“Slaap als een roos” in Hotel Blancafort Spa Termal!

Blancafort Spa TermalJaren geleden heb ik 4 jaar in Granollers gewerkt, het naburige stadje van La Garriga en op slechts 15 minuten van Hotel Blancafort Spa Termal. Ik had zoveel verhalen gehoord over het thermale water in het gebied, hun therapeutische voordelen, de warme buitenbaden en toch heb ik nooit de kans gehad om het zelf te ervaren.

Ik moet zeggen dat ons recente SIS-bezoek al mijn verwachtingen heeft overtroffen. Vanaf het moment dat we aankwamen was de hele ervaring geweldig. We kregen een warm welkom door het vriendelijke personeel, de kamers zijn prachtig ingericht en ondanks het feit dat het een groot hotel is (156 kamers), merk je hier weinig van en doet het tevens niet af aan het niveau van de zorg en service.

Blancafort spa_termal

De thermische galerij is echt spectaculair. Toen we de trap afliepen, (er is ook een lift), was ik echt verbluft over hoe groot het is. Er zijn verschillende plekken, allemaal

onberispelijk schoon en mooi gepresenteerd. Het mooie Templarium, wat is gedecoreerd alsof je in een Romeins badhuis bent, heeft 3 contrastzwembaden (koud, lauw en warm), hydrojet douches, pediluve, stoombad en een sauna.

De procedure van Roman Baths is heel ontspannend. Je brengt enkele minuten door in een lauw bad, voordat je naar het warme bad gaat en als laatste duik je in het koude zwembad voor een revitaliserende sensatie! Je herhaalt deze procedure meerdere keren, vervolgens kan je volledig ontspannen op een van de warme stenen ligstoelen, waar het bijna onmogelijk is om niet in slaap te vallen.

Blancafort Spa Termal natatoriumHet Natatorium heeft een vrij groot thermaal binnenzwembad met stralen voor verschillende delen van het lichaam, jacuzzi’s en tissanerie. En dan natuurlijk de privé-behandelkamers voor diegenen die willen genieten van de uitgebreide behandelingen.

Je hebt de thermische waterbehandelingen (modderpakkingen, straaldouches, hydrobaths), maar je kunt ook voor iets exotischer kiezen, een ayurvedamassage of een hotstone-massage, die worden gegeven in een prachtig ingericht behandelgebied geheel in oosterse stijl.

Blancafort Spa Termal Vichy ShowerIk heb genoten van de Vichy-douchemassage. Een Vichy-douche heeft zeven instelbare douchestralen om je lichaam te strelen onder een verkwikkende waterval. De therapeut past het patroon, de plaatsing en de temperatuur van de stralen aan om een ​​watermassagebehandeling voor het hele lichaam te bereiken. Wanneer alle 7 jets aan staan, stroomt er ongeveer 50 liter water per minuut over je lichaam, wat een gevoel van zweven op water produceert! Het effect van zoveel waterbewegingen op je huid is om de bloedcirculatie te verhogen, de huid te hydrateren en het zenuwstelsel te kalmeren, waardoor je lichaam in balans komt en je spieren ontspannen, wat natuurlijk gebeurde!

Oh en er is meer !! Als je de trap oploopt, vind je de buitenzwembaden waarvan er één het hele jaar geopend is en waar je natuurlijk thermaal water van 36 graden vindt. Ik moet zeggen dat het echt iets anders is, op een koude dag in januari, koesterend in een warm buitenbad met de stoom oprijzend door de prachtige tuinen! Hemels!Blancafort Spa Termal outdoorpool

Niet alleen was het eten heerlijk en ook prachtig gepresenteerd, ook waren de obers erg geduldig en namen de tijd om uitleg te geven over de ingrediënten en lichtte ze toe waar de levensmiddelen vandaan kwamen.

Ik weet niet of kwam door het het thermale water, het lekkere eten of de super comfortabele bedden, maar ik heb geslapen als een roos!

Het kostte me uiteindelijk jaren om La Garriga te bezoeken en om te genieten van alles dat Hotel Blancafort Spa Thermal te bieden heeft, ik heb optimaal genoten en weet zeker dat dit niet de laatste keer was!

Wanneer verwen jij jezelf?

Voor meer informatie over het Hotel Blancafort Spa Termal en de beschikbare programma’s, klik op deze link:

http://www.spa-in-spain.com/hotels-and-spas/hotel/hotel-blancafort-spa-termal/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *