Reis terug in de tijd…

Zoals je al weet, bezoeken we hier bij SIS alle locaties die wij jullie aanbieden! Niet alleen omdat we graag reizen en een passie hebben voor Wellness, maar ook omdat we het super belangrijk vinden om jullie uit de eerste hand te kunnen vertellen wat je op elke locatie kan vinden en om diezelfde ervaring te delen. Alle locaties die we hebben geselecteerd, bieden dat speciale iets dat we voelen als een aanvulling op je wellnesservaring en blijven lang in gedachten nadat je bent teruggekeerd naar huis. Balneario de Archena heeft dit in overvloed.

Balneario de Archena, gelegen in Valle de Ricote in Murcia, Zuidoost-Spanje, ademt geschiedenis vanuit elke hoek en nodigt je uit om een ​​reis terug in de tijd te maken, een tijd van de klassieke Balnearios, gereserveerd voor die enkele bevoorrechte mensen. 

Balneario de Archena heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 2e eeuw en de tijd van de Romeinen, voor wie hun liefde voor baden en geneeskrachtige wateren goed is gedocumenteerd. In deze tijd bouwden ze de eerste thermische galerijen die werden aangetrokken door de geneeskrachtige eigenschappen van de wateren. Veel later, in het midden van de 20ste eeuw, werd de Balneario gekocht door een heer die wanhopig was om zijn zieke geliefde te genezen (wat hou ik van deze romantische verhalen !), en hij was het die de ruimte creëerde die we vandaag kennen en liefhebben, 200.000 m2 gewijd aan gezondheid en welzijn. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Balneario de Archena, klik dan op deze link. Zodra je door de deuren loopt, krijg je een idee van de energie die de Balneario te bieden heeft, van de muren tot het water dat al meer dan 15.000 jaar ondergronds wordt gehouden. Vraag om een ​​rondleiding door het hele complex, op deze manier kun je alle informatie ontvangen. Taal is geen probleem, want er zijn zoveel verschillende nationaliteiten in het team van de medewerkers.

Waar te verblijven in Balneario de Archena

Er zijn drie hotels om uit verschillende budgetten te kiezen, we willen je het beste aanbieden, dus werken we meestal met Hotel Termas ****, een gebouw vol charme en geschiedenis, Moorse accenten en materialen zoals hout en marmer. Een verblijf in deze kamers is een belevenis op zich, trek je warme witte badjas aan en bekijk het prachtige uitzicht vanaf je balkon en voel hoe je terug afdrijft in de tijd.

Wat niet te missen

Zwemmen in de zwembaden en rondtoeren in de Termalium Space (het Wellness & Spa-centrum) is zonder meer een ervaring die je niet mag missen! Ontspan en absorbeer de mineraal-geneeskrachtige eigenschappen van zijn water met gemiddelde temperaturen van 31º-32º C. Daarnaast is er 11.000 m3 thermaal water met binnen- en buitenzwembaden, sauna’s, massagecabines, warme stenen bedden, massageruimte buiten, iglo, looppaden en thermische contrastcircuits.

Bij het betreden van de Thermal Gallery is het alsof je deelmaakt in het stukje geschiedenis, de architectuur is prachtig, de karakteristieke geur van hete bronnen, de stoom, de vochtigheid en de labyrintische constructie dragen allemaal bij aan het creëren van deze bijna dromerige atmosfeer. Dit is de ideale plek om te genieten van een Archena-massage, de emblematische behandeling van Balneario de Archena die je absoluut niet mag missen! De Archena-massage is een diepe weefselmassage met behulp van modder en tegelijkertijd bevind je je onder een constante douche van geneeskrachtig kuur water.

Het is ook een plezier om met de masseurs te praten en de passie en liefde te zien die ze hebben voor hun werk, zoals Pablo ons vertelde: “I have been here for more than 20 years – you can only imagine the bodies that have passed through these hands …” I have no doubt! Our dear Femke can affirm the experience of those hands as she enjoyed them “in the flesh”!

Het Balneario de Archena biedt een breed scala aan programma’s en behandelingen, waaronder ontspannen, afvallen, schoonheid en anti-stress.

Als jij ook van deze ervaring wilt genieten, klik hier om het programma te vinden dat het beste bij je past en geniet van de voordelen van boeken via SIS, Spa in Spanje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *