Alle feiten over Thalasso!

blogEen van de meest populaire locaties die we dit seizoen hebben aangeboden, is ook meteen een van onze persoonlijke favorieten, Hotel Termas Marinas El Palasíet 4 * in Benicassim, niet ver van de luchthaven van Valencia. Er zijn veel redenen waarom dit hotel zo succesvol is geweest bij onze klanten dit jaar: de locatie is prachtig op slechts enkele minuten van een 14 km lang breed strand, door het microklimaat van het gebied heb je vaak buiten het seizoen heerlijk weer, dit familiehotel biedt een uitstekende service, het eten is geweldig, de programma’s zoals spa-breaks, yoga, anti-stress of gewichtsverlies zijn goed samengesteld en bovendien heeft het een uitstekende Thalasso-spa met een uitgebreid behandelingsmenu.

In het geval je niet bekend bent met Thalasso, geven we je hierbij graag enkele details over wat het precies is en de voordelen ervan:

Oorspronkelijk was Thalasso een Franse behandelmethode, maar tegenwoordig openen steeds meer Thalasso-spa’s en resorts van hoge kwaliteit hun deuren in Spanje. Dankzij het milde en warme klimaat het hele jaar door, vooral in de kustgebieden, is Spanje een perfecte Thalasso-bestemming!

Het woord Thalassotherapie is afkomstig van het Griekse ‘Thalassa’ (= zee) en ‘therapeia’ (= traktatie) en definieert het therapeutische gebruik van zeewater en de bestanddelen ervan. Thalassotherapie wordt gedefinieerd als de gelaagdheid van oceaancomponenten op het lichaam; gebruik van zeewier, modder, zeezout en oceaanwater over het lichaam; die de opname van belangrijke vitaminen en mineralen in een biologisch beschikbare vorm mogelijk maken, met als doel het evenwicht van lichaam en geest te bereiken.

seaweedDe kracht van een thalassokuur ligt in de natuurlijke en chemische gelijkenis van zeewater in vergelijking met het menselijke bloedplasma. Zeewater heeft sterke helende eigenschappen en voorkomt mogelijke ziektes. In wetenschappelijk medische testen is aangetoond dat algen en zee-onkruid krachtige antiseptische en antibiotische eigenschappen hebben, allemaal puur natuurlijk, en ze bevatten een breed scala aan vitamines, calcium, ijzer, mineralen, enz.

Onze lichamen zijn zelfhelend en weten precies wat te doen, wanneer ze de juiste hulpmiddelen krijgen. Met andere woorden, als het lichaam de vitamines en mineralen krijgt die het nodig heeft om de cellen en het immuunsysteem te versterken, zal het precies dat doen. De beste manier om deze essentiële voedingsstoffen te ontvangen, is door absorptie via de huid en rechtstreeks in de bloedbaan, waarbij het GI-kanaal wordt omzeild.

Wat echt geweldig is aan thalassotherapie is doordat de chemie van het lichaam zo lijkt op die van zeewater, het balanceren van essentiële voedingsstoffen heel gemakkelijk en in de juiste verhoudingen gebeurt, waarbij alleen datgene wordt opgenomen wat het lichaam kan assimileren en nodig heeft. Immers, een versterkte synergie wordt bereikt wanneer alle noodzakelijke vitaminen en mineralen tegelijkertijd beschikbaar zijn.

Tijdens een lichaamspakking of bad met thalassotherapie is de balans tussen lichaam en geest die wordt ervaren, het resultaat van de juiste balans van de vitamines en mineralen in de natuur die door de absorptie van de huid in de bloedbaan worden gebracht; het lichaam in balans brengen staat bekend als homeostase. thalassoDeze fysiologische reactie door het lichaam wordt enkele dagen gevoeld en zelfs tot een week erna, de voordelen zijn minder kwaaltjes en pijnen, verminderde ontsteking, een versterkt immuunsysteem en het biedt verhoging van de natuurlijke ontgifting van het lichaam.

Thalassotherapie werkt goed voor antistress, gewichtsverlies, vermindering van cellulitis, post-natale toning, rugproblemen, problemen met de bloedcirculatie en gewrichtspijn. In feite kun je voor bijna alles naar een Thalasso-centrum gaan! Typische Thalasso-behandelingen zijn: algenbaden, algenwraps, zeewaterdouchemassages, straaldouches, hydromassage, stoombaden, etc. Voor een optimaal effect moet het zeewater worden verwarmd.

Thalassotherapie is met name geschikt voor mensen met een zwak immuunsysteem. Het begint allemaal met minerale toereikendheid in het lichaam en specifiek jodium. Als we naar het oosten kijken, zien we Japanse en Koreaanse mensen die inheemse diëten eten die rijk zijn aan zeegroenten en een lang leven hebben met een van de laagste percentages kanker ter wereld. Omdat bruine kelpen de mildste proeverij zijn, met 10 tot 100 keer de hoeveelheden jodium, calcium, magnesium, kalium en meer dan 50 andere mineralen. In vergelijking met landgroente komt onze beste bron voor immuungezondheid van de oceaan. Zoals Hippocrates zei: ‘Go to the ocean to heal’, deze woorden van wijsheid zijn nog steeds actueel vandaag, duizenden jaren later.

Voor informatie over de programma’s die beschikbaar zijn bij Hotel Termas Marinas El Palasiet, klik op de volgende link: http://www.spa-in-spain.com/hotels-and-spas/hotel/hotel-thalasso-el-palasiet/#packages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *