Port Salvi: Ayurvedische schuilplaats in Catalonië

Port Salvi Ayurveda Hotel, Ayurvedic hideaway in the heart of the Costa BravaEen paar jaar geleden ontdekte ik Ayurveda en begon ik enkele principes in mijn leven te implementeren, dus je kan je voorstellen hoe blij ik was om naar Port Salvi Ayurveda Hotel te gaan, een Ayurvedische schuilplaats in het hart van de Costa Brava. Ik wil graag mijn ervaring met je delen, want wat is een betere manier om uit te leggen hoe geweldig deze plek is dan wanneer je deze ervaring uit eerste hand hebt ervaren.

Het Port Salvi Ayurveda Hotel ligt in San Feliu de Guixols, naast het strand en bovenop een klif. Het is weggestopt en je ziet het pas als je eenmaal op het terrein bent. Het is geïntegreerd in de gebouwen van Hotel Eden Roc, waarmee het enkele faciliteiten deelt. Vanaf het moment dat je aankomt, voel je iets bijzonders, ik weet niet of het de zeewind is, de ligging direct aan zee, de parfums van Ayurvedische oliën die in de lucht zweven of een combinatie van al het bovenstaande.

Gardens and Pool area Port Salvi Ayurveda Hotel, Sant Feliu de Guixols, Spain

Er volgde een heerlijk vegetarisch diner, kleurrijke gerechten, smakelijk en meer dan genoeg, ik moet zeggen dat ik een goede eter ben en ik zat comfortabel vol van het voorgerecht, hoofdgerecht en het dessert (voor degenen die meer willen eten, er is genoeg..!). De maaltijd werd vergezeld met een gemberthee (ze gaven me een volle kan en legden uit dat ik het naar mijn kamer kon meenemen en dat ze me elke dag een nieuwe zouden geven ). Het personeel raadt aan om deze thee tijdens je verblijf te drinken, zowel tussen de activiteiten door als bij de maaltijden. Terwijl ik rondkeek, merkte ik dat er evenveel kannen als gasten waren, ondubbelzinnig bewijs dat je een ayurvedische behandeling volgt, en zonder twijfel een super verfrissende en digestieve thee!

Ayurvedic restaurant at Port Salvi Ayurveda Hotel

Ik kwam ’s nachts aan, dus ik was me pas de volgende ochtend volledig bewust van de schoonheid van de omgeving. Bij het arriveren heb ik een korte rondleiding gekregen, en hoewel de constructie niet helemaal nieuw is, is alles heel schoon en goed onderhouden. Het zwembad en de duizend verborgen hoeken nodigen je uit om te ontsnappen, een tijdje te lezen, te mediteren of gewoon om … maar laten we teruggaan naar het verhaal.

Yoga class with the Indian Ayurvedic doctor at Port Salvi Ayurveda Hotel in Sant Feliu de Guixols. Spain

Mijn dag begon met een yogales om 7:00 uur, de leraar, die ook de Indiase Ayurvedische arts is, wachtte op ons in een kleine kamer met een prachtig uitzicht op zee. Er waren 6 andere gasten aanwezig en na een uur van traditionele Hatha Yoga wachtte ons een ontbijt, en wat voor een! Energiek, evenwichtig en heerlijk. Ik vroeg om hun havermoutrecept dat ze heel graag met mij deelden en blijkbaar was ik niet de eerste omdat ze me meteen een gedrukt exemplaar gaven! En dat is niet verrassend, want het was zooo goed, eenmaal thuis aangekomen heb ik het als ontbijt gemaakt, zelfs mijn kinderen zijn er gek op!

Na het ontbijt had ik een afspraak met de ayurvedische arts, het was een uitgebreide maar ontspannen consultatie, hij vroeg me veel dingen, hij keek naar mijn pols, mijn ogen, mijn tong … hij diagnosticeerde de balans van mijn dosha’s en vanuit daar plande hij de behandelingen die moesten worden uitgevoerd voor mijn genezing.

Consultation with the Indian Ayurvedic doctor at Port Salvi Ayurveda Hotel

Vanaf daar en de daaropvolgende dagen, genoot ik van de dagelijkse ochtendyoga-sessie en kreeg ik een eindeloos aantal authentieke ayurvedische massages en behandelingen. De therapeuten waren echt heel aardig en super vriendelijk, je kan wel zeggen dat ze echt van hun werk genieten. De behandelingscabines, de geuren, de oliën en de atmosfeer brengen je naar het mystieke India … Het heerlijke dieet begeleidt en vult het programma aan en creëert een uitgebreide wellnesservaring die moeilijk te beschrijven is en veel beter is om zelf te ervaren 😉

Port Salvi Ayurveda Hotel is een klein juweeltje dat ik iedereen kan aanbevelen om te bezoeken, of je nu wel of niet vertrouwd bent met ayurveda of de “wetenschap van het leven”.

Ontdek hier onze selectie van programma’s hier >>

Geschreven door jouw SISter in Spain: Marta Coterillo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *