HET BELANG VAN SPORTEN VOOR JE GEZONDHEID

SIS Spa in Spain, SHA WELLNESS CLINIC Fitness program

Om actief en gezond te worden, moet je elke dag een beetje bewegen. Dat is bekend.. Maar makkelijker gezegd dan gedaan, toch? Heb je problemen om aan een sportroutine te beginnen? Het SHA WELLNESS CLINIC Fitness-programma is dan wellicht het juiste startpunt voor jou!

WAAROM IS SPORTEN BELANGRIJK?

Het komt steeds vaker voor dat aandacht wordt besteed aan preventieve geneeskunde als middel om het ontwikkelen van pathologieën te voorkomen. Een van de belangrijkste hulpmiddelen die we in ons dagelijks leven als preventieve maatregel kunnen gebruiken, is sporten.

Sport beoefenen speelt een fundamentele rol in onze gezondheid als een resultaat van de vele voordelen die het biedt. Het is meer dan duidelijk dat er een bestaand verband bestaat tussen oefenen en het voorkomen van hart- en vaatziekten en het verbeteren van arteriële spanning, insulineresistentie, regulering van het lichaamsgewicht, toename van spierkracht en -intensiteit, herstel van verwondingen, verbetering van de flexibiliteit en gewrichtsbewegingen, evenals de voordelen ervan voor het immuunsysteem, niet alleen op biologisch niveau.

Op een fysiologisch niveau heeft bewegen een zeer positief effect, het verminderen van stressniveaus, het stimuleren van de stemming, het verbeteren van de ontspanning en het verbeteren van de slaap. Het is bewezen dat lichaamsbeweging ook gunstig is voor diegenen die lijden aan angst en depressie, omdat het de symptomen vermindert en het een algemeen gevoel van welzijn geeft.

SIS Spa in Spain, SHA Wellness Clinic, Fitness program, Yoga class

HOE VAAK MOET IK SPORTEN?

Het is zeer nuttig, evenals geadviseerd, om 45 minuten tot een uur aan cardiovasculaire oefeningen te besteden, naast het toevoegen van spierverstevigende oefeningen aan je trainingsroutine. We raden je aan om 3 tot 5 dagen per week te besteden aan spierverstevigende oefeningen, want als ze correct worden uitgevoerd, zullen ze betere resultaten opleveren en zullen ze ook secundaire blessures voorkomen tijdens het trainen.

Om jezelf gemotiveerd te houden om te sporten, is het belangrijk om een ​​sport of fysieke activiteit te vinden welke je leuk vindt en die je comfortabel vindt om te doen. Dit zal ons vermogen beïnvloeden om het routine vast te houden en voor onszelf te zorgen.

HOE KRIJG IK EEN TRAININGSROUTINE?

Je leven bestaat waarschijnlijk uit een druk schema met veel verplichtingen, zonder enig idee hoe je sport daar in moet passen. Misschien heb je het al eens geprobeerd, maar valt het gewoon altijd achterin de prioriteitenlijst totdat het langzaamaan volledig verdwijnt. Maar er zijn miljoenen andere drukke mensen die een manier hebben gevondenom elke dag te sporten, en als je het echt wilt, kan jij dat ook!

SIS Spa in Spain, SHA WELLNESS CLINIC Fitness program, outdoor training

WAT KAN EEN FITNESS-PROGRAMMA VOOR MIJ DOEN?

Als je het moeilijk vindt om zelf een sportprogramma te starten, kan een fitnessvakantieprogramma een heel goed startpunt zijn.

Een fitnessprogramma richt zich op welzijn door fysieke uitdagingen en traditionele spa-behandelingen, zoals massage. Een activiteitgerichte spa-vakantie bied je een geweldige kans om je lichaam en de geest te heroveren; de perfecte combinatie van het verhogen van je conditie en het verminderen van je stressniveaus. Je hoeft niet langer vast te houden aan loopbanden en indoor cycling, je kunt nu optimaal genieten van het fantastische klimaat in een prachtige omgeving om fit te worden in de frisse lucht.

HET SHA WELLNESS KLINISCH FITNESSPROGRAMMA

En het SHA-fitnessprogramma biedt nog veel meer! Dit programma is een volledig persoonlijk educatief programma dat je helpt om lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl te integreren in je dagelijkse routine. Ongeacht je leeftijd, gewicht, fysieke conditie of algemene gezondheidstoestand, kan je je fysieke fitnessdoel bereiken met het advies en de hulp van het SHA-team van personaltrainers en artsen.

Dit programma wordt aanbevolen om:

  • Verbetering van je fysieke conditie.
  • Gezond te leren eten.
  • Verbetering van de spierflexibiliteit.
  • Genieten van een actievere levensstijl.
SIS Spa in Spain, SIS Spa in Spain, SHA WELLNESS CLINIC Fitness program, fitness consultation

Het programma biedt een gezond dieet, verschillende (medische) fitnessonderzoeken, consultaties met verschillende deskundigen op het gebied van voeding, gezondheid en fitness, persoonlijke trainingssessies, therapeutische behandelingen, osteopathie of fysiotherapie, cryotherapie en ozontherapie.

Een heel belangrijk onderdeel van dit programma is niet alleen wat je tijdens het programma doet, maar ook hoe je kan doorgaan als je eenmaal thuis bent. Je kan tijdens je verblijf alle SHA Academy-activiteiten bijwonen met lezingen, gezonde kooklessen, workshops enz. En er is een laatste consult met een persoonlijk gezondheidsplan, dat je na je verblijf moet blijven volgen.

SIS Spa in Spain, SIS Spa in Spain, SHA WELLNESS CLINIC Fitness program, healthy cooking class

Als je klaar bent om over te stappen naar een gezonde en actieve levensstijl, is het SHA Fitness-programma misschien iets voor jou!

Meer informatie, klik hier >>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *