Ontspan lichaam en geest met thermaal water!

thermal water therapy reduces physical tension and mental stressVoor veel mensen is liggen in een warm bad, pure ontspanning. Liggend in warm water, met je ogen dicht, voel je de helende warmte van het water, adem diep in en laat los …

We leven op een planeet waar 70% water is en waar al het leven van water afhankelijk is. We hebben een lichaam dat voor 70% uit water bestaat. We kunnen 40 dagen zonder voedsel, maar slechts 3-4 dagen zonder water. Water is een symbool van immens belang in veel beschavingen en religies. Water is een cruciaal onderdeel van onze planeet en van ons leven in het algemeen en daarom is het geen wonder dat water belangrijke gezondheidsvoordelen biedt.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van thermaal water in het bijzonder?
Planeet Aarde heeft ons thermale bronnen over de hele wereld gegeven, gevuld met water dat geneeskrachtige eigenschappen heeft, gegeven het feit dat dit water rijk is aan jodium, gassen en zouten. Wanneer het wateroppervlak de temperatuur van 21 ° C of hoger heeft.

De helende eigenschappen van thermaal water zijn al eeuwen bekend en zijn sindsdien gebruikt om medische problemen te behandelen. Hippocrates was de eerste die ziekte als een disbalans in het lichaam beschouwde. Deze balans kan worden hersteld met behulp van water, gezond leven, licht, eten, massage en mentale rust. Hippocrates beschouwde hydrotherapie als een therapeutische methode, waarbij thermaal water en zeewater worden gebruikt voor het genezen van huidziekten, musculoskeletale aandoeningen, ademhalingsproblemen, pijn, enz.

Maar wist je dat thermische watertherapie eigenlijk ook heel nuttig kan zijn om verlichting te brengen en stress te verminderen? En nu zijn hydrotherapie en thermische spa’s weer helemaal in de mode! Dit keer om stress te voorkomen en te verminderen. De levensstijl van mensen in de 21e eeuw is stressvol, ze hebben een enorme werklast en het tempo van het moderne leven zorgt ervoor dat meer en meer mensen naar vrede zoeken en terugkeren naar de natuur. Natuurlijke geneeswijzen winnen van de farmaceutische industrie en daarom keren we terug naar de oude waarden van Hippocrates.

thermal water therapy reduces physical tension and mental stress, Balneario de Archena

Het is bewezen dat thermische watertherapie lichamelijke spanningen en mentale stress vermindert. Het onderdompelen van het lichaam in warm water kan de secretie van cortisol verminderen, evenals andere hormonen die verband houden met stress. Dit levert spierontspanning en verminderde angst op.

Thermisch water beïnvloedt de vermindering van negatieve effecten op de gezondheid en de effecten van stress die gepaard gaan met moderne levensstijl. Dus als je op zoek bent om te ontspannen en stress te verlichten, is een thermale spa-vakantie wellicht iets voor jou 😉

Hier vind je een selectie van onze beste thermale spa-vakanties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *