Voedingsdeskundige bij Thalasso El Palasiet over gewichtsverlies

Weight loss programs in El Palasiet by Irene DominguezIrene Dominguez, jij bent de interne voedingsdeskundige van Thalasso Hotel Termas Marinas El Palasiet en verantwoordelijk voor de weightloss-programma’s. Kunt u ons wat meer informatie geven over uw gewichtsverliesprogramma’s in combinatie met Thalasso-therapie?

De weightloss-programma’s zijn de meest grondige en complete programma’s die we aanbieden. Tijdens het verblijf worden cliënten zich zeer bewust van het belang van een gebalanceerd en gezond dieet in combinatie met fysieke activiteiten en wat nog belangrijker is, ze ervaren zelf de voordelen hiervan.

Het minimale verblijf voor het weightloss-programma is een week, maar veel gasten blijven meerdere weken. Onnodig te zeggen dat de eindresultaten direct verband houden met de betrokkenheid van de individuele klanten met betrekking tot de fysieke activiteiten, behandelingen en verblijfsduur.

Ons team van toegewijde professionals, waaronder arts, diëtist, therapeuten, fysiotherapeut en personal trainer, zullen de programma’s aanpassen aan de individuele behoeften van elke cliënt met als doel het maximaliseren van de eindresultaten. Alle cliënten zijn uniek, er zijn bijvoorbeeld cliënten met een berperkte mobiliteit of cliënten die geen idee hebben hoe ze moeten beginnen met afvallen, kortom wij passen de programma’s aan op het individu, om zo de beste resultaten te halen.

Klanten die het gewichtsverliesprogramma hier bij El Palasiet hebben gevolgd, zijn over het algemeen erg blij met wat ze tijdens hun verblijf hebben bereikt. Velen zijn zo blij dat ze elk jaar bij ons terugkomen en in sommige gevallen twee of drie keer in hetzelfde jaar terugkeren, zodat we hen kunnen ondersteunen op weg naar hun uiteindelijke streefdoel voor gewichtsverlies.

We mogen echter niet vergeten dat de cliënten slechts een beperkte periode bij ons zijn en dan moeten ze natuurlijk thuis en in hun dagelijkse routine verder gaan, waarvan we weten dat dit voor velen het moeilijkste is. Om deze reden vertrekken cliënten met een actieplan, een maaltijdplan en een activiteitenplanning om thuis verder te gaan met als doel het bevorderen en handhaven van gewichtsverlies.

Dieet, lichamelijke activiteit en thalasso lichaamsbehandelingen zijn de 3 fundamentele elementen van dit programma.

Wat maakt zeewater zo gezond en goed voor ons?

Zoals de Franse bioloog René Quinton meer dan een eeuw geleden liet zien, heeft zeewater een zeer vergelijkbare samenstelling als bloedplasma en bevat het praktisch alle elementen in het periodiek systeem (natrium, kalium, chloride, magnesium, calcium, broom, jodium en andere mineralen). Vergeet daarnaast niet dat de zee ook macro- en micro-organismen bevat, zoals zeewier, modder, zouten enz.

Naast de ontspannende eigenschappen waarvan we ons allemaal bewust zijn, heeft zeewater ook therapeutische effecten en wordt het aanbevolen voor vele aandoeningen (reumatologisch, dermatologisch, respiratoir, digestief, bloedsomloop, …) en kan het worden gebruikt in de vorm van baden, douches, stralen, zwembaden, verdamping, toepassing van modder, algenpakkingen of als een geneesdrank (wij gebruiken bv zeewater Laboratoria Quinton). Dergelijke behandelingen laten het lichaam toe om alle voedingsstoffen in zeewater, modderalgen enz. te assimileren, wat op zijn beurt de voeding van het lichaam en de cellulaire balans verbetert, het metabolisme reguleert en het hydrominerale gehalte van de lichaamscellen handhaaft.

Weight loss programs in El Palasiet

Welke voordelen heeft het volgen van een weightloss-programma bij El Palasiet in tegenstelling tot andere soorten weightloss-programma’s?

Uiteraard biedt de verbluffende en zeer zeker bevoorrechte locatie van Hotel El Palasiet de perfecte omgeving voor een dergelijk programma.

In de eerste plaats zullen cliënten alles vinden watvze nodig hebben om het programma onder één dak te volgen, van een zeer gespecialiseerd team van artsen, therapeuten en chef-koks tot de uitgebreide spa, de behandelruimte en de fitnessruimte.

Hier bij El Palasiet werken we met de nieuwste technologieën en apparatuur in alle afdelingen. Door activiteiten in en uit het water te doen, het starten van een nieuwe levensstijl met een gezond dieet in combinatie met een werkelijk prachtige en ontspannende omgeving dragen alle bij aan het maximaliseren van de positieve weightloss.

Hoe belangrijk is het dieet in een weightloss-programma?
Het dieet is een van de fundamentele elementen van dit programma. Dieet is de sleutel, niet alleen voor gewichtsverlies maar ook voor de algemene gezondheid van de organen van ons lichaam. Met het juiste dieet leveren we alle vitamines, mineralen, aminozuren en kortweg alle voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Om gezond haar en een gezonde huid te hebben, om het opgeblazen gevoel te voorkomen, of een ongemakkelijke spijsvertering, om cholesterol en diabetes onder controle te houden, dit vereist allemaal een gezond en uitgebalanceerd dieet. De levensverwachting is aan het stijgen en als we onze oudere jaren in goede gezondheid willen bereiken, is een geschikt dieet essentieel.

Cliënten kunnen ook deelnemen aan onze wekelijkse gesprekken over voeding (die onderwerpen behandelen zoals wat we zouden moeten eten en waarom, valse mythen over eten, snaaien, glycemische indicatoren, hoe je lichaamsvet kunt verliezen enz.) En wordt tevens een kookworkshop georganiseerd, waar de chef-kok lichte en smakelijke recepten ter plaatse voorbereidt.

Welk type dieet volgen de cliënten tijdens hun programma?

Na het eerste consult met de arts zullen cliënten een consult met mij hebben als voedingsdeskundige, waar we een vragenlijst zullen doornemen, eetgewoontes bespreken en mogelijke fouten en oorzaken achter het overgewicht proberen op te sporen. Daarnaast zullen cliënten een bioimpedantietest doen die ons informatie geeft over het vetpercentage van het lichaam. Ondanks we uiteindelijk gewicht willen verliezen, proberen we in eerste instantie vooral het vetgehalte te verlagen.

Na het samenstellen van deze informatie stellen we gepersonaliseerde aanbevelingen op voor elke cliënt om een eiwitrijk, reinigend of caloriearm dieet te volgen, zodat ze tijdens hun verblijf maximale resultaten kunnen behalen.

Weight loss programs diet in El Palasiet

Hoe belangrijk is lichaamsbeweging voor effectief gewichtsverlies?

Het effect van lichaamsbeweging samen met het dieet is van vitaal belang voor onze gewichtsverliesprogramma’s. We stellen een persoonlijk en gestructureerd plan samen en elke cliënt heeft zijn eigen persoonlijke doelstellingen, rekening houdend met individuele vereisten en beperkingen. Op deze manier kunnen de trainingssessies gericht zijn op het verhogen van het basismetabolisme, met andere woorden, om het energetisch verbruik te verhogen wanneer we in de rustmodus zijn. Op deze manier levert de combinatie van fysieke en cardiovasculaire inspanning meer resultaten op dan zich alleen op één gebied te concentreren.

We kunnen concluderen dat cardiovasculaire oefening in combinatie met kracht een geweldige strategie is voor positieve resultaten van gewichtsverlies en het voorkomen van aandoeningen geassocieerd met obesitas.

Tot slot willen we je eraan herinneren dat wanneer je met een dergelijk programma voor gewichtsverlies begint, je arts hiervan op de hoogte moet worden gebracht.

Cliënten die onze weightloss-programma’s volgen, zullen gepersonaliseerde trainingssessies krijgen met behulp van specifieke technieken en activiteiten, waarvan wordt aangetoond dat ze positieve en kwantitatieve resultaten opleveren. Ons doel is dat cliënten zich ervan bewust worden en de voordelen van dergelijke oefeningen ervaren.

Naast de persoonlijke activiteiten zijn onze klanten welkom om deel te nemen aan onze groepsactiviteiten, in het water, in de sportschool, of de georganiseerde wandelingen in de omgeving; we hebben veel activiteiten beschikbaar voor alle niveaus en smaken.

Kunt u ons wat meer vertellen over het programma, wat het inhoudt en hoe een typische dag eruit ziet?

We proberen de dag op een manier te organiseren zodat deze compleet is en zodat de cliënten niet de tijd hebben om zich te vervelen en tegelijkertijd wat vrije tijd in de middag te laten zodat ze kunnen ontspannen, een wandeling kunnen maken of naar de strand, een boek lezen etc. Of, indien de cliënten dit willen, kunnen we altijd een sessie inplannen om de behandeling en voortgang te bespreken.

De filosofie van ons centrum is er een van gezond leven en om dit verder te promoten, bieden we gratis een wekelijks activiteitenprogramma aan waar iedereen aan mag meedoen.

Weight loss programs in El Palasiet Thalasso

Welke behandelingen zijn opgenomen in het weightloss-programma dat helpt bij het afvallen?

Zoals reeds besproken, is het programma dat wij aanbieden een van de meest complete programma’s die beschikbaar is. Naast de gespecialiseerde voeding en activiteiten gebruiken we een reeks technieken die allemaal gericht zijn op het behalen van optimale resultaten. Pressotherapie, LPG, stralen, schoonheidsbehandelingen zoals body shapers en wraps, algenbaden, massages enz. Dit zijn enkele voorbeelden van de behandelingen die we gebruiken en die over het algemeen zeer goede resultaten opleveren.

Wanneer cliënten naar huis terugkeren, hoe kunnen zij hun dieet aanpassen en slechte gewoonten vermijden om gewichtsverlies op lange termijn te handhaven en te ondersteunen?

Zoals ik eerder al aangaf, zijn de cliënten maar voor een beperkte tijd bij ons en daarom is ons doel dat ze een gewichtsverlies bereiken dat groot genoeg is dat ze bij het verlaten met een echt voldaan en gelukkig gevoel naar huis gaan. Zodat ze zeer gemotiveerd thuiskomen en door willen gaan met het behalen en vasthouden van hun langetermijndoel.

Vaak is er nog een lange weg te gaan voordat ze hun langetermijndoelen bereiken. Daarom geven we ze in het laatste consult een persoonlijk plan met dieet en fysieke activiteiten mee om thuis mee verder te gaan. We houden rekening met de levensstijl, zodat het plan zo realistisch en comfortabel mogelijk is. Cliënten krijgen ons e-mailadres zodat we contact kunnen houden, eventueel het dieet of de oefeningen aan te passen, op deze manier voelen ze zich gesteund op hun weg naar het behalen van hun langetermijndoel.

Na een afgesproken tijdsperiode zouden we aanbevelen dat de cliënten terugkeren naar El Palasiet, zodat we persoonlijk de evolutie en de veranderingen kunnen zien en het plan, waar nodig, kunnen aanpassen. Als de afstand dit te moeilijk maakt, verwijzen we ze graag door naar een lokale specialist in hun omgeving.

Heeft u tot slot een belangrijk advies met betrekking tot gewichtsverlies?

Ja, het is een fundamentele regel die iedereen kent, maar niet altijd in de praktijk brengt. Ik ontmoet veel mensen die zeggen: “dieet ok”, maar sporten… vraag me niet om naar de sportschool te gaan:” Je moet je realiseren dat om gewicht te verliezen, de combinatie van een gezond dieet en fysieke activiteit noodzakelijk is. Als je alleen aan het dieten bent zonder te sporten zal je zien dat het verliezen van gewicht erg moeilijk is (de “natuur” is slim en het lichaam past gaat wennen aan bv een caloriearm dieet), wat meer is als je niet oplettend, het is heel gemakkelijk om te glijden in wat we het jojo-effect noemen.

Dus als je echt je ideale gewicht wilt bereiken, moet je voorbereid zijn om een ​​voedings- en fysiek actieplan te volgen.

Voor meer informatie over het programma voor gewichtsverlies bij Thalasso Hotel Termas Marinas El Palasiet en prijzen, klik dan op de volgende link: Weight loss program at El Palasiet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *