Mediterraan ayurvedisch dieet

Ayurveda of wetenschap van het leven (“Ayur” -leven en “Veda-kennis”) heeft de afgelopen jaren een grote bloei in de westerse cultuur laten zien, voornamelijk omdat de samenleving in het algemeen een “bewustwording van het bewustzijn” ervaart die ons drijft om een gezondere levensstijl te creëren, een die meer in harmonie is met de natuur die ons omringt. Binnen deze zoektocht worden we ons steeds meer bewust van disciplines zoals yoga en meditatie, evenals verschillende manieren om onze spijsvertering te stimuleren en te helen met diëten zoals Macrobiotische en Ayurvedische geneeswijzen en voeding.

Port Salvi Ayurveda resort ofrece una deliciosa dieta ayurveda mediterránea, ofrecida por SIS Escapadas Spa

Ayurveda + Mediterraan = Port Salvi Ayurveda Resort

Veel mensen geloven dat het Ayurvedische dieet een Indiaas vegetarisch dieet is. Het is echter een elementair principe van de Ayurvedische diëtetiek dat het type en de bereiding van voedingsmiddelen zijn, aangepast aan de gewoonten van cultuur, klimaat en seizoenen (benadering vergelijkbaar met macrobiotiek). Evenals de Ayurvedische principes voor een gezond dieet, voornamelijk:

 • Makkelijk verteerbaar voedsel
 • Het stimuleren van Agni (digestief vuur)
 • Het vermijden van ama (metabole afvalstoffen)

Port Salvi Ayurveda Resort biedt zijn gasten al meer dan 20 jaar een heerlijk mediterraan en gezond ayurvedisch dieet, met een mix van seizoensgebonden ingrediënten uit het mediterrane dieet en traditionele ingrediënten uit India. Middels hun programma’s en ayurvedische geneeswijzen, variërend van korte kuren, word je vertrouwd gemaakt met deze oude wetenschap tot intensievere behandelingen zoals de 21-daagse Panchakarma-behandeling, altijd onder toezicht van artsen die afkomstig zijn van de CARC Ayurveda-universiteit in Pune, India.

Comida ayurvedica tri dosha en Port Salvi Ayurveda Resort ofrecida por SIS Escapadas SpaHierbij enkele tips met betrekking tot het dieet volgens de Ayurveda-principes:

 • Probeer elke dag te koken en eet dit diezelfde dag nog, probeer gekookte gerechten niet op te bergen of op te warmen, omdat ze na verloop van tijd verslechteren en voedingsstoffen verliezen.
 • Wees altijd bewust van je emoties, maar vooral tijdens de maaltijd. Ga niet zitten om te eten als je je boos, gestrest, verdrietig of angstig voelt, probeer altijd te kalmeren voordat je eet, want deze toestanden kunnen je spijsvertering beïnvloeden. Wanneer we eten, verteren we voedsel, maar ook onze emoties, proberen we te leven in dankbaarheid, en dank al het voedsel dat op je bord komt.
 • Probeer altijd op vaste tijden van de dag te eten en vooral niet te laat. Je moet niets eten na 20:30 – 21:00 uur.
 • Doe geen andere activiteit tijdens het eten, zoals lezen of tv kijken, wees ervan bewust dat je aan het eten bent en laat je niet afleiden.
 • Probeer te eten als je honger hebt en niet alleen omdat het “tijd” is.
 • Haast je niet wanneer je eet, neem je tijd om voorzichtig te kauwen. Te langzaam eten is ook niet goed.
 • Eet niet totdat je je verzadigd voelt, het is raadzaam om een ​​derde deel van de maag vrij te laten om de spijsvertering te bevorderen. De juiste hoeveelheid voedsel moet bijvoorbeeld in je handen passen.
 • Vermijd tijdens het avondeten rauw voedsel, peulvruchten of dierlijke eiwitten, deze maaltijd zou de lichtste van de dag moeten zijn.
 • Vermijd koude dranken die de spijsvertering niet helpen en vermijd ook drinken tijdens de maaltijd. Drink zoveel mogelijk water, sappen en infusen bij kamertemperatuur.

Hier is een recept voor PORRIDGE – AYURVEDA STYLE BY PORT SALVI AYURVEDA RESORT

Ingrediënten:

 • Volkoren havervlokkenReceta ayurvedica ofrecida en Port Salvi Ayurveda Resort por SIS Escapadas Spa
 • Soja melk
 • Ghee
 • Dadels
 • Verse gember
 • Kaneel
 • Optioneel, rozijnen, noten, zaden

Voorbereiding: 

 • Snijd de gember en dadels in kleine stukjes
 • Verwarm de Ghee, fruit en de gember
 • Voeg de dadels en sojamelk toe
 • Laat het opwarmen, voeg vervolgens de havervlokken toe en laat blijf roeren
 • Wanneer de haver gekookt en geabsorbeerd is, moet een deel van de sojamelk van het vuur worden gehaald.
 • Voeg kaneel, noten, rozijnen en zaden naar wens toe.
 • En geniet van een dag vol energie.

Als je wilt genieten van een Ayurveda-behandeling in de buurt van huis en in deze prachtige mediterrane locatie, heeft Port Salvi Ayurveda Resort in de Costa Brava verschillende opties tegen zeer redelijke prijzen, klik hier of neem contact met ons op en wij zullen je er alles vertellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *