Een nieuw leven beginnen? Zo doe je dat!

Zou je weleens willen dat je gewoon op de pauzeknop van het leven kon drukken en door kon gaan naar het volgende hoofdstuk? Droom je ervan om een nieuw leven te beginnen? Zou je graag een leven willen hebben dat fris en nieuw aanvoelt?

Elke dag is een nieuw begin, maar soms zoeken we naar momenten waarop we een nieuwe start kunnen maken. De meeste mensen kiezen voor de nieuwjaar periode voor het maken van goede voornemens. Daar is niets mis mee als je gemotiveerd blijft om je doelen te bereiken. Maar naar mijn mening is het beste moment om een nieuwe start te maken nu! Want als je iets blijft uitstellen, gebeurt het uiteindelijk meestal nooit….

Het kan ook zijn dat je gedwongen wordt een nieuw leven te beginnen, bijvoorbeeld na een verlies van een dierbare of een scheiding. Je wilt dan graag dingen veranderen en opnieuw beginnen, om meer geluk te ervaren in het leven. Dit lijkt misschien op het eerste gezicht een moeilijke klus. Maar een nieuw leven beginnen kan spannend en interessant zijn als je vastberaden en ondernemend bent. Je hebt er alleen maar baat bij en uiteindelijk zal je leven er een stuk beter en leuker van worden!

Hoe begin je een nieuw leven

Als je hebt besloten om een nieuw leven te beginnen, dan heb je de eerste stap al gezet. Hier zijn een paar tips en meer stappen die je zullen helpen om je voor te bereiden op een nieuw leven.

Wat je nodig hebt is de juiste houding, een vastberade mentaliteit, zelfvertrouwen en vertrouwen dat het goed komt. Dus, hoe bereik je al deze dingen?

  1. Wat wil je veranderen en hoe wil je veranderen?

Bepaal je motivatie, je moet goed nadenken om te bepalen waarom je de behoefte voelt om een nieuw leven te beginnen en je moet vaststellen hoe groot de verandering is die je wilt maken. Soms denk je dat je een nieuw leven wilt beginnen terwijl je eigenlijk alleen maar problemen wilt oplossen die je al een tijdje dwars zitten.

Je moet doelen stellen en denken dat je het wél kunt, in plaats van het tegenovergestelde. Een mentaliteit waarbij je denkt dat je iets niet kunt, werkt het behalen van je doelen tegen nog voordat je bent begonnen. En je mist geweldige mogelijkheden die dan aan je voorbij gaan, omdat je een muur hebt opgetrokken en je niet kunt bereiken wat je wel wilt bereiken. Het universum werkt volgens de ´Law of Attraction´ oftewel de wet van aantrekking, en dit betekent dat dat wat je bedenkt ook werkelijkheid zal worden in je leven. Ongeacht of je het wilt of niet.

Als het je niet bevalt wat je in je leven ziet, is de voornaamste boosdoener je geest. Verander je gedachten, en verander je leven!

2. Je kunt je verleden niet veranderen.

Wat gebeurd is, is gebeurd. Vergeef jezelf, en ga door. Het is menselijk dat het soms niet loopt zoals je dat graag zou willen. Als je een bepaald doel hebt gesteld en het lukt een dag niet om dit doel te behalen, straf jezelf niet door te denken dat je dan een zwak persoon bent.

In plaats daarvan, focus je op de toekomst. Iedere volgende beslissing die je maakt kan een nieuwe kans zijn om je zelfdiscipline te oefenen en fouten te herstellen. Als je te veel hebt gegeten tijdens de lunch, sla het avondeten over en plan een extra sportmoment in. Als je erachter komt dat je niet genoeg aandacht hebt besteed aan je partner, stuur hem of haar dan een liefdevol berichtje.

3. Zie verandering altijd als een proces

Helemaal opnieuw beginnen is geen gemakkelijk proces. Het vereist veel kracht, moed, zelfliefde, hoop en zelfvertrouwen. En omdat de meeste van deze dingen tijd nodig hebben om zich te ontwikkelen, moet je leren om geduldig met jezelf te zijn.

Als je bijvoorbeeld 5kg zou willen afvallen dan moet je niet verwachten dat dit al is gebeurd na één gezonde maaltijd. Maar een gezonde maaltijd is wel een stap in de goede richting om jouw doel te bereiken. Het is dus erg belangrijk dat je veranderingen in je leven ziet als een proces. Je moet het stap voor stap doen, het zal de ene dag beter gaan dan de andere. Maar langzaam zul je zien dat het beter gaat en dat je steeds dichter bij je doel komt.

Stel je voor dat je erg gestrestst bent en dat je op zoek bent naar meer rust. Hoewel je kunt beginnen met ontspannen door bijvoorbeeld een goed boek te lezen of te mediteren, zul je niet al jouw stress in één dag kwijt zijn. Dat kost tijd en geduld, en voldoende doorzettingsvermogen. Als je bewust blijft ontspannen zul je merken dat je na een paar dagen wel een verschil voelt.  

4. Vertrouw op jezelf en volg het pad van je ziel (niet je ego)

Volg het advies van Steve Jobs en verspil je leven niet door het leven van iemand anders te willen leven. Laat meningen van anderen je eigen gevoel niet overstemmen. Leer te luisteren naar wat je eigen gevoel je vertelt en volg je intuïtie.

Stop met jezelf te vergelijken met anderen. Het helpt je niet verder, behalve dat je aan jezelf gaat twijfelen en je je minderwaardig voelt. Iedereen volgt zijn of haar eigen pad naar een gelukkiger leven, en niemand is beter dan een ander.

Vergeet alle negatieve gedachten, excuses, ideeën en verwachtingen van hoe het leven eruit zou moeten zien en ontspan. Leer om flexibel te zijn en “go with the flow”, vaar hier niet tegenin. 

Doe een belofte aan jezelf dat je het leven laat draaien om het creëren van en het bijdragen aan waarde, en niet om het bezitten van het meeste geld en het meeste succes. Laat geld en succes naar je toe komen als resultaat dat je trouw bent gebleven aan jezelf en hoe jij je leven leidt, en niet bent vergeten wat jou echt gelukkig maakt. Het is niet verkeerd om geld en succes te hebben, maar als je je leven lang die dingen nastreeft, voed je niet je ziel maar je ego.

5. Neem de leiding

Het is te gemakkelijk om te leven als passagier van je eigen leven. Het goede nieuws is dat je niets in je leven hoeft op te geven om de controle terug te krijgen. Neem de controle over je leven terug door een bepaald onderdeel van je leven in eigen hand te nemen. Het kan zo simpel zijn als niet meer het openbaar vervoer te gebruiken maar je eigen lichamelijke krachten te gebruiken om op je plek van bestemming te komen. Het feit dat je op jezelf kunt vertrouwen en niet afhankelijk bent van anderen geeft een ontzettend machtig gevoel!

6. Zie je angsten onder ogen

Het is verbazingwekkend te zien hoeveel van onze beslissingen gebaseerd zijn op angst. We nemen geen risico’s, vermijden gesprekken en missen kansen omdat we bang zijn voor de uitkomst.

Dit is de deal: risico’s nemen, binnen redelijke grenzen, kan je leven van de ene op de andere dag veranderen. Als je een oogje hebt op die aantrekkelijke man of vrouw in de plaatselijke lunchroom, doe dan een poging en vraag of hij/zij zin heeft in een drankje. Het ergste wat je kan overkomen is een licht gedeukt ego. Zelfs als diegene al een relatie heeft of gewoon niet geïnteresseerd is, kan jouw geflirt zijn/haar dag hebben gemaakt. Leef niet met te veel spijt. Als je vervolgens teruggaat naar de lunchroom, na te zijn afgewezen, heb je meteen een goede mogelijkheid om je angsten onder ogen te zien ;-). Maar in het beste geval houd je er een leuke relatie aan over!

Gooi alle angsten, excuses en beperkingen overboord en leef elke dag alsof het je laatste is. Maak het beste van elk moment, dus neem risico’s en maak fouten. Je hoeft niet bang te zijn voor mislukkingen. Leef een leven zonder spijt.

7. Stap uit je comfort zones

Doe eens iets dat je normaal niet zou doen en denk buiten de gebaande paden. Volg een danscursus of schrijf je in voor parachutespringen. Ga rotsklimmen of leer buikdansen. Kies iets dat spannend is, je hart sneller doet kloppen en je fysieke en mentale capaciteiten op de proef stelt.

Als je probeert te ontsnappen aan een leven van stagnatie, moet je uit je comfortzone stappen. Het testen van je comfortzones stelt je in staat om te zien wat je kunt bereiken wanneer je op de proef wordt gesteld. Het is begrijpelijk dat je wilt ontspannen in de comfortzone nadat je zo hard hebt gewerkt om daar te komen, maar er komt een moment dat je jezelf moet uitdagen. Richt je op de volgende haalbare droom en ga ervoor. Als je altijd al een marathon hebt willen lopen, stel dan een trainingsschema op om je op het gewenste niveau te krijgen. Leer hoe je de pijn en de mentale blokkades, die je ervan weerhouden hebben om je eigen kampioen te worden, te doorbreken.

Graaf in jezelf, kom erachter waar je grenzen liggen, bepaal je doelstellingen en ga er voor de volle 100 procent voor. Leef je beste leven, je verdient het!

8. Vergeet niet, het is jouw leven

Mensen denken vaak dat ze radicale veranderingen moeten doorvoeren in hun leven om de beste resultaten te behalen. Echter, meestal kan alleen al een andere ´mind set´ een stimulans zijn voor de verandering die we willen zien in ons leven. Het is immers zo, we worden wat we denken, en we trekken aan wat we zijn, dus we moeten onze eigen kracht gebruiken als we een ander leven willen beginnen.

Kijk naar het grotere geheel van hoe je leven er uitziet, bepaal wat je niet leuk vindt, maak een plan om het te veranderen en ga over tot actie. Je hebt maar één kans om te leven zoals jij dat wilt. Alles wat je nodig hebt om het niveau van succes en geluk te bereiken dat je wilt hebben in dit leven is binnen handbereik – je hoeft alleen maar je hand uit te steken en het te grijpen!

Elke dag is een nieuw begin, een nieuwe kans om iets beters, iets nieuws te creëren. Om meer te betekenen voor de wereld om je heen, en om de beste versie van jezelf te zijn naar je dierbaren toe. Elke dag is een nieuw leven, elk moment is een kostbaar geschenk. Maak dus het beste van elke dag. Maak het beste van elk moment.

Geschreven door je SISter in Wellness Femke

Vind je het moeilijk om zelf een nieuw begin te maken en zou je wel wat hulp en begeleiding kunnen gebruiken? Dan is een wellnessvakantie een geweldige tweede stap! Hier leer je de tools en handvaten om de juiste houding, een vastberaden geest, geloof in jezelf en geloof in het leven te creëren. Maak dit nieuwe jaar een frisse start om meer geluk en positiviteit in je leven te brengen. Dat verdien je en jij bent niet de enige die daarvan profiteert, het komt ook de relatie met je partner, je kinderen, je familie en je vrienden ten goede. Zo kan alles wat je wilt in je leven, beginnen met een besluit dat je vandaag neemt 😉 En wij helpen je graag daarbij!

Meer informatie: //www.spa-in-spanje.nl/wat-past-bij-jou/theme/anti-stress-retraite/

Posted by

We are Spa In Spain, a booking agency for inspirational Spa & Wellness breaks in Spain. We love Spa, we love Wellness and everything which has to do with the theme and we love to write about it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *