Do-it-yourself! Een spa-party met vriendinnen!

Spa party with friends

Het do-it-yourself spa-feest is in opkomst, met de vrouw die kiest voor thuis verwennerij versus een nacht in de stad. Een spa-feest met de meiden is een geweldig excuus om samen met je vriendinnen te ontspannen, te verjongen en plezier te maken. Een ‘Ladies Night In’ kan een goedkope en leuke manier zijn om te genieten van een spa-ervaring met vriendinnen.

We raden aan om echtgenoot en kinderen weg te sturen voor het evenement. Bijvoorbeeld naar de film, naar de schoonfamilie etc. Nodig een paar van je beste vrienden uit voor het feest.

Een thuisspa-feest hoeft niet duur te zijn. Vraag een ieder om wat spullen mee te brengen (zie onderstaande lijst) en 1 “extra” toiletartikel. Voor je spa-feest thuis moet je bepaalde essentiële producten bij de hand hebben. Wat je nodig hebt, hangt uiteraard af van het soort behandelingen.

We raden het volgende aan:

 • toebehoren voor manicure en pedicure
 • haar benodigdheden
 • mode tijdschriften
 • badjassen
 • slippers
 • handdoeken van hoge kwaliteit
 • goody-bags
 • paraffine wax heater voor handen en voeten
 • voetenbad
 • zelfgemaakte gezichtsbehandelingen
 • facial steamer
 • verkoelende gelmaskers
 • hapjes en drankjes
 • muziek
 • films (comedy’s en chick flicks)

Bereid het feest voor!

Zorg ervoor dat je huis opgeruimd is en lekker ruikt voordat je vriendinnen aankomen. Versier je huis. Gebruik kleurrijke lakens gedrapeerd over banken en doorzichtig plastic of schilderdruppeldoeken op vloeren of tapijt om sfeer toe te voegen en de vloeren en meubels te beschermen. Gebruik geurkaarsen en aromatische oliën, rozenblaadjes en papieren lantaarns voor een ontspannen sfeer.

Om de sfeer meer ontspannen te maken, kan je op de achtergrond rustgevende muziek laten spelen. Oceaan geluiden werken altijd goed!

Get Ready!

Maak wat gezichtsmaskers van fruit zoals aardbeien, havermout, avocado of banaan, of koop wat bij de plaatselijke drogisterij.

Als je je eigen maskers wilt maken, kan je het volgende proberen:

 • Mix ½ kopje havermout, 2 eetlepels honing en ¼ yoghurtmix. Laat het vervolgens 15 minuten staan.
 • Meng 1 avocado en 4 eetlepels yoghurt en laat het geheel 30 minuten intrekken.
 • Avocado-oogmasker: 5 druppels amandelolie, een halve avocado. Mix het en laat gedurende vijf minuten intrekken.
 • Mix ½ kopje yoghurt, 2 eetlepels theebladeren, ½ theelepel citroen. Laat het 15 minuten intrekken.
 • Bewaar ze in de koelkast tot je gasten arriveren.

Je kunt je gasten ook hun eigen maskers laten mixen. Vul in dit geval een paar kleine kommen met verschillende ingredienten. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor havermout, yoghurt, avocado, honing, druivenpitolie, olijfolie of amandelolie, citroenen en geplette groene theebladeren.

Bereid gezonde snacks en drankjes voor
Enkele snacks om uit te proberen: sandwiches, crackers en dip, gesneden vers fruit en groenten, yoghurt, gezonde chips, donkere chocolade en popcorn voor de film. Voor de drankjes kan je vers geperste vruchtensappen, smoothies, groene thee of wijn aanbieden.

Laat het feest beginnen!
Verwelkom je gasten met een gezonde smoothie. Zodra je gasten zijn gesetteld en opgefrist na hun smoothie, kan iedereen hun badjas en slippers aantrekken. Begin met de gezichtsbehandelingen. Was je gezicht met reinigingsmiddel of water en droog het af met een handdoek.

Volg deze stappen en vergeet niet, maak vooral veel plezier met elkaar!

 • Kies en meng je masker.
 • Toepassen en gedurende 15 minuten laten inwerken.
 • Afspoelen en afdrogen.
 • Breng toner en moisturizer aan.

Plaats vervolgens wat haarbehandelingen of conditioner in je haar en wikkel het in een handdoek. Start vervolgens met de pedicures en manicures. Haast je niet! Je hebt alle tijd van de wereld. Week je handen en voeten in water en verwijder alle oude nagellak. Ga nu elkaars nagels lakken. Vraag je vriendinnen al hun nagellakjes etc. mee te nemen naar het feest, zodat je een grote verscheidenheid hebt.

Yoga-sessies aanbieden

Als je een yoga-fan bent, kan je ook een yogasessie aanbieden. Je kan bijvoorbeeld een yogavideo laten afspelen en yogamatten op de vloer leggen. Het beste is om dit te doen voordat je met de schoonheidsbehandelingen begint.

Massage

Als het budget het toelaat, kun je met je vriendinnen een masseur inhuren en zo iedereen een professionele massage geven. Of geef elkaar gewoon een massage. Je kunt essentiële oliën gebruiken zoals pepermunt, lavendel en rozemarijn.

Na de laatste massage is het tijd voor snacks of een lichte maaltijd gevolgd door de film of spelletjes. Het allerbelangrijkste aan je thuisspa-feest is het leuke gedeelte. Ontspan, heb een geweldige tijd en geniet van de mogelijkheid om je vriendinnen te laten zien dat je blij bent met ze.

Goody-bags!

Vergeet niet dat al je vriendinnen 1 toiletartikel hebben meegenomen. Leg deze items in de goody bags en maak het af met een kleine kaars of essentie-stick. Doe een klein flesje nagellak of aromatische olie met een lint eromheen, waarop de titel, datum en tijd van je party staan ​​afgedrukt, zodat ze deze speciale gelegenheid altijd zullen onthouden met hun dierbaarste vriendinnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *