Shanti Som: wat kan een detox-programma voor jou doen?

Vicky nutritionist about Detox ProgramVicky, jij bent de interne voedingsdeskundige bij Shanti Som, kun je ons wat meer vertellen over je achtergrond, ervaring en wat je naar Shanti Som bracht?

Ik ben geboren in Nederland en tien jaar geleden besloot ik om naar het zuiden van Spanje te verhuizen, waar ik het leven meer wilde toewijden aan wat ik echt wilde zijn, een natuurgeneeskundige. Ik heb Ayurveda, Naturopathie, Holistische Kinesiologie en Soulcoaching en een grote verscheidenheid aan massages en andere lichaamsbehandelingen gestudeerd. Deze mix is ​​perfect om mensen te helpen bij het detoxen of afvallen en hen te helpen een gezonde levensstijl te creëren! Shanti-Som is hiervoor een perfecte en prachtige locatie waar alle aspecten van mijn training samenkomen!

Wat is een “Detox” -programma?
Ons detox-programma combineert een sapvastenprogramma met supplementen, yoga en natuurlijke therapieën. Het doel van elk ontgiftingsplan is om de organen die het lichaam vergiftigen – de lever, de nieren en de darmen – te ontlasten, terwijl ze tegelijkertijd hun prestaties ondersteunen en verbeteren. Als je je gezondheid snel wilt verbeteren, je lichaam een ​​pauze wilt geven, of gewoon een kort dieet wilt volgen, volg dan ons zevendaagse programma.

Welke voordelen heeft een Detox programma?
In de wereld van vandaag, vooral in stedelijke gebieden, worden onze lichamen voortdurend gebombardeerd met gifstoffen. Er is vervuiling in de lucht die we inademen – binnen en buiten, er zijn chemicaliën in de kleding die we kopen, we hebben de neiging om ongezond voedsel te eten, de schoonmaakproducten die we gebruiken kunnen je gezondheid beïnvloeden en je vindt gifstoffen in de cosmetica en in de lichaam-en haar verzorgingsproducten die we gebruiken. Combineer dat alles met een zittende levensstijl, slechte eetgewoonten, hoge stress en misschien een gebrek aan slaap en het resultaat is een lichaam dat gemakkelijk kan worden overweldigd door een steeds toenemende giftige lading.

Wanneer onze lichamen schoon en sterk zijn, zijn ze in staat om toxines efficiënt te elimineren, maar wanneer ze overbelast raken, kunnen ze traag, overgewicht (in sommige gevallen ondergewicht) en vatbaarder voor ziekten worden. Door regelmatig overtollige gifstoffen uit je lichaam te “elimineren”, kan het hele lichaam worden gerevitaliseerd en verjongd.

Aangezien we geen wonderen verrichten, maar eerder de eigen genezingscapaciteit van het lichaam benutten, is ons detox-programma in wezen een systeem van technieken, supplementen en therapieën die zijn ontworpen om de werking van de ontgiftingssystemen te optimaliseren. Het klinkt eenvoudig, maar hier wordt de kunst en wetenschap van ons detox-programma gecombineerd.

Mensen worden op vele manieren ‘giftig’, door middel van voeding en levensstijl en door schadelijke relaties en emoties. Sommigen zeggen misschien dat we ook gif erven via onze genetische afstamming. Ons uitgebreide programma van ontgifting houdt in dat ervoor wordt gezorgd dat de systemen van het lichaam grondig worden ondersteund. Een echt ontgiftingsproces werkt voor ieder type mens. Het haalt je uit de dagelijkse sleur, het maakt je geest leeg,  maar het is naast een ‘mentale break’ net zo goed een fysieke reiniging – een kans om de gedachten te ontdooien en je plaats in de wereld te herstellen.

buddha at Shanti SomVeel cliënten lijken het opnieuw opduiken van oude herinneringen of gevoelens die al jarenlang vergeten zijn, te ervaren. Sterker nog, vasten en lichaamsreiniging wordt al eeuwen gebruikt als een methode van mentale en spirituele zuivering. Het gevoel van ‘detox high’ dat veel mensen voelen na een retraite is niet alleen te danken aan de fysieke verjonging, maar ook aan de vrijheid van emoties die eerder zijn opgekropt. Sap detox laat je ogen glinsteren en je huid stralen – het kan het energieniveau verhogen, de spijsvertering verbeteren en een paar ongewenste kilo’s helpen te verwijderen.

Hoe belangrijk is voeding voor effectief ontgiften?
Dieet is een van de belangrijkste dingen tijdens detox! Om te voorkomen dat je lever meer giftig wordt, moet je bewerkte voedingsmiddelen, alcohol, suiker en koffie vermijden. Het kopen van biologisch fruit, groenten en vlees, dat in de meeste supermarkten te vinden is, is een goede manier om veel pesticiden en antibiotica te vermijden.

Een ander belangrijk ding is het hebben van een gezonde geest! De manier waarop je denkt kan ook erg “giftig” zijn voor je lichaam dus probeer te mediteren en yoga te doen. Last but not least denk aan wat je op je huid smeert, “als je het niet kunt opeten, smeer het dan niet op je huid” is een zeer beroemd ayurvedisch gezegde, want onze huid is ons grootste orgaan. Probeer ook chemische schoonmaakproducten en chemische luchtverversing te vermijden.

Kun je ons vertellen over het Shanti Som Detox-programma, wie is erbij betrokken en schets ons is een typische dag voor. 

Ochtendritueel:
De dag begint met een ochtendritueel, dit betekent dat je je tong moet poetsen, je tanden poetst, je lymfestelsel moet stimuleren door een zachte “body brush” en een glas warm water met citroen moet drinken.

yoga in detox program

Yoga:
Dan is het tijd voor yoga. Yoga helpt je lichaam te ontgiften en laat ook emotionele blokkades los die tijdens de detox zouden kunnen opkomen.

Sappen, bouillon en supplementen: 

Na Yoga worden de eerste sappen en de bijbehorende supplementen geserveerd. Tijdens het nuttigen van de eerste sap is er tijd om ervaringen uit te wisselen en geven we lezingen met betrekking tot detox en hoe we een gezonde levensstijl kunnen creëren. Gedurende de dag krijg je 4 verse sappen met supplementen en ’s avonds krijg je bouillon.

De klysma:
De zelf toegediende klysma reinigt en spoelt het spijsverteringskanaal en de dikke darm. De eerste dag dat de cliënt arriveert, leggen we in een privé sessie uit hoe de klysma werkt. Voor de meeste van onze cliënten is het de eerste keer en ze zeggen altijd dat het veel eenvoudiger is dan ze van tevoren hadden bedacht!

Natuurlijke therapieën:
Gedurende de dag is er ook tijd voor sommige therapieën of activiteiten. Je kan kiezen uit een reeks van natuurlijke therapieën, zoals lymfedrainage, ayurvedische massage, genezende therapieën en afslankbehandelingen.

Je kan ook meedoen met onze dagelijkse activiteiten of een aantal inspirerende detox-films bekijken!

Voor meer informatie over het detox-programma van Shanti Som en prijzen, klik op: http://www.spa-in-spain.com/hotels-and-spas/hotel/shanti-som-wellbeing-retreat/6-night-detox -terugtrekken/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *