W(h)atsu???

Behandelingsmenu’s tonen soms behandelingen of therapieën, waarvan je geen idee hebt wat het is. Watsu is zo’n therapie, waarvan de meeste mensen zeggen W(h)atsu ??

Watsu is een zachte vorm van therapie die plaatsvindt in gematigd (ongeveer 35 ° C), middelhoog water. Het combineert elementen van massage, gezamenlijke mobilisatie, shiatsu en spieruitrekking. Het warmwaterbad zorgt voor rust en een verbinding met de natuur, waardoor blokkades voorzichtig kunnen worden vrijgegeven. De cliëntwordt continu ondersteund terwijl hij wordt bewogen, gewiegd, geschommeld en uitgerekt in de armen van de therapeut.

Momenten van stilte worden afgewisseld met ritmische vloeiende bewegingen, die het lichaam bevrijden op manieren die “op het land” onmogelijk zijn. Het warme water ontspant de spieren en ondersteunt de wervelkolom. Met deze ondersteuning en zonder het gewicht van het lichaam, kunnen de wervelkolom, gewrichten en spieren worden gemanipuleerd en bevrijd op een manier die uniek is voor watertherapie. De effecten omvatten een zeer zachte, maar toch diepe stretching en een vrijgave van spier- en gewrichtsbeperkingen, samen met een staat van diepe ontspanning, die het loslaten van stress en spanningen bevordert.

En dat is waar het bij Watsu naar onze mening allemaal om draait: ONTSPANNING!

Maar voor sommige mensen duurt het even voordat ze van deze ultieme manier van ontspanning daadwerkelijk kunnen genieten. Voor de eerste keer kan het een nogal vreemde ervaring zijn. Je moet jezelf letterlijk in de handen van de therapeut “leggen”, omdat je in zijn of haar armen zweeft. Je therapeut zal altijd proberen een veilige plek voor je te creëren . Als je erin slaagt om het los te laten, zal Watsu een behandeling zijn die je steeds weer opnieuw wilt doen.

Watsu is al bekend sinds de jaren 80 toen het werd ontwikkeld door Harold Dull. Tegenwoordig nemen steeds meer Spas Watsu-therapie op in hun Spa-behandelingsmenu naarmate mensen er meer vertrouwd mee worden en zich bewust zijn van het zeer ontspannende effect van deze therapie.

In Hotel Thalasia Costa de Murcia, Spanje, hebben ze zelfs hun eigen Watsu-therapie ontwikkeld, die ze ¨Thalatsu¨ noemen. Ze gebruiken dezelfde zachte techniek gebaseerd op passieve gezamenlijke mobilisaties zoals gebruikt in Watsu, maar doen dit in een zwembad met zeewater (Thalasso-zwembad) en maken op die manier gebruik van het hoge drijfvermogen van het zeewater in het Thalasso-zwembad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *