Fit worden in SHA Wellness Clinic!

Healthy Living academy, get fit at SHA Wellness Clinic, by SIS Spa in Spain

Ik ben bij SHA Wellness Clinic en wat is het een absoluut genot om weer terug te zijn! Ik hou echt van deze plek. Het ademt wellness vanaf het moment dat je de met citroengras geurende lobby binnenstapt en de uitnodigende gezichten van het personeel je vriendelijk verwelkomen.

SHA biedt zoveel verschillende wellnessprogramma’s, behandelingen en activiteiten dat het onmogelijk is om alles te doen tijdens onze korte bezoeken, maar omdat de lente voor de deur staat en voordat we het weten we onze zomergarderobe weer uit de kast moeten halen, dacht ik dat het tijd is om met mijn voorbereidingen te beginnen! Dus voor dit verblijf ligt mijn focus op fitter en slanker worden 😉 …

Elke week publiceert de SHA Healthy Living Academy hun activiteiten in een wekelijkse kalender. Je kan zien welke activiteiten worden aangeboden, wat de moeilijkheidsgraad is (beginner, gemiddeld, geavanceerd) en of er extra kosten zijn of niet. Het merendeel van de activiteiten is gratis, alleen de kooklessen (omdat er slechts 6 plaatsen per klas zijn) brengen extra kosten met zich mee.

DAG 1

Healthy Living academy at SHA Wellness Clinic, Pilates by SIS Spa in Spain

Ik start mijn dag met een Pilates-les om 8:00 uur. Na een goede nachtrust in het supercomfortabele SHA-bed ben ik er helemaal klaar voor! En het ziet ernaar uit dat ik niet alleen ben, de klas is vol, allemaal vrouwen, en allemaal even enthousiast om hun lichaam in vorm te krijgen (waar zijn overigens de mannen?) ….

Sencia, de briljant enthousiaste pilatesleraar, neemt echt de tijd om alle verschillende oefeningen en houdingen uit te leggen, sommige dames hebben gezondheidsproblemen en ze zorgt ervoor dat iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen. Dit maakt het een geweldige les voor iedereen en een perfecte start van de dag!

Healthy Living academy at SHA Wellness Clinic, Abs, Glutes, Legs class (GAP) by SIS Spa in Spain

Na een gezond ontbijt vervolgen we onze dag met een GAP-les om 12:00 uur met personal trainer Iker. GAP staat voor Glutes, Abdomen en Piernas (benen in het Nederlands) en het wordt meteen duidelijk dat Iker zijn werk serieus neemt! Lunges, crunches, jumping jacks, push ups, planking en meer planking…en als we halverwege de les nog niet moe genoeg zijn, stapt hij uit de pas voor wat cardiotraining! Maar Iker blijft glimlachen (dus wij ook) en de energieke muziek zorgt ervoor dat we tot het einde blijven doorgaan ….

Voor de meeste mensen waren deze twee lessen voldoende geweest, maar … ik ben hier met een doel, dus in de middag heb ik een persoonlijke trainingssessie gepland met Luis. Nog een super enthousiaste en zeer professionele personal trainer van het SHA-team! Hij had een klein circuit voor me voorbereid op de gloednieuwe SHA-buitentrainingsectie. Slagtouwen, medicijnbal, kettlebell, TRX…. Geen idee wat dit allemaal betekent? Probeer het eens in je plaatselijke sportschool en je spieren zullen het nooit vergeten (of vergeven) 😉

Tegen de tijd dat mijn training afloopt ben ik klaar voor de dag! Ik heb wat liefdevolle aandacht nodig en geniet van een heerlijke massage in de spa en ontspan daarna in de sauna’s. Het was zwaar, maar ik ben erg tevreden over mezelf en kijk uit naar dag 2!

DAG 2:

7:00 Rise & Shine
vanmorgen. Ik en mijn medecursisten stappen in het SHA-transport dat ons naar de ingang van de ‘Parque Gellada’ brengt, een prachtig natuurreservaat op slechts 5 minuten afstand. De wandeling voert ons langs de prachtige kustlijn met adembenemende uitzichten! Het is een mooie zonnige dag, ideaal om wat kleur te krijgen op mijn bleke kantoorgezicht.

Het is zo belonend om te ontbijten nadat je de dag met sport bent begonnen, je geniet er meer van en waardeert het tevens ook meer!

Healthy Living academy at SHA Wellness Clinic, Pilates reformer and Cadillac by SIS Spa in Spain

Na het ontbijt staat Luis weer voor mij klaar. Deze keer neemt hij me mee naar een ruimte met twee machines die in eerste instantie meer op martelwerktuigen lijken dan op trainingsapparatuur! Wat kan ik hier verwachten?! De machines zijn de twee machines die vaak worden gebruikt voor privé Pilates-sessies, de hervormer en de Cadillac. Poeh!! We beginnen met een aantal opwarmingsoefeningen, maar tijdens de les worden de oefeningen steeds moeilijker. Ik beweeg mijn lichaam op manieren die ik niet voor mogelijk had gehouden. Gelukkig is Luis er om heel geduldig uit te leggen wat ik moet doen en waar de oefeningen voor zijn. Na de les voelt mijn lichaam zich vrij van alle spanning en voel ik me 10 cm langer, haha!

In de middag staat er een meer ontspannende activiteit op het programma, een detox kookles in de studio van de chef. Mijn lichaam bedankt me voor deze kleine break , het is namelijk geweldig! Er zijn zes deelnemers, we hebben allemaal onze eigen brander op het grote kookeiland en de chef leert ons hoe we een detox-kombu en zoete groentebouillon moeten maken, een echt gezonde en heerlijke koolsalade en een detox-smoothie met boerenkool. Tijdens de les vertelt ze ons alles over de verschillende eigenschappen van de ingrediënten en hoe gemakkelijk het is om een aantal van deze reinigingsproducten in onze dagelijkse keuken te introduceren. Ik zal nog een blog over deze klas schrijven, omdat het te veel informatie is om hier te plaatsen, maar zo interessant is dat ik niet wil dat je het mist!

DAG 3:

Ouuuuch!! Mijn spieren zijn zo stijf dat ik nauwelijks uit bed kan komen. Maar ik moet wel, want Nieves, de yogaleraar, staat voor ons klaar met haar Hatha yogales. Ik overweeg serieus om niet te gaan, maar zeg tegen mezelf dat ik geen mietje ben en gewoon door moet zetten! Nog maar 1 dag… Wat een goede beslissing. De yogales is geweldig, ontspannend en rustgevend voor lichaam en geest …

Healthy Living academy at SHA Wellness Clinic, kick boxing by SIS Spa in Spain

Na het ontbijt heb ik een tweede sessie en ik ben er meer dan klaar voor, dit keer wacht Luis me op voor een een kickboksessie!! Dit is de klas waar ik het minst naar uitgekeken heb, maar het bleek mijn favoriet te zijn! WAUW, ik ontdek een aantal krachten in mij die ik me nooit had voorgesteld. “Laat alles los”, zegt Luis, “Wees niet bang, schop zo hard als je kan!”. Dus ik doe precies dat, en het voelt geweldig! Dit is zo’n adrenalinekick en ik voel me 20 jaar jonger. Als je naar SHA gaat mag je dit niet missen, het was het hoogtepunt van mijn reis!

In de middag van dag 3 is mijn verblijf ten einde, maar er is nog een activiteit die ik zou willen proberen, aquagym. Deze sport heeft zo’n slecht imago, alleen voor ‘oude ‘mensen, maar ik wil het het voordeel van de twijfel geven. En ik kan je vertellen dat ik nog nooit zoveel plezier heb gehad aan het doen van een sportactiviteit. Het is hilarisch!! Fernando, onze leraar, komt opdagen met een speaker waaruit disco muziek uit de jaren 70 komt. Maar het leukste aan deze klas is Fernando’s enthousiasme. De meeste aquagym docenten leggen de oefeningen aan de kant van het zwembad uit, maar Fernando duikt gewoon in het water en verandert de klas in een groot waterfeest; hij spettert, zingt, springt, rent en danst en wij volgen natuurlijk allemaal enthousiast!! Zelfs de meest serieuze deelnemer is geïnfecteerd door zijn enthousiasme en uiteindelijk geven we ons allemaal voor de volle 100%!

Hoewel je zou verwachten dat ik volledig uitgeput ben na mijn driedaagse verblijf, is het tegenovergestelde waar! Ik voel me energiek en klaar om het dagelijks drukke leven weer te trotseren. En wat nog beter is, ik ben volledig gemotiveerd om thuis meer te gaan trainen. Door de voordelen van dagelijkse lichaamsbeweging in je lichaam te voelen, realiseer je je dat je jezelf elke dag moet belonen! Dus ik ben mijn eigen kleine dagelijkse routine begonnen. Sommige crunches, push ups en planking als ik wakker wordt en wat ontspannen yoga oefeningen voordat ik naar bed ga. Super eenvoudig maar met een geweldig effect. Ik voel me ontspannen, energiek en klaar voor de zomer!!

Meer informatie over SHA Wellness Clinic:
https://www.spa-in-spain.com/hotels-and-spas/hotel/sha-wellness-clinic/

Geschreven door jouw SISter in Wellness Femke.

Posted by

We are Spa In Spain, a booking agency for inspirational Spa & Wellness breaks in Spain. We love Spa, we love Wellness and everything which has to do with the theme and we love to write about it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *