De favoriete gerechten van jouw SISters

Zoals Hippocrates zei: “Laat voedsel uw medicijn zijn”. Een gezonde levensstijl begint met gezonde voeding, daarom delen jouw Wellness SISters graag hun favoriete gerechten met jou!

HET FAVORIETE GERECHT VAN CHRISTIAN:

Pittige stoofpot met zoete aardappel en spinazie

Een aantal jaar geleden hebben we thuis besloten om minder vlees te eten. Met een huishouden dat half Spaans en erg op vlees gesteld is, wisten we nog niet helemaal hoe we dit moesten aanpakken. Nu, twee jaar later, hebben we geweldige gerechten ontdekt, zowel vegetarisch als veganistisch. We eten nog maar één keer per week vlees! 

Op weg naar deze levensstijl heb ik de ´Deliciously Ella´ plantaardige recepten ontdekt, en dit is echt mijn favoriet. De combinatie van kruiden vullen je keuken en huis met heerlijke geuren. Het gerecht is perfect voor een koude winterdag maar zelfs in de zomer zal het gerecht je verrassen. 

Ingrediënten:

 • 3 zoete aardappelen
 • 1 rode paprika
 • 2x 400 gram gepureerde tomaten
 • 2 teentjes knoflook, geplet
 • 2 theelepels chilipoeder
 • 2 theelepels gemalen komijn
 • 2 theelepels koriander
 • 1 eetlepel miso pasta
 • Peper en zout
 • 400 gram blik met zwarte bonen, uitgelekt en gewassen (ik heb linzen gebruikt, ik houd niet zo van zwarte bonen 😉)
 • 200 gram spinazie
 • 250 gram kokosyoghurt (dit is een optie, het smaakt geweldig!)

Schil en snijd de zoete aardappelen in kleine blokjes (ongeveer 2cm). Haal de pitten uit de paprika en snijd deze in gelijke stukjes. Doe de zoete aardappel en de rode paprika in een grote pan met de gepureerde tomaten en 600 milliliter kokend water, breng het geheel aan de kook.

Zodra het geheel kookt kun je de knoflook, chilipoeder, komijn, koriander, miso pasta, peper en zout toevoegen. Verlaag het vuur en laat het geheel 1 uur sudderen met de deksel op de pan, roer iedere 5 minuten goed door. 

Na 1 uur is de zoete aardappel zacht geworden, voeg nu de zwarte bonen toe samen met de spinazie en de kokos yoghurt. Roer goed tot de spinazie zacht is geworden (je kunt er ook voor kiezen om de kokos yoghurt bovenop het gerecht te serveren).

Serveer het gerecht met rijst, quinoa of gepureerde avocado.

Als je geen kokos yoghurt hebt, gebruik dan Griekse yoghurt.

HET FAVORIETE GERECHT VAN NEEL:

Het klassieke Hummus recept

Hummus, ik houd er van! Vooral als je eens iets anders op brood wilt, is hummus een heerlijk Mediterraan beleg. Ook past hummus uitstekend bij rauwe groenten, dan heb je een lekkere snack. Hummus is gemaakt van kikkererwten en dit zijn echte eiwitbommen! Ook bevat het voldoende goede stoffen zoals B-Vitaminen, ijzer en zink. Kortom: hummus is hartstikke gezond!

Ingrediënten:

 • 2 blikken met 400 gram kikkererwten, goed uitgelekt
 • 10 eetlepels olijfolie
 • Sap van 2 citroenen
 • 2 grote eetlepels tahini
 • 3 teentjes knoflook, gepeld
 • 2 theelepels komijn  

Voor de klassieke hummus stop je alle ingrediënten samen met peper, zout en 3 eetlepels water in een blender (of een staafmixer) en mix het geheel tot het glad is. Hoe krachtiger de machine, hoe gladder en romiger de hummus zal zijn.

Pimp je hummus met bieten, heerlijk!

Wellicht niet de meest voor de hand liggende combinatie, kikkererwten met bieten, maar wauw, deze hummus variant is echt ontzettend lekker! Dankzij de bieten krijgt de hummus een zoete smaak én zorgt het voor een mini-detox in je lichaam. Deze rode knollen ontgiften de lever en zuiveren het bloed, de rode biet maakt jouw hummus dus extra gezond!

Bereid de hummus zoals beschreven in het klassieke hummus recept en voeg vervolgens 1 kleine rode biet toe (ongeveer 150 gram), gepeld, gekookt en in kleine stukjes. Stop het geheel in de blender en mix tot de hummus glad en romig is, dat is alles!

Knapperige knoflook Edamame met Parmezaanse kaas

Ik heb niet per se een recept nodig om te genieten van Edamame. Die zijn al lekker op zichzelf met bijvoorbeeld een vleugje zeezout. Maar het kan natuurlijk nooit kwaad om het eens wat ´spannender´ te maken, of niet? Het oog wil ook wat en deze variant is gewoon heerlijk! De Parmezaanse kaas en de knoflook geven de Edamame net wat meer smaak en dat is moeilijk te weerstaan 😉. Edamame zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens erg gezond. Ze bevatten veel gezonde vezels, soja-eiwitten, antioxidanten en vitamine K. Dit tussendoortje is laag in calorieën, gezond én makkelijk te bereiden!

Ingrediënten:

 • 2 kopjes Edamame, rauw
 • 1 eetlepel olijfolie
 • ¼ kopje Parmezaanse kaas, geraspt
 • ¼ theelepel knoflookpoeder
 • 1 snufje zout, naar smaak toevoegen
 • 1 snufje zwarte peper, naar smaak toevoegen

Verwarm de oven voor op 200˚C en leg bakpapier op de ovenplaat.

Neem een middelgrote kom en voeg de Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, peper en zout toe en meng alle ingrediënten door elkaar. Neem een andere middelgrote kom en voeg hier de Edamame, deze kunnen zowel vers als ontdooid zijn, en de olijfolie aan toe. Haal de Edamame goed door de olijfolie heen zodat deze volledig zijn ingesmeerd.

Voeg nu de Parmezaanse kaas mix toe aan de Edamame en roer het geheel tot de Edamame volledig bedekt zijn met de mix. Verspreid nu de Edamame over de bakplaat en bak in de oven gedurende 12-15 minuten. Je kunt dit natuurlijk afstemmen naar eigen smaak, bijvoorbeeld tot de kaas is gesmolten of net iets langer.

Laat vervolgens 5 minuten afkoelen voor het serveren.

HET FAVORIETE GERECHT VAN MARTA:

Gierst en kikkererwtensalade

Deze salade is een complete maaltijd op zich, dankzij de volkorengranen, plantaardige eiwitten en groenten, heb je alles wat je nodig hebt in één maaltijd! Bovendien is het gerecht super fris en perfect om mee te nemen naar een zomerse picknick in het park of naar het strand. Ik vind het gerecht ideaal om te maken als vrienden langskomen omdat het makkelijk te bereiden is en iedereen het lekker vindt. Maar let op: de mix van smaken, de knapperige zaden en selderij maken deze salade ontzettend verslavend!

Ingrediënten voor 4 porties:

 • 150 milliliter gierst, ongeveer ¾ kopje
 • 400 milliliter water
 • ½ theelepel zout
 • 250 milliliter gekookte kikkererwten, ongeveer 1 kopje
 • ¼ kopje gesneden lente-ui
 • 1 strook selderij
 • 100 gram spinazie, ongeveer een handje vol
 • 20 grote bladeren verse munt
 • 4 theelepels geroosterde pompoenzaden
 • ¼ kopje zwarte pitloze olijven, ongeveer 20 stuks
 • Zwarte peper (naar smaak)

Voor de dressing:

 • 2 theelepels citroenschil
 • 4 theelepels citroensap
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels mosterd
 • 2 knoflookteentjes 

Bereidingswijze:

Rooster de gierst in een pan op een laag vuur en roer constant tot de gierst een goudbruine kleur heeft (ongeveer 5 minuten), voeg dan het water en een snufje zout toe en breng het geheel aan de kook. Zet de pan gedurende 25 minuten op een laag vuur en terwijl de gierst aan het koken is, kun je de lente-ui met het zout mengen in een glas of kom. Laat vervolgens de inhoud van de pan afkoelen op een bord of schaal.

Snijd de selderij, de spinazie en de munt fijn en doe dit samen met de gemarineerde lente-ui, geroosterde pompoenpitten, olijven (heel of gesneden) en gekookte kikkererwten in een kom. Voeg hier nog de gierst aan toe zodra deze is afgekoeld.

Hak de knoflook fijn en meng alle ingrediënten voor de dressing in een glas, voeg dit vervolgens toe aan het geheel en rond af met een beetje peper naar smaak.

Handige tips:

De pompoenpitten kunnen worden vervangen door elk ander type zaadje of pit wat je maar wilt, bijvoorbeeld met amandelen of andere noten.

Experimenteer vooral met je favoriete groenten, maak het zo lekker als je zelf wilt! Komkommer, rucola, veldsla en zo verder…

HET FAVORIETE GERECHT VAN FEMKE:

Grote gamba´s Oosterse stijl

Gamba´s zijn mijn favoriete eten! Zó lekker, licht en gemakkelijk te bereiden (dit recept kan niet mislukken) en ook nog eens heel gezond! Garnalen zijn een rijke bron van selenium, een van de meest belangrijke en effectieve antioxidanten die je cellen gezond helpen te houden. Daarnaast hebben garnalen een hoog zinkgehalte, een stof die belangrijk is voor de ontwikkeling van een goed immuunsysteem. Door de fosfor, koper en magnesium, wat je ook allemaal in garnalen kunt vinden, helpt het eten van garnalen bij de opbouw van sterke botten. Bovendien kost het geen enkele moeite om garnalen te eten, ze zijn zooooooooooo lekker!

Dit recept is perfect voor een zomeravond in de tuin, maar ook in de winter is het een lekker gerecht door de verwarmende ´spicy´ smaak! 

Ingrediënten voor 3-4 porties (afhankelijk van de grootte van de garnalen):

 • 20 reuzen gamba´s (gepeld)
 • Een snufje citroengras, chili- en gemberpoeder
 • 4 theelepels hot chilisaus
 • 4 eetlepels vissaus
 • 8 eetlepels kokosmelk
 • 4 theelepels sesamolie
 • Rode ui
 • Lente-ui
 • Taugé
 • Reepjes courgette
 • Koriander
 • Limoen schijfjes

Bereidingswijze:

Verhit de koekenpan op hoog vuur en voeg de sesamolie toe om de rode ui gedurende 1 minuut te roerbakken, voeg vervolgens de garnalen toe. Roerbak 2 minuten en draai de garnalen om wanneer ze roze beginnen te worden.

Voeg daarna het citroengras, de gember en chili toe, gevolgd door de vissaus, de chilisaus en de kokosmelk. Voeg ook de courgette reepjes en taugé toe. Kook het geheel nog 3 minuten.

Garneer het gerecht met koriander, lente-ui en schijfjes limoen. Als je het als hele maaltijd wilt eten is het heerlijk te combineren met rijst en een frisse groene salade.

Met zoveel gezonde opties wordt gezond eten dus leuk en super gemakkelijk. Eet smakelijk!

Posted by

We are Spa In Spain, a booking agency for inspirational Spa & Wellness breaks in Spain. We love Spa, we love Wellness and everything which has to do with the theme and we love to write about it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *