Modder: Het is gezond, ontspannend en leuk!

archena_mud_massage_1De gouden tip voor een gladde huid: MODDER!!

SPA staat voor ¨Sanus per Aqua¨, wat betekent “gezondheid door water¨. Maar wist je dat al dat goede water ook fantastische modder produceert? Wanneer je het op de juiste manier gebruikt en het uit een geschikte bron komt, is modder een van de gezondste componenten van spabehandelingen! Er is een grote verscheidenheid aan verschillende soorten modder, met elk zijn eigen kwaliteiten.

De spabehandeling waarbij modder en / of klei wordt gebruikt voor genezing van de pupillen heet Fangotherapy (fango is het Italiaanse woord voor modder). Modder gebruikt in spa-therapieën die je over de hele wereld kunt vinden. Afhankelijk van de bron van de modder, heeft elke modder verschillende kenmerken. Dit betekent dat elke modder verschillende curatieve effecten heeft, variërend van reumatoïde artritis, immuunstoornissen, fibromyalgie, spierpijn, longtuberculose, bronchitis, acne, dermatitis, psoriasis, chronische droge huid, littekens, enz.

Fango is een niet-glamoureus grijsachtig bruin slijm. Het bestaat uit een vaste, klei-achtige component, zee- of thermaal water en een op algen gebaseerde vlaag. Fango is organisch en ondergaat een rijpingsproces voordat het als therapeutisch wordt beschouwd. Alle soorten fango hebben warmte-vasthoudende eigenschappen en kunnen worden opgewarmd en op de huid worden aangebracht, wat leidt tot transpiratie. Het resultaat is een verhoogde circulatie, die helpt bij het uitwisselen van voedingsstoffen en afval. Het lichaam wordt gestimuleerd om alle giftige stoffen in het lichaam te verwijderen. (Modder wordt daarom ook vaak gebruikt in Detox- of gewichtsverliesprogramma’s). Hoewel klei niet volledig op de huid mag uitdrogen, kan het worden toegestaan ​​om iets te drogen om de natuurlijke afschilfering te bevorderen en de huidtextuur te verbeteren.

Spaanse modder

Veel soorten klei zijn in de handel verkrijgbaar in verschillende bodems en omgevingen over de hele wereld. Spanje heeft veel natuurlijke mineraalwaterbronnen en de Middellandse zee heeft geweldige bronnen voor modder van hoge kwaliteit met een algemeen hoger mineraalgehalte dan andere kleisoorten. Spaanse klei, afkomstig van de Middellandse Zee of de mineraalwaterbronnen in het binnenland, is zeer absorberend en wordt gebruikt om onzuiverheden en vocht uit het huidoppervlak te trekken. Deze tekenactie stimuleert de bloedsomloop en lymfatische stroom en zuivert de huid.

Enkele geweldige plaatsen voor Fangotherapy in Spanje zijn:

Balneario de Archena, waar ze modder gebruiken uit hun eigen ondergrondse hete mineraalwaterbron. Je kan kiezen voor een modderpakking of de ¨Archena Massage¨-kenmerkende behandeling van Balneario de Archena, die een combinatie van Vichy-douche en modder gebruikt.

archena_mud_massage

De modder die wordt gebruikt in het Hotel Thalasia Costa de Murcia is uniek. Het Thalasso-centrum ligt naast de zoutmoerassen van San Pedro del Pinatar, dicht bij de Mar menor (de grootste binnenzee van Europa) en de Middellandse Zee. De modder die hier wordt gebruikt, wordt verzameld van de kusten en gemengd met lokaal hyperzout zeewater, dat een hoge concentratie zout en mineralen heeft. Het wordt aangebracht bij een temperatuur van 45-47ºC en is effectief bij pijn bij musculoskeletale en dermatologische aandoeningen. Maar ook toegepast voor algemene spierontspanning, om het lichaam te ontgiften en om de huid te exfoliëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *