Eet alleen fruit op een lege maag!

Fruit

Als je een stuk fruit eet, denk je waarschijnlijk dat je je lichaam een ​​plezier doet toch? Onze vrienden bij Shanti Som Wellbeing retreat hebben een zeer interessant artikel geschreven over het eten van fruit.

Het heeft namelijk alleen zin als je fruit op een lege maag eet. Als je fruit eet na een maaltijd, kan je zelfs schade toebrengen aan je gezondheid. Schokkend, dat weet ik, maar dat maakt het niet minder waar.

Fruit is geweldig. Het levert ons zoveel heilzame vitamines en enzymen op. Het is ongelooflijk alkaliserend en zal een gezonde huid, verhoogde energie en verhoogde ontgifting bevorderen. Maar dit alles kan alleen worden bereikt als je je fruit op een lege maag eet.

Fruit wordt heel snel verteerd – veel sneller dan bijna alles wat we eten, vooral vlees, zuivelproducten, gekookt voedsel en granen. Dus, als je een grote maaltijd eet en het vervolgt met wat fruit, zul je een file in je spijsvertering creëren. Als je bijvoorbeeld net een bord bruine rijst en gekookte groenten hebt gegeten, belandt het eten in je spijsverteringsstelsel.

Hier neemt het de tijd voor, terwijl je lichaam de complexe koolhydraten afbreekt en beslist welke voedingsstoffen waar naartoe moeten gaan. Dit kan enige tijd duren. Als je doorgaat en fruit eet terwijl je lichaam nog bezig is met het verteren van de maaltijd, zal het fruit er bovenop gaan “zitten” en gaan gisten. Het wordt dan zuur en veroorzaakt een hele reeks problemen. Het is nog veel erger als je maaltijd een moeilijk te verteren eiwit zoals vlees bevat – dit kan maximaal drie dagen in je spijsverteringssysteem blijven!

Vruchten passen goed bij verse, rauwe groenten. Daarom zijn groene smoothies en sappen met appel of peer zo’n geweldige aanvulling op je dagelijkse routine – vooral ’s morgens vroeg. Meloenen moeten echter volledig alleen worden gegeten. Als je meloen eet met iets anders, zal dit problemen veroorzaken in je darmen en tot een opgeblazen gevoel en vergisting leiden.

Wist jij dat fruit op een lege maag moet worden gegeten? Denk je dat dit een moeilijke voedselregel is waaraan je je moet houden?

Klik hier voor meer informatie over de gezonde programma’s bij Shanti Som Wellbeing retreat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *