Wie mooi wil zijn moet pijn lijden! Deel 2 – de EPIC Ultimate Reshape

EpicSanaAlgarve_Luxury_Ultimate_Reshape_Dus deze keer was het mijn beurt om Epic Sana in Portugal te bezoeken. Neel was er afgelopen november voor het Boot Camp programma geweest en sindsdien heeft het team een ​​nieuw programma ontwikkeld, het Epic Ultimate Reshape-programma, en ik heb me aangeboden om het te gaan testen!

Bij een tekort aan wat me-time, met drie kinderen, een drukke baan en met een klein buikje na alle paaseieren, lijkt dit het perfecte programma voor mij. Een programma om weer in vorm te komen, met een combinatie van sport, een gezond dieet, afslankbehandelingen en enkele wellnessworkshops over een gezonde levensstijl.

Toen ik vanuit Faro airport naar het hotel reed, begonnen de wegen smaller en smaller te worden en net EPIC_SANAtoen ik me begon af te vragen of ik de goede kant op ging, verscheen het Epic Sana Resort vlak voor me. Aan de rechterkant zie ik de hotels van Albufeira, links de hotels van Vilamoura, maar het uitzicht op de Epic Sana biedt niets anders dan pijnbomen, enkele grindkleurige kliffen en de oceaan. Mijn vakantie kan officieel beginnen …

De eerste avond begint met een welkomstdiner voor mij en mijn collega’s. We zijn met z’n vijven, 4 dames en een man. De eerste avond voelt een beetje als het laatste avondmaal, we kunnen van het buffet eten met smakelijke Italiaanse kruiden, carpaccio, risotto met garnalen, pasta met vongole en een heerlijke panna cotta om het af te maken. Maar we worden gewaarschuwd niet te veel te eten, morgen om negen uur is het moment van de waarheid ….

Dus de volgende ochtend om negen uur worden we allemaal “geanalyseerd” en worden de nodige metingen verricht: gewicht, vetmassa, spiermassa, metabolische leeftijd, taille, heuplijn … Het vonnis: niet al te slecht – metabole leeftijd geweldig, 26! (mijn echte leeftijd is 41), het gewicht is ok, maar een beetje te veel vet en te weinig spiermassa. Maar maak je geen zorgen, zegt André, onze persoonlijke trainer, ik weet zeker dat we tegen het einde van de week dit kunnen omdraaien. Dat klinkt veelbelovend ….

Epic Sana Ultimate Reshape De pijn begint kort daarna!! Na een licht ontbijt programmeerde André een 7 km lange wandeling langs de kliffen langs de kust, gecombineerd met enkele oefeningen; planking, jumping jacks, lunges, crunches en push-ups. O, en niet te vergeten de beroemde Epic Sana-trap naar het strand, pffeww … Het adembenemende uitzicht, de helderblauwe lucht en de zon op onze gezichten verlichten de pijn aanzienlijk, zo is het zelfs best aangenaam!

Onze tweede maaltijd van de dag is een gezonde snack, volkoren pannenkoeken met honing … is dit een dieet voor gewichtsverlies? Deze manier om af te vallen is leuk! Na de snack doen we wat rekoefeningen en mogen we ontspannen bij het zwembad. In de middag hebben we een scrub- en een hydratatiebehandeling om onze huid voor te bereiden op de transdermale mesotherpay-sessies die in dit programma zijn opgenomen, 5 in totaal.

Transdermale mesotherapie is een cosmetische procedure die niet alleen helpt bij het elimineren van EpicSanaAlgarve_Luxury_Ultimate_Reshapecellulitis of gelokaliseerde vetophopingen, maar ook helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Het is een niet-invasieve behandeling waarbij transdermale toediening van de chemische speciale samenstelling plaatsvindt. Zodra het mengsel de vetcellen in het doelgebied bereikt, vergemakkelijkt het de afbreuk van de vetcellen van vetweefsel. Dit helpt bij het verwijderen van de gelokaliseerde vetophopingen. Ik ben erg benieuwd naar deze behandeling, zo niet een beetje sceptisch… Je moet een gebied kiezen om op te focussen en kan kiezen tussen afslanken, anti-cellulitis of verstevigend. Ik kies mijn buik (na drie kinderen kan ik wel wat hulp gebruiken op dit gebied), en concentreer ik me op afvallen en verstevigen. Ik verwacht deze week geen sixpack, maar 1 centimeter van de taille zou een toegevoegde bonus zijn 🙂

Epic Sana healthy dishesNa de behandeling is mijn consultatie met de voedingsdeskundige gepland. Ze vraagt ​​me naar mijn eetgewoonten en ze zet me ook op de weegschaal. Ze is het met de personal trainer eens dat ik minder vet en meer spieren moet krijgen en ze past mijn dieet aan in lijn met deze doelen. Het dieet is hetzelfde voor alle deelnemers (en bestaat uit een ontbijt-snack-lunch-snack-diner-avondmaal) en is gebaseerd op een caloriearm dieet (1800 calorieën per dag in mijn geval), maar de porties per persoon variëren in correspondentie met de aanbevelingen van de voedingsdeskundige. De raadpleging wordt gevolgd door de eerste wellnessworkshop over voeding, gegeven door de voedingsdeskundige. Ze benadrukt het belang van regelmatige maaltijden (6 per dag, elke 2-3 uur) en dat het belangrijk is om geen voedingsgroepen, zoals bijvoorbeeld koolhydraten, weg te laten. Het sleutelwoord is ¨Balance¨.

En Balance is waar dit programma over gaat; 3 uur lichaamsbeweging per dag met personal trainer André of Patricia (hardlopen, strandcircuits, spinning, yoga, cardio-circuits, trx, stretching etc.), 6 gezonde en zeerEpicSanaAlgarve_Luxury_Ultimate_Reshape heerlijke maaltijden per dag bereid door topchef Luís Mourão, wat lezen bij het zwembad na de lunch, een afslankbehandeling in de namiddag en een wellnessworkshop om ervoor te zorgen dat je eenmaal thuis een gezonde levensstijl hebt.

EpicSanaAlgarve_Luxury_Ultimate_Reshape_AR-7023We hebben er vier in totaal; over voeding, hoe je detox-sappen thuis kunt bereiden, een massageworkshop over hoe je je eigen stress kunt verlichten en tot slot een gezonde kookworkshop met de chef Luís Mourão. Het programma is zeer compleet en stopt niet bij je vertrek. Het wellness-team stuurt je een persoonlijk gezondheidsplan toe om thuis te volgen (tot 6 maanden na je vertrek!), bestaande uit een persoonlijk dieet en een trainingsplan.

Maar wat dit programma echt zo speciaal maakt, is de toewijding van het hele team. Elk ontbijt, elke lunch en elke avond neemt een van de teamleden deel aan de groep om vragen te beantwoorden, om te Epic Sana Ultimate Reshapezien hoe het met iedereen gaat en om er gewoon te zijn voor alle gasten. Het team is super enthousiast en toegewijd en ze zorgen ervoor dat elke deelnemer zich speciaal voelt. Ze motiveren, zijn streng als ze dat moeten zijn en zijn echte professionals, elk op hun eigen vakgebied. Maar bovenal zijn het aardige mensen die een persoonlijk tintje toevoegen aan je verblijf bij Epic Sana.

En dus, na mijn 6 dagen intensieve programma bij Epic Sana; MIJN LAATSTE METING! Zaterdagmorgen 9:00, terug op de weegschaal. En de resultaten zijn geweldig!! Ik verloor 2% van het lichaamsvet, had 1 kilo in spieren gekregen en verloor 3 cm rond de taille. En ik ben gelukkig, niet alleen met de resultaten, maar ik voel me uitgerust, energiek en klaar om naar huis te gaan en mijn drukke leven weer onder ogen te zien.

Ik heb echt genoten van mijn verblijf in Epic Sana en er is maar één ding dat ik zou willen meegeven: ga gewoon en ervaar dit programma zelf. Je bent het waard!!

Klik hier voor meer informatie over het EPIC Ultimate Reshape-programma of een ander programma dat ze aanbieden bij EPIC Sana Algarve Hotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *