Meridiaan therapie in het Océano Hotel

Meridian TherapiesAls een reisbureau gespecialiseerd in wellnessvakanties, krijgen we af en toe de kans om enkele programma’s of elementen van de programma’s die we aanbieden uit te proberen. We realiseren ons dat dit zeker een van de voordelen van onze baan is, maar het is ook een essentieel onderdeel van ons werk. We krijgen vaak vragen van klanten, die niet zo bekend zijn met een specifiek wellnessonderwerp, zich afvragend wat bepaalde therapieën zijn, wat ze inhouden en hoe je er voordeel uit kunt halen. Onlangs hebben we een vraag gekregen over de Meridiaan-therapieën die worden aangeboden in Océano Hotel Health Spa Tenerife en we dachten dat dit een van die therapieën is waar niet zo veel over bekend is en dus de moeite waard is om de details te delen.

Meridiaantherapie is een oude geneeskunst die zich bezighoudt met het herstellen van de juiste energiestroom in het lichaam. In de oude oosterse geneeskunst beweegt Qi, dat staat voor energie door je hele lichaam, maar in bepaalde gedefinieerde paden stroomt het op een meer geconcentreerde manier. Deze paden staan ​​bekend als ¨meridians¨. De meridianen vormen een doorlopend circuit van kanalen die de stroom van verschillende aspecten van Qi over het hele lichaam mogelijk maken. Elke meridiaan is genoemd naar een fysiek orgaan en er zijn er in totaal 12, bijvoorbeeld de Hartmeridiaan, Longmeridiaan en Bladdermeridiaan.

Het centrale concept in de oosterse geneeskunde omvat de overtuiging dat alle fysieke problemen het gevolg zijn van een obstructie in deze Qi-energiestroom. Elke meridiaan-therapie heeft een andere benadering, maar ze zijn allemaal ontworpen met hetzelfde doel; om lichaam en geest te integreren om Qi te versterken en de energiestroom te herstellen binnen hun overeenkomstige meridianen en het hele lichaam. En ze zeggen dat dit ziekten kan ‘genezen’.

Elke meridiaan heeft veel drukpunten langs zijn pad. En alle Meridian-therapieën zijn gebaseerd op het stimuleren van deze drukpunten, maar elk op zijn eigen manier. Je moet het type therapie kiezen dat het beste bij je past en degene waarmee je je het meest comfortabel voelt.

acupuncture meridian therapyAcupunctuur. De eerste van de 3 meridiaan-therapieën is acupunctuur. Het is een 3.000 jaar oude helende techniek van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Acupunctuur verbetert de lichaamsfuncties en bevordert het natuurlijke zelfherstellende proces door specifieke drukpunten te stimuleren – vaak acupunctuurpunten genoemd om de energiestroom langs de meridianen te beïnvloeden. De meest gebruikte methode om acupunten te stimuleren, is het inbrengen van fijne, steriele naalden in de huid. Druk, warmte of elektrische stimulatie kan de effecten verder versterken.

Afhankelijk van de gezondheidsproblemen zal de therapeut de drukpunten vinden die moeten worden gestimuleerd om het probleem te behandelen. Hij of zij zal waarschijnlijk meerdere naalden plaatsen. Sommige kunnen dieper worden geplaatst dan andere, afhankelijk van wat de leverancier gelooft dat nodig is om de stroom van Qi-energie te herstellen. In de meeste gevallen duurt de behandeling 15 minuten tot een uur. Het kan zijn dat er meerdere behandelingen nodig zijn om je behandeling te voltooien.

shiatsu massage meridian therapiesShiatsu. Shiatsu kan worden beschouwd als een vorm van massage, die vaak wordt uitgevoerd door de kleding heen en die eenvoudige punten omvat. Het ondersteunt en versterkt het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen en in evenwicht te brengen. Het werkt op de hele persoon – niet alleen met het fysieke lichaam, maar ook met de psychologische, emotionele en spirituele aspecten van het zijn. Shiatsu betekent ‘vingerdruk’, wat de techniek beschrijft. Bij shiatsu-therapie wordt druk met duimen, handen, ellebogen, knieën of voeten uitgeoefend op drukpunten op het lichaam. Door de drukpunten te masseren, helpt het om de blokkades te verwijderen door de meridianen opnieuw uit te lijnen, wat de Qi-energie in evenwicht brengt en het lichaam en de geest verlicht.

Shiatsu omvat bewustzijn van lichaamshouding, ademhaling en lichaamsbeweging. Het is kalm en ontspannend in de natuur, maar dynamisch van kracht; het lichaam begint zichzelf opnieuw aan te passen en genezing vindt plaats. Het is een diepe ontspannende ervaring, meestal uitgevoerd op een comfortabele mat op de vloer. Regelmatige behandelingen kunnen stress en ziekte verlichten en de gezondheid en het welzijn in stand houden.

moxibustion meridian therapiesMoxibustion. Moxibustion is de laatste van de 3 meridiaan-therapieën. Het is een vorm van warmtetherapie waarbij gedroogde plantmaterialen die “moxa” worden genoemd, op of heel dicht bij de huid worden verbrand. De bedoeling is om de stroom van Qi-energie langs meridianen in het lichaam te verwarmen en te stimuleren. In het algemeen houden therapeuten een brandende moxastok dicht bij de oppervlak van de huid.

Bij deze methode wordt het moxamateriaal samengeperst tot een stok of paal, het lijkt op een sigaar die kan worden aangestoken, waardoor een unieke vorm van zeer doordringende hitte wordt geproduceerd. De moxastok wordt over specifieke gebieden gehouden, vaak, hoewel niet altijd, corresponderend met bepaalde acupunctuurpunten. Het gloeiende uiteinde van de moxastok wordt ongeveer een centimeter of twee boven het oppervlak van de huid gehouden totdat het gebied rood wordt en wordt doortrokken van warmte. Een andere vorm van indirecte moxibustie maakt gebruik van zowel acupunctuurnaalden als moxa. Een naald wordt in een acupunt ingebracht en vervolgens wordt de naald in moxa gewikkeld en verlicht. De naald warmt op en de huid ook.

Moxibustion wordt vaak gebruikt om pijn te verlichten als gevolg van letsel of artritis, spijsverteringsproblemen, onregelmatige eliminatie, gynaecologische aandoeningen en bescherming tegen verkoudheids- en griep.

Als na dit artikel geïnteresseerd bent in het ervaren van meridiaantherapieën en je denkt dat je baat zou hebben bij het herstellen van de balans van energiestromen in je lichaam en geest, klik dan hier. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *