Stoppen met roken met behulp van hypnose!

Stop smoking with hypnosis

De meeste mensen die roken die zouden moeten weten dat er zoveel informatie beschikbaar is die ons vertelt over de directe schadelijke effecten die roken heeft op onze gezondheid, lichaam en vitale organen, evenals de secundaire effecten die roken kan hebben op degenen om ons heen en laten we niet eens hebben over de hoge kosten. Maar toch…. Het is gewoon niet zo gemakkelijk om het op te geven en te stoppen met roken!

Als je besluit om te stoppen met roken, is het belangrijkste aspect je routine te veranderen en je perspectief op sigaretten te veranderen. Stoppen is een uitdaging, het valt niet te ontkennen en veel mensen vinden het veranderen van hoe ze denken en voelen over iets heel moeilijk, vooral als het een langdurige gewoonte is. Er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar om diegenen die de gewoonte willen doorbreken te ondersteunen, methoden zoals nicotinepleisters, kauwgom, boeken, counseling, enz. Er is echter een in het bijzonder die zich richt op het veranderen van je perspectief op roken, en terwijl het al meer dan honderd jaar gebruikt wordt voor dit doel, is het nu pas hard op weg om een ​​van de meest populaire vormen van behandeling te worden: klinische hypnose of hypnotherapie. Studies hebben aangetoond dat het bepaalde mensen kan helpen om zich op een eenvoudige, veilige en ontspannen manier van de gewoonte te bevrijden.

Als je voor hypnose kiest om te stoppen met roken, is het eerste waar je zeker van moet zijn dat je echt klaar bent om de gewoonte te doorbreken en dat je deze beslissing neemt voor jezelf in plaats voor degenen om je heen. Hypnose is het meest effectief gebleken voor degenen die het echt voor eens en voor altijd willen opgeven.

Hypnose wordt gedefinieerd als een veranderde bewustzijnstoestand waarin je lijkt te slapen of in trance verkeert. Gedurende deze tijd staat de geest meer open voor suggesties. Hoewel je tijdens hypnose in een trance lijkt te zijn, ben je je nog steeds bewust van je omgeving en is het niet mogelijk om iets tegen je zin doen.

Door diep in het onderbewustzijn door te dringen, kunnen alle mentale associaties die gerelateerd zijn aan de verslavende gewoonte worden verbroken, wat het op zijn beurt gemakkelijker maakt voor mensen om de gewoonte te doorbreken. De hypnotherapeut zal proberen je denkpatronen te veranderen en je zult vaak gevraagd worden je onaangename geuren en gevoelens voor te stellen die je kan associëren met roken, zoals “de geur van sigarettenrook maakt me misselijk” of “ik wil geen sigaret” .

Het is belangrijk om te onthouden dat hypnotherapie voor roken geen snelle oplossing is. Terwijl voor sommige mensen slechts één sessie voldoende is om te stoppen (of op zijn minst de reis alleen voort te zetten), kunnen anderen profiteren van vervolgsessies. Het uiteindelijke doel van hypnotherapie in dit geval is om mensen in staat te stellen controle te krijgen over hun verslaving, gezonder gedrag te bevorderen en nieuwe denkpatronen te ontwikkelen.

Veel rokers hebben vaak geprobeerd om tevergeefs te stoppen en geloven dat ze nooit de gewoonte kunnen doorbreken, andere zijn geslaagd maar zijn na een bepaalde periode weer teruggevallen. Het is net als alles in het leven, soms lukt het je gewoon niet de eerste keer, je moet het volhouden, misschien zal dit keer anders zijn, deze keer ben je er klaar voor, ben je meer gemotiveerd, meer toegewijd.

Voor velen is één zorg over stoppen met roken de mogelijke gewichtstoename. Het is waar dat wanneer je stopt met roken, sommige mensen hun angst verminderen door te eten en dat kan leiden tot gewichtstoename. De gewichtstoename heeft echter niets te maken met stoppen met roken, maar met het beheersen van de angst. Omgaan met deze angst is natuurlijk iets dat je op een andere manier kan leren hanteren, dan dat je je tot voedsel wendt, je hebt alleen de juiste hulpmiddelen nodig.

Vakanties gericht op “Stoppen met roken”
Het gebruik van je vakantie om te starten met het stoppen met roken is ideaal; je bevindt je in een andere omgeving, weg van je dagelijkse routine en beschikbaar om 100% van je aandacht te besteden aan dit ene doel; Stoppen met deze slechte gewoonte en thuiskomen zonder deze verslaving!

Het stop-roken-programma in het Los Monteros Hotel  in Marbella bied je twee hypnosesessies die ontworpen zijn om je op een eenvoudige en ontspannen manier van deze gewoonte te bevrijden, samen met een persoonlijke psychologische ondersteuning. Het programma biedt ook een volpension gezond dieet onder supervisie van een voedingsdeskundige (om te voorkomen dat je aankomt en jezelf op slecht voedsel werpt om te compenseren), lichaamsmassages (om de gifstoffen uit je lichaam te verwijderen) en spa-circuits (geschikt voor het uitzweten van al die stinkende nicotine) om echt een kick te geven aan de nieuwe en gezondere jij!

Voor meer informatie kijk op: http://www.spa-in-spain.com/hotels-and-spas/hotel/los-monteros-hotel-spa/new-7-night-luxury-anti-tobacco/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *