Back in Shape bij Thalasso Hotel El Palasiet!

Thalasso Hotel Termas marinas El PalasietToen ik het stadje Benicassim binnenreed en het Thalasso Hotel El Palasiet aan het einde van het dorp zag, werd ik geraakt door zoveel dingen: de rustige en mooie omgeving direct aan zee, de omliggende bossen en de prachtige tuinen. Ik wist dat dit de perfecte plek zou zijn om uit te rusten, nieuwe energie op te doen en een plek om mezelf letterlijk onder te dompelen in warm zeewater. Weet je wat zo geweldig is aan zeewater? De geur, de zoute smaak, mijn huid die zo zacht aanvoelt en er goed uitziet en het is zo ontspannend …

Lange tijd was Thalasso voor mij iets waar ik van had gehoord, ik wist dat het heel bekend was in Frankrijk, maar om eerlijk te zijn wist ik nooit echt wat het precies was. Pas jaren later, toen ik in de industrie begon te werken en meer te weten kwam over het concept van zeewatertherapie, wat Thalasso is. Een jaarlijkse thalasso break moet op ieders to do list staan ​​en nu weet ik dat Hotel Termas Marinas El Palasiet de perfecte plek is om dat te doen!

Thalasso Spa Hotel Termas Marinas El Palasiet SpainHet Thalasso Hotel El Palasiet begon haar activiteit als centrum voor thalasso therapie in 1970. Het is een mooi familiehotel aan de kust van Beniscassim in de provincie Castellon, een uur ten noorden van Valencia. Het gevoel dat dit een familiehotel is, is duidelijk vanaf het moment dat je de deur binnenstapt, van de grote portretschilderingen van de oprichters in de lobby, het antieke meubilair, de prachtige decoratie maar vooral van de huiselijke en gezellige sfeer die zij hebben gecreëerd .

Healthy diet at Thalasso Hotel El Palasiet SpainDe gedachten achter mijn reis was om het gezonde ¨Back in Shape¨-programma te ervaren, wat een van hun belangrijkste programma’s is. Het is een medisch programma geleid door een arts en een voedingsdeskundige. Op mijn eerste avond werd ik verwend met een gezond diner, een bord vol met heerlijke schaaldieren! Voorbij zijn de mythen dat gewichtsverlies gelijkstaat aan minuscule porties en smakeloze gerechten, dit bord was zo groot en zoooo heerlijk ….

De volgende ochtend had ik een consult met Irene en Araceli, de voedingsdeskundige en de dokter. Beide lieve dames die zichtbaar gepassioneerd zijn over hun werk. De manier waarop Irene over gezond eten spreekt, is zo logisch en zo duidelijk. Het dieet van Thalasso Hotel El Palasiet is gebaseerd op een Mediterraan dieet, met verse producten, niets bijzonders of gecompliceerd, ingrediënten die iedereen van ons kan vinden in de supermarkt. Het geheim is om te leren over combinaties en porties. Irene leert je er alles over en geeft je zelfs recepten om mee naar huis te nemen aan het einde van je verblijf. Op deze manier is er geen excuus om thuis niet verder te gaan. Het was een echte eye-opener, gezond eten hoeft helemaal niet ingewikkeld of moeilijk te zijn.

Back in Shape at Thalasso Hotel El Palasiet SpainEn toen werd er op de deur geklopt, de personal trainer stond klaar om me van de consultatie naar de fitnessruimte van het hotel te brengen. Hier geeft hij dagelijks een trainingsprogramma om ervoor te zorgen dat je je doelen bereikt. Een heel rustig trainingsprogramma volgt, waarvan ik dacht “hmmmm, niet zeker of dit zal werken”, maar de volgende ochtend voelde ik mijn lichaam overal. Het werkte, deze eenvoudige oefeningen, die je gemakkelijk thuis kunt doen, zonder de noodzaak van allerlei machines, en een half uur per dag is al voldoende! Naast de semi-persoonlijke trainingssessies biedt het hotel een wekelijks activiteitenprogramma met yoga, Tai Chi, stretching, aquagym, enz.

Natuurlijk is er ook een meer ontspannend onderdeel van het programma: het overdekte zeewaterzwembad met hydrojets, sauna en stoombaden, thalassobehandelingen zoals hydrobaden om de bloedcirculatie te stimuleren, modderpakkingen om de huid te ontgiften, LPG-sessies om vetvermindering te stimuleren, maar ook enkele heerlijke massages voor pure ontspanning. Het maakt het programma zeer compleet.

Thalasso Hotel El Palasiet offered by Spa In SpainAlle personeelsleden van Thalasso Hotel El Palasiet zijn gewoonweg geweldig. Ze zijn allemaal super vriendelijk en behulpzaam en hoewel niet iedereen Engels spreekt geldt hier het spreekwoord, “waar een wil is, is een weg”: met een glimlach en goede intentie is het verbazingwekkend wat je kunt bereiken!

Dan is er nog de 5 km ¨Via Verde¨ ofwel groene route te noemen, die begint vlak voor het hotel. Het was vroeger een oude spoorlijn, maar is nu getransformeerd in een prachtig wandel- en fietspad langs de kust, perfect voor die extra dagelijkse beweging.

Ik vond mijn verblijf in Thalasso Hotel El Palasiet geweldig. Het is niet een van de vele typische internationale wellnesshotels, voor mij was het veel meer dan dat. Het biedt echt een Spaanse wellnesservaring waarbij mensen passie hebben voor wat ze doen, waar het allemaal om de individuele mens draait. Daarnaast bevindt het hotel zich in een minder bekend gebied van Spanje, dat gewoonweg prachtig is.

Als je geïnteresseerd bent in het boeken van een programma in het Thalasso Hotel El Palasiet, kijk dan hier.

En dit is de video die we hebben gemaakt over het hotel: https://www.youtube.com/watch?v=E9rVSqqR55w&index=5&t=6s&list=PLZ2lwBrnad921O_NPEkbzWkOGBAA2aUGv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *