Wie mooi wil zijn moet pijn lijden! – De EPIC Bootcamp

Epic Sana BootcampHier bij Spa In Spain bezoeken we altijd de hotels waar we mee gaan samenwerken voordat we de programma’s aanbieden op onze website. We doen dit om ervoor te zorgen dat alle hotels en programma’s aan de “kwaliteitstest” van Spa in Spain voldoen. Deze keer was het mijn beurt om het Epic Sana Hotel in de Algarve te bezoeken en het hotel en mezelf op de proef te stellen!

Na een comfortabele vlucht arriveerde ik in Faro, waar de reis begon met een zeer enthousiaste chauffeur die me in slechts 30 minuten naar het hotel bracht. Hij was uiterst vriendelijk en nadat ik hem had verteld dat ik op een Bootcamp ging, vertelde hij me over de vele sportmogelijkheden in de Algarve, inclusief een man die een 32 meter hoge golf surfde! Allemaal mogelijk in Portugal… 🙂

bootcamp at_Epic_Sana_Detox_holiday_Portugal_viewNa aankomst in het hotel was ik echt verrast door de pure schoonheid van de plaats. Het hotel is pas geopend in 2013, dus is het gloednieuw, het is adembenemend en voldoet ruimschoots aan alle normen van een 5 * luxe hotel. Het was echter de locatie die me enthousiast maakte om het programma te starten. Epic Sana ligt op een klif met ongeveer 150 treden (ik heb ze meer dan eens geteld), waardoor je direct toegang hebt tot een werkelijk schitterend strand. Tegenovergesteld, net voordat de klif begint, is er een prachtig dennenbos dat enkele kilometers verder uitbreidt naar Villamoera aan de ene kant en naar Albufeira aan de andere kant. Voeg daarbij dat het resort een aantal grote tuinen heeft met veel gras en terrassen, dit is wat Epic Sana een geweldige bestemming maakt voor een sport gerelateerd programma.

Na het welkomstdiner, waar ik mijn mede ¨Bootcamper¨ Simon en het team van professionals ontmoette die het programma zouden begeleiden, ging ik voor een vroege nachtrust, enthousiast over wat er allemaal ging gebeuren..

bootcamp at_Epic_Sana_Detox_holiday_PortugalOnze groep bestond uit slechts twee personen. Ze staan ​​slechts een maximum van 6 gasten tegelijkertijd toe, maar werken het liefst met 2 of 3 personen tegelijk. Dat maakt het veel gemakkelijker voor de personal trainers om het trainingsniveau aan te passen aan de groep. Ik had het geluk (of misschien niet zo) dat mijn Bootcamp-maatje een man was die elke dag naar zijn werk hardloopt, en na het werk brengt hij tijd door in de sportschool en oh ja … hij beklom enkele bergen in Singapore…. Wat doe ik hier???!!!

Voordat ik aankwam moest ik een gezondheidsvragenlijst invullen, en daarin noemde ik mezelf “relatief fit”, maar naast Simon voel ik me een complete amateur. Hoe dan ook, ¨No pain, No gain¨, dat was het motto van André, onze persoonlijke trainer. Simon grapte – no train, no pain – waar ik alleen maar een beetje ongemakkelijk om kon lachen … me realiserend dat dit laatste citaat waarschijnlijk meer op mij van toepassing was …

Hoe dan ook, ik geef niet snel op, dus besloot ik om naast mijn superfitte maatje Simon te gaan staan, en het uiterste uit mijn verblijf te halen.

SISter in wellness at Epic Sana BootcampZondagmorgen begonnen we met een snelle evaluatie, mijn metabolische leeftijd is 26! Met in gedachten dat ik net 38 ben geworden, is dat een goed begin, vooral omdat het enige dat ik tot nu toe heb gedaan is mijn sportkleding aangetrokken… 🙂 Maar toen begon de Bootcamp met wat zij het “Epische circuit” noemen “, Een lopend circuit rond het resort met oefeningen ertussen, jumping jacks, spiderman-wandelingen, push-ups, abs, tri-ceps, skipping, lunges, squadrons, meer squadrons, etc. 2 uur lang, 6 rondes, 2 meer dan de gemiddelde groep doet … .Dit is pas het begin!

Middag’s was er een minicircuit in de sportschool (want helaas regende het heel hard) dit bestond uit 3 oefeningen, 12 x in een ronde, dus zoveel mogelijk in 1 uur. Het lukte me om 26 ronden te doen, wat een nieuw record is! Geweldig, nu voel ik me goed!

Epic Sana Bootcamp in Falesia view Het programma omvat 2,5 uur sporten in de ochtend en 2,5 uur in de namiddag gedurende 6 dagen, behoorlijk intens moet ik zeggen. De volgende dagen deden we meer circuits, traplopen, fietsen, oefeningen op het strand, functionele training, aquafitness en we liepen door het prachtige Falésia, een dennenbos op de toppen van de kliffen, waar je een fantastisch uitzicht hebt op de oceaan! Deze trailrun was moeilijk, helaas kon ik het tempo niet bijhouden, dus stopte ik halverwege en ging ik verder in een powerwalk. Gelukkig is het voordeel van een kleine groep dat de activiteiten eenvoudig kunnen worden aangepast aan het niveau van elke deelnemer.

De epische bootcamp wordt geleid door een team van professionals. Twee trainers, André en Patricia, zijn beiden geweldige personal trainers en weten precies hoe ze je moeten motiveren en geven je dat beetje extra. En dan het eten … WAUW! Omdat je zo actief bent, moet je veel eten, 5 maaltijden per dag, een speciaal Bootcamp-maaltijdplan; ontbijt, snack halverwege de ochtend, lunch, middagsnack en avondeten. De maaltijden worden samengesteld door een voedingsdeskundige en allemaal bereid door een geweldige chef-kok. Het eten was van een zeer hoge standaard, en het smaakte geweldig!

SISter in wellness in Epic Sana Bootcamp Tijdens mijn verblijf had ik behoorlijk veel pijnlijke spieren en ik had ook momenten waarop ik dacht: “ik kan niet meer”, maar ja, dat is een deel van de deal. André had ons gewaarschuwd bij het begin van het programma “No pain, No gain!” Wel, dat is absoluut waar. Dit programma laat je elke spier in je lichaam voelen. Misschien weet ik nu dat ik niet zo fit ben als ik dacht dat ik was, maar zo actief zijn en je echt bewust zijn van je lichaam is een geweldig gevoel.

De dagelijkse toegang tot de spa en de massage om de spieren te ontspannen zijn een zeer welkome extra en de wellnessworkshop waarin je leert over een gezonde levensstijl maakt het programma compleet.

Ik zou dit programma niet aanraden aan mensen met een lage conditie, een bepaald basisniveau is zeker vereist, dus als je graag sport beoefent, maar in je dagelijks leven vind je het moeilijk om de tijd te vinden, dan is dit een geweldig programma om een ​​nieuwe start te maken. Het activeert al je zintuigen en je spieren, geeft je een nieuwe energieboost en enthousiasmeert je echt om de oefeningen thuis te blijven doen.

Bootcamp in Epic Sana, AlgarveEpische Sana was op veel manieren een aangename verrassing voor mij, de prachtige locatie misschien wel het meest. Maar wat ik ook leuk vond was het enthousiaste team van medewerkers. We waren aan het einde van het seizoen, het hotel is na dit weekend een maand gesloten, maar het personeel was altijd vrolijk, enthousiast en vriendelijk, alsof het de eerste dag van het seizoen was. Het is een prima hotel om je gezonde vakantie door te brengen, vooral in de lente en de herfst zou ik zeggen, want op dit moment is het niet te warm en kun je ten volle genieten van alle mooie buitensportactiviteiten!

Voor meer informatie over de EPIC Bootcamp of enig ander programma dat zij aanbieden bij EPIC Sana Algarve Hotel, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *