Introductie tot Ayurveda: deel 2

Zoals we in deel 1 van onze inleiding tot Ayurveda hebben gelezen, is Ayurveda een effectief systeem van medicijnen in India, maar wat betekent dit in de praktijk?

Bij Ayurveda gaat het erom dat je je Tridosha in balans krijgt en houdt. De meest ideale manier om dit te bereiken, is door een persoonlijk dieet te volgen, je lichaam intern schoon te maken, af ​​en toe te ontgiften en een aantal fijne Ayurveda-behandelingen te ondergaan die je hierbij helpen.

Ayurveda dieet. Zodra je je lichaamsbouw kent, kan je profiteren van het selecteren van het juiste dieet om de balans van Tridosha te behouden. Veel voedsel dat je eet, kan de oorzaak zijn van je gezondheidsproblemen, ook als het gezond eten betreft. Het Ayurvedische dieet Annavijnana is een holistisch en individueel dieet dat lichaam, geest en ziel voorziet van alle voedingsstoffen en vitale stoffen. Heerlijk eten en maaltijden worden individueel geharmoniseerd met het metabolisme Agni, de samenstelling Prakriti en met invloeden van buitenaf, zoals seizoenen, dagtijden en levensfasen.

Pancha-Karma. is de hoeksteen van het Ayurvedische ziektebeheer. Pancha Karma bestaat uit 5 verschillende reinigings- / ontsmettingsmethoden, die helpen om de essentiële balans van ‘Tridosha’ in je lichaam te corrigeren. Ayurveda adviseert Pancha Karma te ondergaan bij de seizoensgebonden veranderingen om het lichaam te reinigen, de spijsvertering te verbeteren en de metabolische processen te verbeteren.

Ayurveda-behandelingen. Er is een hele reeks behandelingen beschikbaar die het dieet en het Pancha-Karma ondersteunen om de Tridosha in balans te brengen en te houden. Dit zijn enkele voorbeelden van de meest bekende Ayyurveda-behandelingen. Abhyanga: Deze volledige lichaamsmassage is de koningin van oliemassages. Aangenaam warme olie van de hoogste kwaliteit reinigt en voedt je lichaam. Shirodhara: Een stroom van warme olie wordt zachtjes en ritmisch over het voorhoofd gegoten en zorgt voor een diepe ontspanning. Udvarthana: is een kruidenpeelingmassage. De peeling wordt gewonnen uit een groot aantal verschillende kruiden en wordt verwarmd om vervolgens op de huid te worden ingewreven

En er zijn nog veel, veel meer Ayurveda-behandelingen beschikbaar. Ze hebben allemaal een bepaald doel, maar daarnaast zijn ze stuk voor stuk ook heerlijk ontspannend! Dat is ook de reden waarom je steeds vaker Ayurveda-behandelingen vindt de Spa’s- en Wellnesscenters.

Zoals gezegd is Ayurveda een zeer compleet holistisch systeem dat ons begeleidt, zodat we een gezondere en meer gebalanceerde levensstijl kunnen leiden. Het beste is natuurlijk om een ​​complete Ayurveda-retraite te doen met alle bovengenoemde elementen, maar als je gewoon op zoek bent naar een zeer ontspannende spabehandeling dan is een enkele behandeling met Abhyanga of Shirodhara ook mogelijk!

De beste Ayurveda-programma’s die wij aanbieden in Spanje:

Ayurveda Mallora

Port Salvi Ayurveda Hotel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *