De nieuwe Wellness-trend: Cryotherapie!

cryotherapy Spain

Waarom zou je je lichaam blootstellen aan extreme temperaturen ver onder nul, dit terwijl je alleen je ondergoed draagt?? Omdat het gezond is! De nieuwste trend in de wellnessindustrie heet: Cryotherapie.

Bij cryotherapie maak je op het hele lichaam of op bepaalde gebieden gebruik van extreem koude temperaturen. De term “cryotherapie” komt van de Griekse woorden Cryo en betekent koud, therapie betekent genezing.

Het doel van cryotherapiebehandeling is om je een betere gezondheid te bieden en stress en angst te verminderen.

De behandelingen bestaan ​​uit een kort bezoek van 1-3 minuten aan de koude Cryosauna-cabine (-110 tot -190 ° C), dit is een koude luchtcabine gevuld met stikstofdampen en luchtmengsels. Je komt de hut binnen in warme sokken en ondergoed gemaakt van natuurlijke stof. Omdat de hele lichaamskamer droge lucht is (vanwege het gebrek aan vocht of lucht) en daarom niet pijnlijk is zoals een ijsbad. Tijdens de behandeling neemt je huidtemperatuur meer dan 18°C in 3 minuten (of minder) in de kamer af; je kerntemperatuur zal echter slechts maar iets dalen. Je wordt onmiddellijk warm na het verlaten van de kamer, met volledige bewegingsvrijheid in je spieren en gewrichten, in tegenstelling tot water- of ijsbehandelingen, waar de gewrichten urenlang stijf blijven.

Bij de koude temperaturen dringen de bloedvaten snel samen en vormen een beschermende laag terwijl de kernlichaamstemperatuur enigszins wordt gehandhaafd of daalt. Het proces stimuleert op natuurlijke wijze de bloedcirculatie doordat het hormoon, het immuunsysteem en het zenuwstelsel van het lichaam worden geactiveerd. De voordelen van cryotherapiebehandeling zijn op grote schaal bekendgemaakt. Kortstondige blootstelling aan een superlage temperatuursintensiteit versterkt de bloedvaten en voorkomt de verschijning van vasculaire spinnen, het herstelt het metabolisme en verhoogt het algehele welzijn, een sneller herstel van verwondingen en het stimuleert de geest. In schoonheidstherapie is cryotherapie efficiënt voor acnebehandeling, anti cellulitis en programma’s voor gewichtsvermindering.

Probeer het zelf en ontdek wat deze koude sensatie met je doet! In Spanje is de SHA Wellness Clinic de enige plek waar ze dit soort therapie aanbieden. Klik hier voor meer informatie over programma’s, waaronder cryotherapie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *