Mesotherapie bij Epic Sana Algarve Hotel

Mesotherapy EpicSanaAlgarveMesotherapie Epic Sana Algarve, Joanna Reeves-journalist voor National Geographic Traveler, bezocht het Epic Sana Hotel ***** in de Algarve, Portugal en voegde zich bij het Ultimate Reshape-programma. Lees alles over haar ervaring en wat Transdermale Mesotherapie inhoudt:

“Gaat dit pijn doen?” Vraag ik, mijn stem gedempt door de therapiebank.

“Het kan een beetje tintelen, maar het zal geen pijn doen,” antwoordt Cláudia, mijn therapeut, met een geduld dat eerlijk gezegd niet zo’n zielige vraag verdient: ik ben hier voor mesotherapie, een elektrisch verstevigende behandeling die ook beweert dat hij centimeters van je taille afhaalt..

Dit is mijn eerste ervaring met een elektrische therapie – en ik ben een beetje sceptisch. Voor mij is het de conditie die de extra kilo’s op afstand houdt, maar een recente aanval van blindedarmontsteking – waarbij mijn energieniveaus zijn gedaald – heeft me hiertoe gebracht, dus ik wil graag alles proberen om weer in vorm te komen. Daarom zit ik in het glanzende Epic Sana Algarve, een vijfsterrenhotel in Albufeira dat zich specialiseert in fitness, ontspanning en detox. Met een klifpad door de ruige kustlijn, is deze fitnessplek rijp voor verkenning te voet – er is niets meer “aardend” dan te joggen boven de hoge golven.

Het is dag één van mijn Ultimate Reshape-programma van een week, met onder meer dagelijkse training van drie uur, een uitgebalanceerd dieet met 1.400 calorieën en een mesotherapiebehandeling in Sayanna Wellness, de hemelse spa van het hotel. Na het eerste deel, een slopende bootcampsessie, te hebben voltooid, sta ik met pijnlijke ledematen in de behandelkamer, een rustgevende ruimte met rustgevende bruine en neutrale kleuren en bezaaid met Aziatisch geïnspireerde meubels en bamboe kunst aan de muur.

Ik ben gevraagd om een ​​lichaamsgebied en een doel te kiezen. Het verstevigen van de voorkant van mijn benen, buik of armen, of het aanpakken van striae waren allemaal opties, maar ik koos om de achterkant van mijn benen te verstevigen. Borst-, taille- en dijmetingen worden uitgevoerd, ik heb een glas water gemengd met artisjokextract; van deze naar ananas-smakende drank wordt gezegd dat het helpt vetcellen af ​​te breken. Gesust door het geluid van de golven  en de masseur die de producten in mijn dijen masseert, begin ik te ontspannen. Vervolgens ben ik verbonden met de machine via een gevoerde armband om mijn pols – en begint het tintelen.

“Moet het voelen als ernstige spelden en naalden?” Vraag ik. Bij een gevoelige huid – ja…zo blijkt. Cláudia krijgt medelijden met mij en voegt meer vulling toe aan de armband en verplaatst deze naar mijn enkel, waar ik, gelukzalig, niets voel, behalve de roller die rond mijn dijen cirkelt. Twintig minuten later – en met lichtroze benen – spring ik van de behandeltafel en trek me terug naar het restaurant voor een gezonde salade – het is allemaal zo heerljk, gemaakt met de meest verse vis en gegarneerd met kruiden die rechtstreeks uit de moestuin worden geplukt.

En zo gaat het verder. Rennen, spinning, circuits. Bloed zweet tranen. En dat wordt meerdere keren herhaald. Dag vier, en mijn hoofdpijn door cafeïneverkeer is afgenomen, mijn buik is opgehouden met rommelen, de mesotherapie is een welkom respijt geworden (hoewel mijn huid nog steeds een super gevoelig is), en ik red het zelfs naar het restaurant, al lopend, in plaats van wankelend naar mijn kamer, half instortend en bellen voor roomservice.

Mesotherapy and fitness EpicSana Algarve

Mesotherapie en fitness EpicSana Algarve

En dan is het D-dag: ik heb 1 cm van mijn maag verloren, 1,5 cm van mijn heupen en mijn spiermassa is verhoogd. Hoewel dit grotendeels te wijten is aan de intense cardio en voeding, ben ik ervan overtuigd dat mijn dijen niet zo strak of glad zouden aanvoelen zonder de mesotherapiebehandeling. Op de laatste dag trakteer ik mezelf op een ontspannende massage, waarbij Freddie, mijn therapeut, de spanning in mijn lichaam weghaalt – met name zalig op strakke kuiten en pijnlijke schouders na de training – en ik voel me geheel ontspannen.

Een duik in het badwater (warm ontspanningsbad van de spa) een stoombad en sauna, zijn de kers op de taart (er is overigens ook een zwembad aanwezig om baantjes te trekken). Tegen de tijd dat het vliegtuig in Londen aankomt, voel ik me energieker, fitter en geïnspireerd om het dieet en oefenplan te volgen dat André en Gabriel, de interne personal trainer en voedingsdeskundige, voor mij hebben gemaakt. New shape, new attitude!

Details: De 7-nachten Ultimate Reshape, via SIS Spa in Spain, met luchthaventransfers, maaltijdplan, accommodatie, dagelijkse trainingen en mesotherapie, boek je vanaf € 2.810 p.p. (£ 2.060).

http://www.spa-in-spain.com/nl/hotels-en-spas/hotel/epic-sana-algarve-hotel/7-dagen-ultimate-reshape/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *