen van het lichaam te beinvloeden.

Reiki
Healing techniek gebaseerd op een oude Tibetaanse leer. De arts plaatst de handpalmen enkele momenten boven of op de verschillende punten van het lichaam om de energie en balans van lichaam en geest te herstellen. Helpt bij de behandeling van zowel fysieke en emotionele problemen.

Romeins Bad
Historisch gezien bestaat een Romeins bad uit een aantal kamers en zwembaden van verschillende temperaturen waarin de oude Romeinen baadden. Tegenwoordig wordt het gebruikt om te verwijzen naar whirlpool badzones met bankjes voor meer dan een persoon.

Sauna
Droge warmte in een met hout beklede cabine. De hitte veroorzaakt zweten dat helpt bij het reinigen van het lichaam van onzuiverheden en welke de spieren doet ontspannen, tevens verbetert het de bloedcirculatie en verfrist het het lichaam. Regelmatige bezoeken aan de sauna is een ideaal anti-stress programma welke bijdraagt aan de bevordering van het ontsmetten en reinigen van het lichaam. Het samenspel van warmte en kou stimuleert de lichamelijke functies, met name de bloedcirculatie. 
Bovendien wordt de weerstand gemobiliseerd, de hartslag gestimuleerd en wordt de bloeddruk positief beïnvloed. Temperatuur in de cabine varieert van ongeveer 80 tot100 ° C.

Scrub
Scrubben verwijst naar het proces van het verwijderen van dode huidcellen, zodat nieuwere en gezondere huid cellen zichtbaar worden. Terwijl afschilfering van de huid een natuurlijk proces is, kunnen de meeste huidtypen wel wat hulp gebruiken.

Shiatsu Massage
Shiatsu Massage is een oude Japanse druk massage, waarbij de beoefenaar gebruik makt van vingers, handen, voeten, ellebogen en knieën om het lichaam uit te strekken om zo energie vrij te maken en welzijn te verbeteren. Voordelen zijn dat het kalmerend en ontspannend werkt.

Shirodhara
Ayurvedische behandeling waarbij warme, medicinale olie langzaam over het voorhoofd gedruppeld wordt. Het verlicht spanningen en kalmeert de geest.

Spa
SPA staat voor Sanus Per Aquam, gezondheid door water. Water is de natuurlijke bron van welzijn en biedt een buffer tegen de voorbijrazende tijd, tegen stress en vermoeidheid. Een stap naar gezondheid, energie en revitalisatie. Of u het nu drinkt of erin baadt. In een SPA kunt u de weldaden van het water ondergaan. Met individuele kuurbehandelingen of een compleet kuurprogramma.

Spa Menu
Selectie van behandelingen en therapien aangeboden door een Spa.

Sport Massage
Massage gericht op de spieren die gebruikt worden in atletische activiteiten. Wanneer uitgevoerd voor aanvang van de sportieve activiteiten zal het pijn en blessures voorkomen. Wanneer uitgevoerd na afloop van de activiteiten helpt het melkzuur te verwijderen en de spieren te herstellen.

Stomen
Gebruik van hete stoom, vaak verrijkt met essentiële oliën of kruiden, bedoeld om het lichaam te ontspannen, de huid te verzachten en de poriën te openen. Tevens kan het gebruikt worden als voorbereiding op een gezichts- of lichaamsbehandeling.

Stoombad
Betegelde ruimte met bankjes waar stoom opgewekt wordt bij hoge druk en temperatuur. Het opent de poriën, en elimineert toxine. Kan worden toegediend met de geur van essentiële oliën. Een verblijf in een stoombad verhoogt uw lichaamstemperatuur en stimuleert het immuunsysteem, terwijl de ontspannende en rustgevende warmte stress en spanningen wegneemt!

T'ai Chi
Gracieuze bewegingen die mentale concentratie combineert met diepe, gecontroleerde ademhaling en balans. Regelmatige beoefening zorgt voor ontspanning en een goede gezondheid.

Thaise Massage 
Thaise massage werkt in op de belangrijkste meridianen, ook wel energiebanen genoemd, die zich in het hele menselijk lichaam bevinden. Bij de Thaise massage wordt gebruik gemaakt van passieve stretching en uitoefening van lichte druk op de punten van de energiebanen. Het verhoogt flexibiliteit, verlicht de spierspanning en brengt evenwicht tussen het lichaam en de energie-systemen. Het werkt zowel ontspannen als energiegevend. Thaise massage vindt plaats op een futon mat op de vloer, en u draagt loszittende kleding. De massage is olie vrij.

Thalasso Therapie
Het Griekse woord Thalassa betekent zee. Thalasso-therapie is dus eigenlijk zeetherapie. Zeewater is rijk aan zouten, mineralen en levende organismen als algen en plankton. De thalasso-therapie maakt gebruik van deze rijkdom in de samenstelling van zeewater. Typische thalasso-behandelingen zijn algenbaden, straaldouches, hydromassages, douchemassages, bruisbaden, algenpakkingen, stoombaden e.d, alles met verwarmd zeewater. Daarbij worden alle krachten van de zee benut. Dit heeft op de mens zowel een toniserende (krachtgevende) als rustgevende werking. De eerste thalasso-hotels werden gebouwd aan de Franse Atlantische kust, doch al vrij snel volgden ook de andere Middellandse Zeelanden. De behandelingen in de thalasso-therapie hebben ook een positieve werking op allerlei spier- en gewrichtsklachten. Daarom wordt deze therapie ook wel gebruikt bij de bestrijding van reumatische klachten. De meeste gasten volgen echter de thalasso-therapie om weer 'bij te tanken', nieuwe krachten op te doen en heerlijk te ontspannen.

Traditional Chinese Medicine (TCM)
Holistisch systeem van gezondheidszorg die lichaam en geest als één geheel ziet. Behandelingen omvatten kruidengeneeskunde, fysieke en mentale oefeningen en therapieën, zoals acupunctuur.

Turks bad
Een Turks bad wordt uitgevoerd in een speciale kamer. Tijdens deze procedure is er een gecombineerd effect van warme droge lucht, gevolgd door afkoeling en een massage met zachte waterstralen.

Vata
In Ayurveda, een van de drie dosha. Vata typen zijn vaak dun en overprikkeld. Vata wordt verondersteld te worden samengesteld uit de elementen lucht en ether.

Vichy Douche
Een spray van water komend uit vijf micro-jets bevestigd aan een horizontale rail, het water ¨regent¨ op je neer, terwijl je op een tafel eronder ligt. Kan ook in combinatie met een massage plaats vinden . Ook bekend als affusion douche of regendouche.

Vier-Handen Massage
Massage uitgevoerd op 1 persoon door twee therapeuten die gesynchroniseerde bewegingen maken.

Voetmassage/Voet Reflexologie
Het grote aantal zenuwen die eindigen in de voeten maken met vrijwel elk orgaan in het lichaam verbinding. Door de toepassing van druk op specifieke punten van de voet is het mogelijk om de werking van alle organen van het lichaam te beinvloeden.

Yin and Yang
Yin is de universele energie kracht waarvan de kenmerken vrouwelijk zijn: koud, donker, rustig, statisch en nat. Yang is mannelijk: warm, helder, dynamisch en droog. In de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) kunnen evenwicht en gezondheid alleen bereikt worden wanneer deze twee tegengestelde krachten in evenwicht zijn.

Yoga
Yoga is een eeuwenoud filosofisch systeem uit India en heeft als doel de éénwording van lichaam en geest. De focus ligt op diepe ademhaling en stretching en training van het lichaam door middel van het gebruik van verschillende lichaamshoudingen.
Er bestaan vele verschillende vormen van Yoga, zoals Raja Yoga, Bhakti Yoga en Hatha Yoga. De laatste is het meest bekend in het westen. Hatha Yoga is voornamelijk ontwikkeld in de twintigste eeuw, maar heeft zich pas de laatste paar decennia ontwikkeld tot de vorm die het nu is. Hatha Yoga onderscheidt zich van andere vormen van yoga doordat op beide aspecten, zowel het meditatieve als het fysieke, aandacht wordt gelegd. De eenvoudige oefeningen geven een soepel lichaam, een betere ademhaling en een groter concentratievermogen.

Zeewier Extracten
Zeewier extracten zijn marine planten die rijk zijn aan vitaminen en mineralen. Zij worden gebruikt voor crèmes, pakkingen en baden.

Zweedse Massage
Zweedse massage is de meest aangeboden en meest bekende vorm van massage. Het maakt gebruik van een stevige, maar zachtje massage techniek ter verbetering van de circulatie, het verminderen van spierpijn en spanning, het verhogen van flexibiliteit en het geven van complete ontspanning. 
De therapeut maakt meestal gebruik van massage olie die het maken van lange, vloeiende massage bewegingen over het lichaam vergemakkelijken.

Elke maand een "better me" email met tips van je SISters ontvangen?

Ja graag!