OZONTHERAPIE EN AL ZIJN VOORDELEN

OZONE THERAPY

Ozon is een energetische vorm van zuurstof. In feite is het een superzuurstof die een extra elektron bevat. Wat ozon zo gunstig maakt voor de menselijke gezondheid, is dat het een extra zuurstofmolecuul bevat. Ozon is (O3).

Ozon is een in water oplosbaar gas dat een zeer krachtig antibacterieel, kiemdodend en antischimmel middel is.

Ozon zorgt ervoor dat andere stoffen zuurstof verbruiken, wat de grote zuiveraar, reinigingsmiddel en ontgifter van de natuur is.

Ozontherapie wordt al vele decennia gebruikt en uitgebreid bestudeerd. De effecten zijn bewezen, consistent en met minimale bijwerkingen. Medical O3, wat gebruikt wordt om ziekten te desinfecteren en te behandelen, bestaat al meer dan 150 jaar. In 1856, slechts 16 jaar na zijn ontdekking, werd ozon voor het eerst gebruikt in een gezondheidszorgomgeving om operatiekamers te desinfecteren en chirurgische instrumenten te steriliseren. Tegen het einde van de 19e eeuw was het gebruik van ozon om drinkwater van bacteriën en virussen te desinfecteren goed ingeburgerd op het vasteland van Europa. Ozon werd tijdens de Eerste Wereldoorlog gebruikt om wonden te desinfecteren.

Tegenwoordig wordt ozontherapie opnieuw ontdekt en gebruikt door enkele van de beste wellnessklinieken in Europa. Ozontherapie is een vorm van alternatieve geneeskunde en een innovatieve behandeling die de hoeveelheid zuurstof naar het lichaam verhoogt door ozonmoleculen in ons bloed toe te passen die ons vitaliteit, energie en een groot gevoel van welzijn geven, terwijl het ons lichaam verjongt, ons
immuunsysteem verbetert en het veel gezondheidsvoordelen biedt. Er zijn verschillende methoden voorgesteld voor de introductie van de ozon in het lichaam, en de beweerde voordelen van deze therapie omvatten de behandeling van verschillende ziekten, bestrijdt chronische vermoeidheid, vermindert de totale toxiciteitsbelasting van het lichaam in verband met allergieën, astma, verkoudheid en griep. Ozon inactiveert virussen, slechte bacteriën, gist, candida en protozoa.

Ozontherapie omvat de toepassing van een mengsel van ozongas met medische zuurstof voor het menselijk lichaam door middel van verschillende technieken en therapeutische doeleinden. Dit gebeurt met ozongeneratoren die het ozonmengsel produceren. Dit ozonmengsel kan via verschillende methoden in het lichaam worden ingebracht. Artsen die zijn opgeleid in het gebruik van ozon van medische kwaliteit weten hoe ze het in het bloed, de gewrichten, de wervelkolom en lichaamsholten zoals de blaas en de darmen moeten toedienen. Ozon kan ook worden geïntroduceerd via autochemotherapie waarbij bloed wordt afgenomen van de patiënt, het wordt blootgesteld aan ozon en opnieuw in de patiënt wordt geïnjecteerd.

Er zijn veel wetenschappelijke publicaties die de effectiviteit aantonen en Ozon-therapie wordt gepositioneerd als een van de nieuwste technieken in verschillende specialiteiten. Ozontherapie is een goed ingeburgerd alternatief en aanvullende therapie wordt in de meeste Europese landen van het vasteland getolereerd.

Hoewel de voordelen van ozontherapie duidelijk en bewezen zijn, zijn er niet voldoende aanwijzingen dat het gebruik van ozontherapie als alternatieve geneeskunde echte voordelen heeft ten opzichte van de bestaande conventionele behandeling of deze zou moeten vervangen. We willen het meer zien als een preventieve maatregel dan als een geneesmiddel om echte ziekten te behandelen. Ozontherapie leidt tot een aanzienlijke algehele verbetering van veel fysiologische processen in het lichaam, waardoor het de kwaliteit van leven en werkcapaciteit verbetert. Het zorgt er ook voor dat het hele proces rond het “veroudering” van het lichaam, wordt vertraagt. De effecten zijn duurzaam en ozonbehandeling is volledig compatibel met elke behandeling.

Wil je weten wat de ozontherapie voor jou kan doen? Deze behandeling wordt aangeboden in SHA Wellness Clinic in Spanje en in Longevity Wellness Resort. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *